עם  15 מיליארד שקיות פלסטיק בשנה וכ-16 מיליון קשיות שנמצאות בשימוש מדי יום, אפשר לומר שקנדה טובעת בפלסטיק חד-פעמי. כבר ב-2019 הבטיח ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו לצמצם את השימוש בו; השבוע, 3 שנים מאוחר יותר, הוא הכריז על תקנות שיכנסו לתוקפן בסוף השנה.

על פי התקנות החדשות, תאסור המדינה ייצור וייבוא של מוצרי פלסטיק חד-פעמי שונים הנמצאים בשימוש יומיומי, ביניהם שקיות סופר, אריזות מזון מסוגי פלסטיק שאינם ניתנים למחזור, בוחשני קפה מפלסטיק וקשיות שתייה חד-פעמיות - למעט לצרכים רפואיים.

האיסור על ייצור מוצרי הפלסטיק ייכנס לתוקף כבר בדצמבר 2022, והמכירה של אותם פריטים תאסר לחלוטין שנה מאוחר יותר, החל מדצמבר 2023; זאת במטרה לספק תקופת מעבר שתאפשר לעסקים להסתגל לשינויים, להיפטר ממלאים קיימים ולהתארגן על חלופות. בהמשך ממשלת קנדה תאסור גם את ייצוא הפלסטיק באותן קטגוריות.

על פי הצהרת הממשלה הקנדית, כבר בעשור הקרוב האיסור יביא לצמצום משוער של למעלה מ-1.3 מיליון טונות של פסולת פלסטיק קשה למיחזור ולמעלה מ-22 אלף טונות של זיהום פלסטיק, השווה ליותר מ-מיליון שקיות אשפה מלאות פסולת. שר הסביבה של קנדה, סטיבן גילבו התייחס להכרזה גם בטוויטר וכתב "זהו צעד היסטורי במלחמה בזיהום הפלסטיק ובשמירה על הקהילות, השטחים והאוקיינוסים שלנו נקיים".

קנדה אינה לבדה במאבק בפלסטיק, שמהווה בעיה סביבתית חמורה בכל רחבי העולם. יותר מ-60 מדינות בעולם כבר מיישמות תקנות בנוגע לשימוש בפלסטיק חד-פעמי, ובמרץ האחרון, בעצרת הסביבתית של האו"ם, הסכימו נציגים מ-175 מדינות על יצירת אמנה משפטית מחייבת למאבק בזיהום הפלסטיק.

גם כאן בישראל כבר נעשו מספר צעדים להפחתת השימוש בפלסטיק, ביניהם החלת מס על כלים חד-פעמיים –  שעל פי נתוני המשרד להגנת הסביבה כבר הביא ירידה של כ-50% ברכישתם; הרחבת חוק הפיקדון גם לבקבוקים גדולים, והעלאת מודעות הציבור על ידי קמפיין הסברה באמצעי התקשורת.