תאונת הדרכים שעשתה מעיין אליאסי (39), אלופת הארץ בקטגוריית מיס ביקיני לשנת 2018 של איגוד Wnbf הייתה צומת מכריע בחייה. "הפיסיותרפיסט אמר שהגוף שלי דלקתי, והציע להפסיק לאכול מוצרים מן החי ולראות מה יקרה לגוף. עשיתי כדבריו, וזה עבד. התאוששתי יחסית מהר והדלקות עברו". עד אז מעיין אליאסי הייתה שחקנית, והשתתפה בסדרות ובסרטים ("דאוס", "מפריח היונים"). "בגלל שאני שחומה תמיד לוהקתי לאותם תפקידים: שוטרת, פרחה או ערבייה. זה התחיל להיות קשה נפשית להגיע כל פעם לאודישן ולא לקבל את התפקיד שאני רוצה".

לאחר התאונה, החלה מעיין להתאמן בספורט, בעיקר כדי לתקן את הנזקים. "התחלתי להתאמן באימון פונקציונלי, משקולות, אימוני כוח והתנגדות, הגב שלי היה עקום והתיישר ב-15 מעלות. למדתי להיות מאמנת כושר, וכשהתחלתי לעבוד בזה, ראיתי שאני מצליחה לגעת בהמון אנשים. כשמאמנת מגיעה בעקבות פציעה, היא רואה את הדברים אחרת".

בין שלל הכובעים שלה, מעיין מאמנת ומלווה בתוכניות אימון ותזונה, בארץ ובחו"ל. "הגישה שלי היא שאין שפה אחת ואין גוף אחד, אי אפשר לדעת מה הנוסחה שתתאים, וכל אדם צריך מסע אחר. מה שהמתאמנים בעיקר צריכים זה מישהו שיגיד להם שהם בסדר. להיות איתם היכן שהם צריכים. אנשים קונים מנוי למכון כושר ולא עושים כלום. אני מאמינה שלא צריך לנסות לעשות את מה שאנחנו לא, אלא לנסות לחשוב מה אנחנו כן ואת זה להרחיב עד שנגיע למטרה".

"מערכת היחסים האלימה שהייתה לי חיברה אותי לספורט"

לפני 4 שנים מעיין הכירה את מי שהיה אז בן זוגה, ההיכרות הזו תוביל גם היא לשינוי משמעותי בחייה. "מהרגע שעברנו לגור היו התפרצויות שהרגישו לפעמים כמו ריב שגרתי. לא פעם האשמתי את עצמי 'למה את מתווכחת'? גם הסביבה אמרה לי 'למה את עונה לו'? באחת הפעמים שרבנו, זה הגיע לאלימות פיזית. הוא בעט בדלת, העיף דברים, בעט בי וגרר אותי על הרצפה. אבל לא קפאתי על מקומי, החזרתי לו. סטרתי לו בחוזקה על האוזניים והוא הסתחרר, ואז נתתי לו מכה חזקה עם הטלפון, ונפתח לו הראש. חוויתי תקופה מאוד קשה לאחר מכן, ונשארו לי צלקות. זה קרה בתוך הבית שלי, ואף אחד מהשכנים לא בא לעזור. לא סיפרתי לסביבה מה עבר עליי וחוויתי מהם האשמות, שאני זו שפיצצה את היחסים".
מעיין ניסתה לפנות לטיפול, כדי לרפא את הפצעים שבלב, אבל זה לא עזר. "הבנתי שהטיפול יהיה דרך הגוף".

מעיין אליאסי (צילום: רן יחזקאל)
"הפסקתי ללכת עם גז מדמיע, כי בנוכחות של הגוף יש משהו שנותן לך כוח" | צילום: רן יחזקאל

כשפגשה את גדי טרוני, מאמן העוסק בהכנה לפיתוח גוף לתחרויות, המטרה הייתה שת"פ – מענה לקהל הטבעוני, זו כבר הייתה החוזקה והמומחיות של מעיין. "סיפרתי לו שיצאתי ממערכת יחסים אלימה וזה חיבר אותי לספורט, כי חיפשתי חוזק. הוא סיפר לי שיש עוד חצי שנה לתחרות מיס ביקיני. במאי 2018, התחרות הראשונה שאני מתמודדת בה, זכיתי. הטבעונית הראשונה שזוכה. מאז השתתפתי ב-8 תחרויות וזכיתי 4 פעמים".

 "הוא בעט בדלת, העיף דברים, בעט בי וגרר אותי על הרצפה. אבל לא קפאתי על מקומי, החזרתי לו."

איך הסביבה מגיבה?

"כשאני מעלה במשקל, אנשים נוגעים בגוף שלי, כשאני יורדת במשקל, כולם אומרים שאני נראית גברית. אני חווה ביקורת גסה מצד הנשים. מישהו פעם הרשה לעצמו להעלות תמונה של הלסת שלי כהוכחה לכך שאני גבר. אני כל הזמן נמדדת על האסתטיקה שלי. היו רגעים שנשברתי נפשית. לפעמים כשהייתי יוצאת לדייט, הבחור היה אומר לי 'זהו, אל תתאמני יותר, זה מספיק'. אסור לך להיות אישה שאת גם וגם, אפילו שאת מפתחת גוף, את צריכה לעלות על הבמה עם עקבים. לא ברור לי למה. אבל כן ברור לי, שזה משאיר אותי רווקה כי לגברים ישראלים קשה להתמודד עם אישה שמפתחת את הגוף. אני מקבלת הודעות בוטות מגברים: "בא לי להצמיד אותך לקיר", "לבעוט בך", כל השיח כוחני ואלים. מבחינתם אני לא אישה, אלא רק מתגרה בהם. לא פעם שמתחיל איתי גבר בצורה אלימה, אני עונה לו בחזרה בקול גברי, והם בורחים".

מעיין מספרת כי בכל פעם כשהיא זוכה, הרבה נשים פונות אליה. נשים שעברו או שעוברות מערכות יחסים אלימות, מרגישות צורך להודות למעיין, על כך שהיא מזכירה להן שאפשר לעבור את זה ולצאת משם חזקות. "כשאת מרימה 80 ק"ג על הגב, זה ממלא בכוח. את מבינה שאת לא צריכה להיות קורבן או לחיות בפחד. הפסקתי ללכת עם גז מדמיע, כי בנוכחות של הגוף שלך יש משהו שנותן לך כוח. כשאני בתחרות של פיתוח גוף אני אמנם חשופה אבל אני כבר לא פגיעה".

מעיין אליאסי (צילום: shootme photos)
הטבעונית הראשונה שזוכה במיס בקיני | צילום: shootme photos

איפה את מוצאת את האיזון?

"אני צריכה להיות כל כך הרבה שאין איזון. אימא שלי היא אנטיתזה עצומה למי שאני, היא אישה רגישה ושלווה , שונה ממני והיא מאזנת אותי. איתה אני לא צריכה להגיד את הכול ויכולה להיות רכה כמו הלב שלי. אני נדרשת להיות חזקה כל הזמן, אבל אני לא, אני הכול".

"כשאני מעלה במשקל, אנשים נוגעים בגוף שלי, כשאני יורדת במשקל, כולם אומרים שאני נראית גברית." 

אנחנו לא זקוקות לאף העצמה אלא רק לעצמנו

בתקופת הקורונה, כמו רבים מבעלי העסקים, מעיין הייתה צריכה להמציא את עצמה מחדש, וזה קרה בגירסה המעיין אליאסית - ביג טיים. "הכול התחיל בכתבה שעשו עליי בארה"ב, כאלופת ישראל טבעונית, באותו עמוד הייתה כתבה על אנסטסיה, שייצגה את אנגליה והיא ד"ר לביו כימיה. התחלנו לעקוב אחת אחרי השנייה באינסטגרם, היא הגיעה לישראל, לבקר חברה, התאהבה ובאה לגור פה. נפגשנו, התחלנו להכין מאכלים טבעוניים מספר מתכונים, עשינו סדנאות חלבון, היום אנחנו שותפות במאפייה ויש לנו ליין משלוחים, העסק הזה תופס היום הרבה מהרווח ומהזמן שלנו. אנחנו עושות הכול, כותבות מתכונים, אופות, ועושות משלוחים. והיעד הוא לפרוץ לחו"ל עם ליין של אבקות לאפייה ביתית שפיתחנו". בתפריט אפשר למצוא הברקות כמו נקניק המבוסס על חלבון אפונה, לחם חלבון ממרח קינמון, לחמניית חלווה מקטניות ועוד. "רק בתחרויות  הבנתי כמה קשה לספורטאים טבעונים, לא רציתי לשתות שייק חלבון, אני אוהבת אוכל, בטבעונות אפשר לאכול חלבון מגוון. אני אוכלת 200 גרם חלבון טבעי ביום. אופה עם קמח תורמוס, קמחי קטניות, סייטן, סויה, לא חסרות אפשרויות".

מעיין אליאסי (צילום: רן יחזקאל)
"אפילו שאת מפתחת גוף, את צריכה לעלות על הבמה עם עקבים. לא ברור לי למה" | צילום: רן יחזקאל

היום המטרה שמעיין מציבה לנגד עיניה היא אליפות עולם 2022 בלוס אנג'לס, שם תתחרה מול נציגות מ- 37 מדינות. "כשיש נחישות ותשוקה אי אפשר לקחת את זה ממך. באליפות העולם בניו יורק עמדה שם מישהי בת 75 שזכתה בקטגוריה שלה. הסתכלתי עליה, היא הקרינה אנרגיה ושמחה. נזכרתי שם בסבתא שלי והבנתי כמה אנחנו חזקות. ריכזו אותנו בחדר אחד, 100 נשים ממדינות שונות, הייתה שם תחושה של עוצמה ויופי. לאורך כל הדרך מבקשים ממני 'בואי, תעצימי נשים', מה זו השטות הזו? מה זה הטרנד הזה – להעצים נשים? אנחנו לא זקוקות לאף העצמה אלא רק לעצמנו. אנחנו כבר חזקות ועוצמתיות. נשים מעצם היותן הן חזקות, הן יולדות – כמה כוח יש בחוויה הזו. אם הן רק רוצות, הן יכולות להשיג הכול".