יש הרבה שיקולים שיש לקחת בבחשבון כשבוחרים היכן לבצע את קניית המזון הביתה, ומה בכלל לקנות. אבל מלבד שיקולים ברורים כמו קרבה לבית, מידת נקיון, איכות המוצרים וכמובן המחיר – שיקול נוסף שיותר ויותר צרכנים מייחסים לו חשיבות הוא ההשפעה הסביבתית, כפי שמסתמן ממחקר שפורסם לאחרונה.

במחקר, שנערך על ידי תאגיד המזון Kerry, לקחו חלק 14,000 משתתפים מ-18 מדינות שונות באירופה, צפון אמריקה ודרום אמריקה, וכ-49 אחוז מהם העידו כי קיימות היא שיקול עבורם בקניית מזון ומשקאות. על פי ממצאי הסקר, הצרכנים מצפים מהמותגים לקחת את האחריות הסביבתית שלהם יותר ברצינות ולהשקיע בקיימות, "אסוציאציות אופייניות לקיימות כמו אריזה בת קיימא ושמירה על הסביבה נחשבות כיום כסטנדרט עבור צרכנים רבים", נכתב בדו"ח. 

מן המחקר עולה כי החששות הסביבתיים הופכים להיות בראש סדר העדיפויות של הקונים, שמבינים היטב את הקשר בין בחירת מזון וקיימות ואת ההשפעה של זה על חייהם. כ-84 אחוז מהנשאלים העידו כי לדעתם חשוב שאנשים אינדיבידואלים ירתמו לנושא הקיימות, עם זאת כשלושה רבעים מהם הסכימו כי האחריות הסופית מוטלת על הספקים עצמם.

אחת התובנות שעלו מהמחקר היא כי צרכנים שנושאי הסביבה והקיימות חשובים להם מחפשים באופן פעיל מוצרי מזון ומשקאות בעלי השפעה חיובית משמעותית על כדור הארץ – למשל מוצרים ללא אריזות או שהאריזות שלהם מתכלות או ניתנות למחזור. בנוסף נמצא כי צרכנים רבים שמים דגש גם על בריאות אישית ובוחרים מוצרי מזון בני קיימא, ומעדיפים תוצרת מקומית.

האם החשיבות לנושא הסביבתי תלויית גיל? לפי החוקרים אכן קיים הבדל בין קבוצות גיל שונות ובעוד בוגרי דור ה-Y, אלה שנולדו בין השנים 1980 - 1989 זוהו כמי שמתעסקים יותר בנושאים סביבתיים, והיו המובילים בנקיטת פעולה אינדיבידואלית כמו מיחזור, הפחתת בזבוז מזון ועוד – המילניאלים הצעירים יותר ובני דור ה-Z מסווגים כמי שמוכנים לפעול, אך מטילים הרבה יותר אחריות על המותגים עצמם. הם אמנם מוכנים לנקוט בפעולה אישית, אך בראש ובראשונה הם מצפים מיצרנים וממשלות שייקחו את ההובלה.