"חתונה ממבט ראשון" (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) נותנת את שריקת הפתיחה לעונת החתונות שמתקרבת בצעדי ענק, ומעבר לעבודה שאנחנו בהתרגשות שיא להכיר את הזוגות החדשים, השאלה המטרידה של "מה ללבוש" בחתונות שכבר ממלאות לנו את היומן לא יוצאת לנו מהראש. אז אמנם כולנו אוהבים להראות ולהרגיש במיטבנו, אבל מי אמר שזה מחייב רכישת בגד חדש? תעשיית האופנה היא אחת התעשיות המזהמות ביותר ואחראית על חלק ניכר מפליטות גזי החממה כמו גם לניצול יתר של מקורות מים וזיהומם. בכל פעם שאנחנו קונים בגד חדש אנחנו תורמים לתעשייה הנצלנית והמזיקה הזו, אבל יש גם אפשרות אחרת, הנה כל הדרכים להראות וואו, בלי לפגוע בסביבה, ועם פחות נזק לכיס שלנו:

  1. שופינג בארון - לפעמים אנחנו שוכחים מה כבר יש לנו בארון, רגע לפני שרצים לקנות עוד בגד שישמש אותנו רק לערב אחד שווה לבדוק מה כבר יש לנו בארון ואיך אפשר להשמיש או לשדרג את הפריטים שברשותנו. 
    גם עם בגד שכבר לבשנו לאירוע אחר אפשר ליצור לוק אחר לגמרי בעזרת שילוב עם נעליים אחרות ואקססוריז שונים. ולא רק זה, אפילו בגדים יומיומים כביכול יכולים להשתלב בלוק אלגנטי וחגיגי עם שילוב נכון של פריטים והוספת אקססוריז כמו חגורה, תכשיטים ונעליים. כך למשל אוברול שנלבש ביום-יום עם נעלי סניקרס יכול להיראות חגיגי בהרבה עם נעל עקב, הוספה של חגורה דומיננטית יכולה להפוך שמלה "פשוטה" לחגיגית ומרשימה, ושילוב בין בגדים שונים בארון יכול ליצור לוקים שבכלל לא חשבנו עליהם.

  2. מיחדוש – לכולנו יש פריטים בארון שאנחנו כבר לא לובשות, מכל מיני סיבות, זה יכול להיות עניין של סגנון או מידה ולפעמים גם סתם מיצינו את הפריט. במקום להיפרד מהפריטים ולקנות חדשים, אפשר להשקיע את הכסף אצל תופרת ממחדשת, ולהפוך את הפריטים שכבר ברשותנו לפריטים אחרים, שמתאימים יותר לסגנון ולצרכים שלנו. כך גם תמנעו מהשלכת הבגדים הישנים והפגיעה בסביבה ומתמיכה בחברות המזהמות, וגם תדפקו הופעה עם פיס מיוחד ויחיד במינו שרק לכן יש. 

  3. השאלה – אם לך יש מליון שמלות בארון שכבר לבשת לאירועים ולא בא לך למחזר את הלוק גם בעונה הנוכחית, כנראה שגם נשים אחרות סביבך נמצאות באותו המצב. אפשר לארגן מסיבת החלפות קטנה, עם כמה חברות ולהחליף בינכן, ככה כל אחת מתחדשת בלי בזבוזים מיותרים. אפשר כמובן גם פשוט לשאול בגד ליום אחד, מאמא, אחות או חברה; מכירות מישהי שאתן ממש אוהבת את הסטייל שלה או שממש התלהבתן מהלוק האחרון שהעלתה לאינסטוש? פשוט תבקשו ממנה לשאול אותו.
  4. השכרה – לשכור בגד לאירוע זה לא פתרון חדשני, ובעצם הוא אפילו די נהוג. ישנן חנויות ייעודיות שמשכירות בגדי ערב ואפילו חליפות חתן ושמלות כלה. היום יש גם לא מעט קבוצות פייסבוק שבהן אנשים פרטיים יכולים לפרסם להשכרה הבגדים שלהם במחירים נוחים יחסית. זה אמנם לא ללא עלות, אבל המחיר לרוב יהיה נמוך יותר מקניית בגד חדש, וכמובן שחסכתן את המחיר הסביבתי.

  5. לקנות יד שנייה – אם בכל זאת יש רצון לקנות פריט שישאר איתנו וישמש אותנו לאורך זמן ולא רק לאירוע בודד, המקום לעשות את זה הוא בחנות יד שנייה. הגיע הזמן להשתחרר מהתפיסות המיושנות ולהבין שהיום אפשר למצוא הכל ביד שנייה – מפריטים של המותגים המוכרים, דרך בגדי מעצבים ועד בגדי וינטג' ופיסים יוצאי דופן. הרבה מאוד מהבגדים בחנויות היד-שנייה הם חדשים כמעט לגמרי ולא נלבשו בכלל או נלבשו פעמים ספורות והמחירים לרוב יהיו נמוכים מאלו של פריטים חדשים. וכמובן שהיתרון המרכזי הוא זה שתעניקו לבגד חיים חדשים ותמנעו ממנו להגיע להטמנה. סצנת היד-שנייה בארץ הולכת ומתרחבת ותוכלו למצוא חנות כמעט בכל אזור בארץ ולא רק בתל אביב, בנוסף חנויות רבות מציעות גם מכירה אונליין. 
  6. טיפ בונוס: למחזר לוקים – הרצון לחדש הוא מובן, אבל בינינו - אף אחד לא זוכר מה לבשנו לחתונה הקודמת, ולאף אחד זה לא באמת משנה. הגיע הזמן להשתחרר מהמחשבה שאסור להיתפס עם אותו לוק פעמיים, להיפך – אם יש בגד שאת אוהבת, שמחמיא לך, נוח, וכיף לך בו, אז תחרשי עליו כמה שיותר! בסוף מה שהכי חשוב בחתונה זה לא מה לבשנו או מה אכלנו, זה לשמוח ולחגוג עם החתן והכלה.