ליאונרדו דיקפריו בן ה-47 הוא מזמן לא רק אחד השחקנים הכי מדוברים ועסוקים בעולם, ושמו נקשר פעם אחר פעם למאבק במשבר האקלים ובפעולות ואמירותלמען הסביבה ובעלי החיים; בין היתר השקיע השחקן בשנה החולפת בסטארט-טפים שונים המקדמים חיים בני קיימא, ביניהם סטארט-אפ ישראלי שעובד על ייצור בשר מתורבת. 

דיקפריו מרבה לדבר על נזקי שינויי האקלים, ועל הפעולות האנושיות הגורמות לפגיעה בסביבה, הוא מעל ברשתות החברתיות סרטונים בנושא ומעודד את עוקביו לקחת חלק במאבק. המאבקים בהם סייע השחקן לאחרונה הוא המאבק בכריתת העצים ביערות הגשם, בינהם ביער האיבו (EBO) בקמרון, אפריקה. מה שהוביל מדענים לקרוא לעץ חדש שנמצא באותו יער על שמו.

העץ שהתגלה לאחרונה ביער איבו הוא עץ ירוק עד טרופי קטן עם פרחים צהובים,השייך למשפחת הילנג ילנג וסווג כמין בסכנת הכחדה חמורה. שמו הרשמי של העץ הוא "Uvariopsis dicaprio", ומי שהעניקו לא את שמו הם מדעני הגנים הבוטניים המלכותיים של קיו (Kew), לונדון.

עץ ה"דיקפריו" הוא הצמח הראשון החדש למדע שזכה לשם רשמי על ידי מדעני קיו בשנת 2022, באמצעות פרסום בכתב העת המדעי, PeerJ; זאת לאחר שבשנה שעברה, יותר מ-200 צמחים ופטריות חדשים קיבלו שמות רשמיים על ידי המדענים כולל שושנה ורודה מאותו יער, צמח טבק בר לוכד חרקים שנמצא באוסטרליה וסחלב עם פרחים דמויי כוכב מהאי מדגסקר שיכול לגדול בחושך. כמה מהמינים החדשים הללו כבר נכחדו ורבים מאוימים בשל כריתת יערות, פינוי קרקע ובצורת, שיטפונות ושריפות המונעות משינויי אקלים.

ד"ר מרטין צ'יק מ-Kew אמר ל-BBC שהצוות שלו החליט לקרוא לעץ זה על שם דיקפריו בגלל מאמציו להפסיק את כריתת העצים ביער. "אנחנו חושבים שהוא היה גורם מכריע בסיוע לעצור את כריתת העצים של יער איבו", אמר. כריתת היער בקמרון נמנעה לאחר שבשנת 2020, פעל דיקפריו להגנה על היער, שהוא אחד מיערות הגשם הגדולים במרכז אפריקה.השחקן פנה לתמיכה ברשתות החברתיות לאחר שמומחים בינלאומיים כתבו מכתב לממשלה שתיעד כי מספר מיני בעלי חיים וצמחים ביער איבו נמצאים בסכנת הכחדה. כתוצאה מהלחץ שהופעל עליה ביטלה הממשלה את תוכניות הכריתה; עם זאת עד היום לא הוכרז המקום כשמורה מוגנת. 

לדבריו של ד"ר צ'יק, רשימת התגליותהמרשימה משנת 2021 היא תזכורת נוספת לכך שזוהי ההזדמנות האחרונה למצוא מינים לא ידועים, לתת להם שם ולהגן עליהם לפני שהם ייכחדו. "יש עדיין אלפי מיני צמחים ואולי מיליוני מינים פטרייתיים בחוץ שאנחנו לא יודעים עליהם", אמר, "בית הגידול הטבעי הזה שהם גדלים בו - במיוחד יערות, אבל גם בתי גידול אחרים, נהרס יותר ויותר מהר על ידינו, בני האדם מבלי לדעת מה יש שם."