ועידת האקלים ה-26 שנפתחה בגלזגו לפני כשבועיים הגיעה אמש (שבת) לסיומה, אך לא בקול תרועה רמה, אלא עם נימה של אכזבה מרה. ההסכם שגובש במהלך המשא ומתן הארוך שונה ברגע האחרון, והביא את ה-COP לקו הסיום עם הישגים הרבה פחות מרשימים מהמצופה, שגררו גם ביקורות קשות.

כך לדוגמה, אחד השינויים המשמעותיים שהתרחשו ברגע האחרון, נוגע לשימוש בפחם: בעקבות לחץ שהופעל מצד הודו ומדינות נוספות, שונה הנוסח המקורי בו התחייבות "לסיים בהדרגה את השימוש בפחם" בשנים הקרובות – לנוסח מעורפל ומרוכך בהרבה לפיו מתחייבות המדינות "להפחית את השימוש בפחם בהדרגה". 

עם סיום הדיונים וסגירת ההסכם, כ-24 שעות לאחר המועד המקורי שהיה כבר ביום שישי, עלה נשיא הועידה, חבר הפרלמנט הבריטי אלוק שארמה, לדבר בפעם האחרונה ואמר כי הוא "מתנצל על האופן שבו התהליך התנהל". שארמה, שנראה מאוכזב בעצמו, הוסיף: "אני מצטער עמוקות, ומבין את האכזבה העמוקה, אבל זה חיוני שנגן על ההסכם הזה".

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון התייחס גם הוא להסכם ואמר שהוא מקווה שהעולם "יסתכל אחורה על COP26 בגלזגו כתחילת הסוף של שינויי האקלים" והוסיף כי "יש עדיין הרבה מה לעשות בשנים הקרובות. אבל ההסכם הוא צעד גדול קדימה". 

בתנאי שכל המדינות אכן יעמדו בהתחייבויותיהן, ההסכם החדש אמנם מצליח לשמר את ההבטחה מהסכם פריז (2015) ולמנוע עלייה של יותר מ-1.5 מעלות צלזיוס עד סוף המאה, אך רבים לא מתרשמים מההישג הזה ומאוכזבים מהנוסח המרוכך.

מי שמחו לאורך כל תקופת הכנס בהפגנות ענק שהתרחשו מחוץ למתחם וברחבי העיר גלזגו, הביעו את מורת רוחם מההסכם גם בטוויטר. "ה-COP26 הסתיים, הנה תקציר של מה שהיה שם: בלה בלה בלה" צייצה פעילת האקלים השוודית גרטה טונברי. "העבודה האמיתית נמשכת מחוץ לאולמות האלו ואנחנו לעולם לא נוותר לעולם", הוסיפה. "מנהיגי העולם סיכמו על ביצוע 30 אחוז יותר גרינווש עד 2030" צייצה בסרקסטיות פעילה אחרת. פעילים נוספים הגיבו להחלטות והתייחסו להסכם החדש כאל בגידה.

קולות הביקורת הגיעו גם מתוך הועידה עצמה ומהפוליטיקאים שלקחו חלק בגיבוש ההסכם, כך למשל שרת הסביבה השוויצרית, סימונטה סומארוג שאמרה "אנו רוצים להביע את אכזבתנו העמוקה מכך שהשפה עליה הסכמנו, על סובסידיות פחם ודלקים מאובנים, רוככה עוד יותר. זה לא יקרב אותנו ל-1.5 מעלות צלזיוס, אלא יקשה על ההגעה לשם". גם מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרס אמר שגורל כדור הארץ "תלוי בחוט" והודה שמדובר בפשרה לא מספקת. "אנחנו עדיין מתדפקים על הדלת של קטסטרופה אקלימית... הגיע הזמן להיכנס למצב חירום - או שהסיכוי שלנו להגיע לאפס נטו יהיה אפסי".