בסוף 2020 חשפה נסטלה, אחת מחברות המזון הגדולות בעולם את תוכניתה לאיפוס פליטות עד שנת 2050 ופרסמה תוכנית מפורטת הכוללת מגוון פעילויות להפחתת מחצית מפליטת גזי החממה עד 2030 ו-20% עד 2025. במסגרת כך התחייבה נסטלה להשקיע למעלה מ-3 מיליארד דולר. על מנת להשיג יעדים אלו, בין מגוון פעולותיה של נסטלה להפחתת פליטות גזי החממה, נסטלה מתמקדת בתמיכה בחקלאים ובספקים המשלבים שיטות של חקלאות בת קיימא, רוטציה של גידולים חקלאיים ונטיעת מאות מיליוני עצים בעשור הקרוב.
השבוע הכריזה קבוצת נסטלה, על השקעה של כ- 1.3 מיליארד דולר לקידום חקלאות בת קיימא, ההשקעה תתפרס על פני חמש שנים ותכלול:
- יישום שיטות מדעיות וטכנולוגיות מתקדמות, דוגמת פיתוח זני קפה וקקאו שיניבו יותר יבול עם השפעה סביבתית מינימלית.
- סיוע לחקלאים וספקים בלקיחת הלוואות, השקעות משותפות ומימון ניסויים לקידום חקלאות בת קיימא.
- תשלום גבוה יותר עבור תוצרת חקלאית שמקורה בחקלאות בת קיימא.
מהלכים אלו יתבצעו בשותפות עם יותר מ -500,000 חקלאים ו -150,000 ספקים, שעובדים עם נסטלה ברחבי העולם. מנתונים עולמיים עולה כי 70% מפליטות הפחמן של תעשיית המזון נובעות משרשרת הייצור החקלאית - עוד לפני שחומרי הגלם הגיעו למפעל. במטרה להפחית דרמטית את שיעורי הפליטות תנהל נסטלה פיילוט עולמי עם רפתות ב-12 מדינות לבחינת שיטות חקלאיות שיובילו להשגת אפס פליטות.
החלטת נסטלה על ההשקעה המסיבית בחקלאות בת קיימא מתפרסמת בהמשך לפסגת האו"ם, שמתקיימת היום (23 בספטמבר) בניו יורק, ומתמקדת במערכות מזון. הפעולות שיינקטו הן חלק ממפת הדרכים לעמידה ביעד שהציב האו"ם למתן את ההתחממות הגלובלית לעלייה של 1.5 מעלות צלסיוס. נסטלה חתמה על האמנה הבינלאומית של האו"ם והייתה אחת החברות הראשונות שהציגה תוכנית קיימות מפורטת.
"דרך השותפות הוותיקה שלנו עם קהילות חקלאים ברחבי העולם, אנחנו רוצים להגדיל את התמיכה שלנו בשיטות חקלאות שיהיו טובות לסביבה ולאנשים. על מנת לאפשר מעבר ושינוי נכון, נתמוך בחקלאים ברחבי העולם אשר לוקחים על עצמם את הסיכונים והעלויות הכרוכים במעבר לחקלאות בת קיימא", אמר מנכ"ל נסטלה, מארק שניידר.
גם מנכ"ל אסם-נסטלה הישראלית, אבי בן אסאייג התייחס להצהרה ואמר כי "כחלק מהתוכנית העולמית, אסם-נסטלה בישראל מתחייבת לשימוש של 20% חומרי גלם מחקלאות בת קיימא עד 2025. יעד זה מתווסף ליעדים שאפתניים שהציגה החברה למימוש בתוך ארבע שנים ,לרבות מעבר לשימוש ב- 100% חשמל שמקורו מאנרגיה מתחדשת, חיסכון של לפחות 800 טון בשנה בחומרי אריזה, צמצום פליטות גזי חממה ב- 20% ומעבר לצי רכב היברידי. בנוסף, עד 2025 נביא לחסכון מצטבר של 20% במים על ידי טיוב תהליכים".
בעבר התייחס בן אסאייג גם לעתיד תעשיית המזון בהקשר האקלימי, ובראיון לגלובס אמר כי הוא צופה שבעתיד רוב הבשר והחלב שנצרוך לא יגיעו מבעלי החיים, "מוטל על כתפינו תפקיד מאוד חשוב והוא להמציא מחדש את התזונה העתידית. אנחנו לא יכולים להמשיך להאכיל את אוכלוסיית העולם בפרות וגם לא נוכל להמשיך להשקות את העולם בחלב", אמר אז.