התפרצות שפעת העופות בלולים ברחבי הארץ הובילה להשמדה של מעל למיליון תרנגולות בישראל על ידי חנק והטבעה בקצף. בעוד סיקור העניים עסק בעיקר בשאלות הנזק הכלכלי למגדלים והדאגה ממחסור הביצים, חוות החופש מבקשת לעורר שאלות נוספות  – מה עם התרנגולת, איך כל זה קשור למשבר האקלים וגם לכל המגפות שאנו חווים?

השבוע הוצבו בתחנות אוטובוס ברחבי תל אביב שלטים עם תמונה של תרנגולת לצד תמונה של אישה במסכת קורונה, והכיתוב 'נחנקנו!', זו במטרה לעורר מודעות לקשר שבין המגפות השונות ובין תעשיית המזון מן החי. מי שיסרוק את הברקוד שבתחתית המודעה יגיע לעמוד נחיתה הכולל מידע על נזקי תעשיית המזון מן החי ומציע דרכים להצטרף לשינוי.

במרכז הקמפיין, שזכה לכותרות "לנשום" ומאיר בזרקור את הקש שבין השמדת בעלי חיים בתעשייה לבין מגפות שפורצות בעולם, עומד  סרטון הסברה המוגש על ידי חברת הכנסת לשעבר ופעילת הסביבה וזכויות בעלי החיים, מיקי חיימוביץ. 

בסרטון מסבירה חיימוביץ' את מה שקרה בארץ במהלך השבועות האחרונים ואת הקשר בין תעשיית המזון מן החי לשפעת העופות, ולמגפות שאנו חווים בשנים האחרונות והקורונה בפרט. "שפעת העופות לא קרתה סתם ולא התפשטה בטירוף סתם. זוהי תוצאה של גידול התרנגולות בתעשייה בתנאים נוראיים" אומרת חיימוביץ' בסרטון, ובהמשך מוסיפה בהקשר של מגפת הקורונה "הכל קשור בהכל... מעל 70% מהמחלות מגיעות אלינו מבעלי החיים שאנחנו מגדלים בתנאים לא תנאים בתעשיות".

חוות החופש שבמושב עולש היא מקלט לבעלי חיים שניצלו מתעשיות המזון ומשמשת כמרכז חינוכי אליו יכולים להגיע אנשים וקבוצות מכלל קשת האוכלוסייה ולהכיר את בעלי החיים, לשמוע את סיפור חייהם, ללטף ולהתאהב.

עדית רומנו, מייסדת שותפה של חוות החופש, מבקשת להחזיר את תשומת הלב שלנו לתרנגולת חסרת האונים: "שכחנו שמדובר בציפור עדינת נפש, אינטליגנטית, רגישה, אמא למופת, שגופה הפך להיות מכונת הטלת ביצים, אותה תרנגולת שלא חוותה זכות בסיסית אחת כל חייה כמו פרישת כנפיים, אוויר נקי, דגירה על הביצים וגידול התינוקות שלה. אם לא די בכל אלו, כעת היא מושמדת בהמונים בחנק אכזרי וזוועתי."