פאי לימון הוא קינוח אהוב, שנתפס תמיד כמסובך וקשה להכנה, וזה עוד לפני שהכנסנו את הטבעונות למשוואה. הגרסה הזו מוכיחה שלא תמיד צריך לסבך דברים. 

העוגה פשוטה בטירוף להכנה,  אבל מצריכה הכנה יום מראש, כדי שתתייצב, ותהיה במצב המיטבי שלה 24 שעות אחרי ההכנה, אבל אם ממהרים אפשר להגיש אותה גם אחרי קירור של לילה במקרר.

רכיבים:

בסיס:

  • 200 גרם פתיבר (אני השתמשתי בפתיבר ללא גלוטן, אבל אפשר להשתמש ברגיל כמובן)
  • 1/3 כוס חלב צמחי

מילוי:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 1 כוס חלב צמחי
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 50 גרם מחמאה או מרגרינה
  • 150 גרם טופו (חצי חבילה)
  • 1 1/2 כפות גרידת לימון
  • 2 גביעי יוגורט סויה (=1 כוס)

ציפוי:

קצפת מתוקה מוכנה (יש קצפת צמחית בכל החנויות), אני השתמשתי בקצפת שמגיעה במיכל לחיץ כי הקצפת יוצאת יפה מאוד ככה

עוגת שוקלד טבעונית עם מרכיב מפתיע>

מתכון פאי לימון טבעוני (צילום: שיר סלעית)
צילום: שיר סלעית

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הפתיבר, ומערבבים ביחד עם החלב, מסדרים בתבנית
  2.  למילוי- בסיר מחממים את הסוכר, הקורנפלור, החלב, מיץ הלימון והמרגרינה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2 דקות
  3. במעבד מזון טוחנים את הטופו יחד עם גרידת הלימון והיוגורט. מוסיפים את תכולת הסיר, וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק
  4. שופכים את המילוי על הבסיס, ומכניסים לקירור לפחות ללילה, עדיף ליום שלם, עד שהפאי מתמצק
  5. כעבור בערך יום, העוגה אידיאלית להגשה. מצפים בקצפת, ומגישים (:

שיר סלעית מהבלוג tofutit גם באינסטגרם>