בתקופה האחרונה שמו של ביל גייטס עולה רבות בהקשר של משבר הקורונה, עם רעיונותיו לפתרון המשבר, וכן סביב קונספירציות הקשורות לחיסון, אך ביממה האחרונה עלה גייטס לכותרות דווקא בשל משבר אחר – משבר האקלים.  גייטס, מייסד מיקרוסופט והאדם השלישי בעושרו בעולם, ידוע כמי שמרבה לעסוק בנושא שינויי האקלים וכבר אמר בעבר כי מדובר במשבר גדול בהרבה ממשבר הקורונה, ואף הזהיר מפני ההשלכות ההרסניות הוא עשוי להוביל אליהן.

היום (16 בפברואר), הוציא לאור גייטס את ספרו החדש,  "How to Avoid a Climate Disaster" (– כיצד להמנע מאסון אקלים), ובו הוא פורש את משנתו סביב נושא האקלים ומסביר מה היא המדיניות שיצטרכו לאמץ מדינות העולם כדי להתמודד עם ההתחממות הגלובלית ואילו שינויים טכנולוגיים נדרשים לשם כך.

"אני מקווה להסביר את המדע בצורה ברורה ומשכנעת. אני גם אציע תוכנית למה שאנחנו צריכים לעשות בעשור הקרוב ומעבר לבניית הכלים שיעזרו לנו לחסל את פליטת גזי החממה תוך הגדלת הפתרונות העוצמתיים שכבר יש לנו" אמר גייטס על הספר, "אציע כמה צעדים קונקרטיים שאנשים, ממשלות וחברות יוכלו לנקוט בכדי לגרום לזה לקרות."

View this post on Instagram

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

גייטס שמגדיר את עצמו כאופטימיסט, מסביר שהוא מאמין שעדיין ניתן לעשות שינוי ולהפחית את הנזק, ועוסק בספרו באספקטים שונים של החיים המשפיעים על האקלים, כמו כלכלה וחדשנות, ובשינויים שצריכים לעשות בהם.

בין הנושאים בהם נוגע הספר, מוזכר גם נושא המזון. בראיון ל-MIT, אמר גייטס כי הוא מאמין שכל מדינות העולם העשירות צריכות להפסיק לחלוטין את צריכת הבשר שלהן ולעבור באופן מלא לתחליפי מוצר מן הצומח. "אני לא חושב ש -80 המדינות העניות ביותר בעולם יאכלו בשר סינתטי", הוא הסביר, "אני כן חושב שכל המדינות העשירות צריכות לעבור ל - 100 אחוז בשר בקר סינתטי. אפשר להתרגל להבדל בטעם, והטענה היא שהחברות גם יגרמו לו לטעום אפילו יותר טוב לאורך זמן". 

גייטס גם התייחס לרעיון הבשר המתורבת, שעשוי מתאי בשר אמיתיים, ואמר כי מדובר בפיתוח יקר שלא בטוח שיהיה אי פעם כלכלי, ואף הוסיף ושיבח את החברות המרכזיות שמייצרות היום תחליפי בשר מן הצומח – ביונד מיט ואימפוסיבול פודס, על האיכות והעלות שיכולים בהחלט להפוך אותן לתחרותיות ולהגדיל את נתח השוק שלהן.