מה אתם עושים בחצי שעה הראשונה אחרי שאתם פוקחים את העיניים ויוצאים אל העולם? ואיך נראים החיים שלכם בחצי השעה לפני שאתם מכבים את האור והולכים לישון? רוב העולם פשוט נדבק לאיזה מסך כדי להתעורר או להירדם. אבל אם תפעלו קצת אחרת, דווקא בחלונות הזמן הקריטיים האלה, יש מצב שהחיים שלכם יראו אחרת עד שנה הבאה.

כמה פעמים הבטחתם לעצמכם רגע לפני השנה החדשה שהנה, השנה זה יקרה: השנה תפסיקו להתעצל, תתעוררו מוקדם, תעבדו הרבה יותר, תקימו מיזם, תאכלו בריא ואז לפתע נסגרת לה עוד שנה והרשימה נשארה יתומה מווי ירוק? הרבה אנשים חושבים שבשביל לעשות שינויים יוצאי דופן בחיים שלהם, הם יצטרכו להתאמן כל יום במשך שעה, לאכול רק עשבים, ולוותר על כל ההנאות הקטנות של החיים. לפעמים זה נראה כל כך גדול, שהם מסכימים לוותר לגמרי על השינוי, ונתקעים שנים באזורי הנוחות שלהם.

זה באמת לא פשוט לעשות שינויים גדולים, אבל מסתבר, שיש שעה אחת ביום שיכולה להזניק שינויים רבים בחיים שלכם, אם רק תזרעו שם כמה כוונות מקדמות מטרה. עדי פרבר, מאמן אישי ועסקי בשיטת DIB, טוען שחצי השעה שלאחר ההתעוררות וחצי השעה שלפני ההירדמות, הן חשובות להטמעת מסרים בתת מודע – עד כדי כך חשובות, שאם תשתמשו בהן נכון, תוכלו גם להעלות את הערך העצמי שלכם. ולא רק זה, החדשות הטובות באמת לטענת פרבר, הן שעדיף הרגל אחד מינורי של 2 דקות ממשהו שימלא אתכם באמת מאשר להתחייב להרגל גרנדיוזי שכבד עליכם ובסוף גם לא תצליחו להתמיד בו.

"בחצי השעה הראשונה של הבוקר אנחנו נמצאים במצב קליטה ורגיעה", מסביר פרבר, שמלמד אנשי עסקים איך להיות פרודוקטיביים יותר במהלך יומם העמוס. "זהו מצב מצוין לכל העבודה המנטלית, לפוקוס, ללמידה, התת מודע במצב קליטה והוא יכול לרתום אותה לספורט, ללמוד דברים חדשים, או לבחור משימות מאתגרות".

7 הרגלי בוקר שכדאי לאמץ לחצי השעה הראשונה של היום

  1. עשו הכל כדי לחשוב חיובי – "בבוקר המוח שלנו במצב של קליטת מסרים, אז אני רוצה להזין אותו במסרים חיוביים ומעצימים. חזקו את עצמכם דרך כתיבת דברים שאתם אוהבים בעצמכם. זה גם עוזר להעלאת הערכה העצמית, אז אם אני רוצה להגביר את הבטחון העצמי שלי, ופעולת הכתיבה מחזקת לנו את האימפקט שיש לנו על המוח, אז אני אכתוב על הדברים שאני טוב בהם ואני יכול לעשות בהצלחה", אומר פרבר. "אני קורא לזה להתמקד בפלוסים, וזה עוזר לי להתחיל את היום במיקוד בחיובי. אני לא מתחיל במה לא עבד אלא מתחבר לדברים שעובדים בחיים שלי, ובכך אני ממשיך ליום הבא הרבה יותר חיובי ובגישה הרבה יותר מנצחת, אז אני כמו מכווין את המוח לאן ללכת ולהתמקד: במה שקשה לי ורע לי או במה שאני טוב ומצליח?"
  2. התמקדו במה שאתם רוצים שיקרה לכם – "כתבו את כל הדברים הטובים שאתם ממש רוצים שיקרו לכם באותו היום. נתבו את המוח שלכם להשפיע על התוצאות בצורה חיובית. שאלו את עצמכם: איך אני רוצה להרגיש הבוקר? אם אני לא מכין את עצמי אולי אני עלול להילחץ מסיטואציות שאמורות להגיע אלי, או שאני יכול להכין את עצמי לזה שאני רוצה להרגיש בטוח, בטחון, ולראות את זה ממש ויזואלית ואז יש לזה השפעה מאוד גבוהה בחיים עצמם."
  3. ויזואליזציה – המוח עובד עם תמונות. אני יכול להטמיע תמונות בזיכרון לטווח ארוך ויותר קדימה, אני רוצה להתחבר לחזון שלי בלדמיין אותו ולראות אותו, יש אנשים שיהיה להם יותר נכון לכתוב את זה וזה גם בסדר. תשאלו את עצמכם מה התמונה המנצחת שלכם באותו היום? איך אני רואה את עצמי? וזה יכול להיות גם להתחבר לחזון הכללי שלי אפילו לטווח הארוך. איזה בן אדם אני רוצה להיות ומה אני רוצה להשיג? בסוף זה יניע אותי להתמודד עם החזון שלי, להגשמת החזון."
  4. עשו מדיטציות – "חצי שעה הראשונה של היום מאוד אפקטיביות מבחינת התפוקה ביום ולכן המדיטציה תהיה הרבה יותר עוצמתית ומשמעותית מבחינת האימפקט שלה על החיים מאשר אם היא תהיה בצהרים למשל."
  5. זמן לעשייה מאתגרת – "הרבה מנכ"לים של חברות מנתבים את המוח לעשייה ולמידה בבוקר, כי אנחנו מרוכזים יותר ולכן אפשר לנתב את המוח לדברים שאני רוצה לעשות עליהם וי. הרעיון פה הוא לנצל את החצי שעה האפקטיבית שלי למשהו שהוא מאתגר, למשהו שיהיה לי הרבה יותר קשה להתפקס עליו בהמשך היום. כשעושים משהו בחצי השעה הראשונה של היום, זו חוויה מדהימה ומעצימה שמעלה את הערך העצמי ואת תחושת המסוגלות. בסוף בן אדם צריך להתחיל את הבוקר עם הרגלים שיעשו לו טוב ולנתב את החצי שעה בצורה שמעצימה אותו."
  6. תנוחה מנצחת – "בחרו לכם תנוחה שתסמל אצלכם תחושה של ניצחון והצלחה. אני בוחר תנוחה שאני מכין אותה מראש, כמו למשל לקום עם גב זקוף, ידיים למעלה וחיוך גדול, ואז בעצם אני משתמש בפיזיות שלי כדי להשפיע על המוח."
  7. סביבה נקייה לעבודה – "צרו לכם סביבה מסודרת ונקייה שתעזור לכם לפעול בהצלחה. אצל חלק גדול מהאנשים, אם סביבת העבודה לא תהיה מסודרת ומתוקתקת כמו שהם אוהבים, הביצועים שלהם יכולים להיפגע".

ואילו הרגלים תוכלו לאמץ לחצי השעה האחרונה של היום?

"כל ההרגלים הטובים של הבוקר, יכולים לשמש אתכם גם בערב ולהיות מאוד אפקטיביים עבורכם. יש אנשים שעבורם הלילה יהיה זמן התכנסות, בעוד שאצל אחרים דווקא בלילה זה זמן הריכוז שלהם לעשות משימה משמעותית. הזמן הזה שלפני השינה זה גם זמן יצירתי, אז אפשר לנצל אותו למשל אם זה לכתיבה או לכל דבר יצירתי, הרבה פעמים זה יהיה הזמן ליצור ולהתחבר לעצמי, ושוב: לחשוב בצורה חיובית, לראות בדמיון את הדברים שהיו ולראות את היום שאחרי או בכלל את המטרות שלי. לפני שהולכים לישון, המוח קולט יותר, אז אני רוצה לחבר אותו למטרות שלי, לדמיין או לראות או לתקשר את הדברים שאני רוצה להשיג. לטווח קצר או לטווח ארוך. לדמיין את עצמי בסיטואציות שאני רוצה עד שאני נרדם ולשדר למוח את התוצאות החדשות."