ג'ינס הוא אחד מפרטי הלבוש הנפוצים ביותר בעולם. לכולנו יש לפחות ג'ינס אחד בארון אם לא הרבה יותר, אנחנו לובשים אותו לעבודה, לבילוי, לסידורים ובעצם לכל מקום ובהרבה מובנים הוא נחשב לפריט האולטימטיבי – כזה שמתאים לכל בגד ולכל מקום. "יש מין קונצנזוס כלל עולמי שג׳ינס הוא בגד שסוגר פינה; בין אם הוא מגיע בצורת מכנסיים, שמלה, אוברול או ז׳קט, הדנים שלנו הוא אולי הדבר הכי יציב בארון שלנו ונראה כאילו אף פעם לא יאכזב אותנו", אומרת אלינור גת, סטייליסטית בת קיימא ובעלת מותג הסטיילינג Renew, שניצחה על הסטיילנג של ההפקה וקארין צדוק אשר עוסקת גם כן בסטיילנג, לצד עבודתה בספרייה הלאומית, מוסיפה: "למה אני אוהבת ג'ינס? כי הוא נמצא בכל ארון שאני פוגשת, כי הוא פריט אהוב, אין אישה שאין לה ג'ינס אהוב וסנטימנטלי שקשה לה לשחרר. כי כשאני ממהרת ולא בא לי להתלבש אני בוחרת בו. הוא החבר הכי טוב שלי. ג'ינס טוב הוא כמו יין משובח. הוא פריט שנשקיע בו, כשנמצא את הגזרה המנצחת נישאר לויאליות להרבה הרבה זמן. זה פריט שלא נמהר לשחרר ונשמור עליו היטב "
מהצד השני, ג'ינס הוא גם אחד הפריטים עם טביעת הרגל האקולוגית הגדולה ביותר. כך לדוגמה, על מנת לייצר זוג מכנסי ג'ינס אחד נדרשים כ-7,500 ליטרים של מים ו-8,000 סוגים שונים של כימיקלים רעילים מעורבים בתהליך הצביעה שלהם. המשמעות היא שבשביל לייצר את הג'ינסים הכל כך אהובים שלנו, נדרשים הרבה מאוד משאבים מכדור הארץ. היותו של הג'ינס פריט לבוש כל כך אהוב ונפוץ מצד אחד, וכל כך מזהם מהצד השני ביצורו, היא בדיוק הסיבה שבחרנו לשים אותו בלב ההפקה הזאת – הפקה מיוחדת שכולה קיימות, אופנה ויד שניה. בהפקה שנערכה מטעם 'מתלבשות' – התנועה לאופנה הוגנת ומקיימת, השתתפו אירית דרמון ומיטל פלג מזרחי מנהלות מתלבשות, אלה פישר הירש בלוגרית אופנה והורות, הסטייליסטיות קארין צדוק ואלינור גת, ומאחורי העדשה עמדה עדן מחאני, צלמת ופעילת אקלים המשתדלת לחיות אורך חיים מקיים ככל שאפשר.
על ההפקה מספרת אלה: "את הג'ינס האהוב עלי קניתי לפני כמה שנים טובות בחנות יד שניה בארצות הברית. למעשה, רוב פריטי הג'ינס המוצלחים ביותר שלי הם יד שניה, ביניהם ז'קט ג'ינס וינטג' מושלם שאספתי ברחוב. כשמדברים על יד שניה, ג'ינס הוא כנראה הבחירה הקלה. פריטי ג'ינס איכותיים מחזיקים שנים, ובחנויות יד שניה יש מבחר מגוון של פריטים כך שכל אחת יכולה למצוא משהו שיתאים לה. את האהבה שלי לאופנה בת קיימא אני משתדלת להעביר הלאה לליה, שמסתמנת כפאשניסטה לא קטנה בעצמה. בתור בלוגרית וחובבת אופנה, בעיני אהבה לאופנה ומודעות סביבתית וחברתית יכולות, ואף צריכות לבוא יחד."
אירית מספרת גם היא על המודעות שהתעוררה אצלה, בזכות חנות יד שניה: "אני דור שלישי לפאשניסטיות ואוהבת אופנה בכל רמ"ח איבריי. מגיל צעיר, הבגדים שלי היו הדרך שלי להביע את עצמי. אבל כשהוסמכתי כעורכת דין באמצע שנות ה-90 של המאה הקודמת, יכולתי להרשות לעצמי רק חליפה של זארה, שהייתה אז חברה עולה בשמי תעשיית האופנה, עם מגוון סגנונות במחיר סביר. 20 שנה לאחר מכן, תעשיית האופנה המהירה השתלטה על עולם האופנה והביאה להמונים בגדים יפים וטרנדיים במחירים הולכים ופוחתים.
את המחיר האמיתי של הבגדים הזולים גיליתי רק כשהתחלתי להתנדב בחנות יד שניה. בתחילת כל משמרת חיכו לי עשרות שקיות מלאות בגדים למיון, לרוב עוד עם התווית. קלטתי שאנשים קונים בגדים בכמויות אדירות ומעבירים אותם הלאה, לפעמים אפילו מבלי שהספיקו ללבוש אותם. התופעה הזו סיקרנה אותי, וככל שהעמקתי בה, גיליתי עד כמה תעשיית האופנה היא תעשיה מזהמת, מנצלת ומניפולטיבית. כיום אני חוקרת את הדרכים לצרוך אופנה בצורה מקיימת, כבר למעלה משנתיים שלא קניתי שום בגד חדש והמלתחה שלי בנויה מדגמים קלאסיים שרכשתי בעבר ובגדי יד שניה שאספתי ממסיבות החלפת בגדים, חנויות יד שניה ומהארון של אמא"
גם עדן, האישה שמאחורי העדשה מספרת על החיבור ליד שנייה ובכלל לאקלים, דרך עולם האופנה: "ביום־יום שלי אני משתדלת כמה שיותר להיות בת קיימא וספציפית באופנה בערך 95% מהבגדים שלי נרכשים בחנויות יד שנייה. קיימות, לא רק באופנה, זו דרך חיים. אתם לא צריכים להיות מושלמים בזה, אלא רק לשאוף להיות טובים יותר ולאתגר את עצמכם."
ובאמת כנראה שזה הסיפור, תעשיית האופנה היא מהתורמות הגדולות ביותר למשבר האקלים, זו שנחשבת לתעשייה השניה הכי מזהמת על פני כדור הארץ. אבל מנגד עולם האופנה בת קיימא, מוכיח שוב ושוב שהתמודדות עם המשבר אינה חייבת להיות מדכאת. למעשה היא יכולה להיות ממש מהנה ולהיראות מצוין. כזו שעושה חשק ומקום לכולם להצטרף באפס מאמץ, אל המאבק החשוב ביותר שהאנושות התמודדה איתו אי פעם.