שני אנשים מתעוררים בבוקר באותה שעה, הולכים לאותה העבודה וחוזרים לאותן מטלות. האחד: מתחיל את היום שלו בהודיה, משנן הצהרות חיוביות, וצוחק כשמשהו ביום משתבש. השני, קופץ מהמיטה כשקמט עמוק חרוט מעל מצחו, מתעצבן על הפקקים, האוויר המזוהם, על החדשות, הבוס וכל המטלות שכנראה לא יספיק לעשות. מי לדעתכם יותר מאושר, מצליח, בריא ומשגשג? חשיבה חיובית היא הבסיס ליצירת שפע, שמחת חיים, שגשוג והצלחה, ובריאות; היא מעודדת יצירתיות ועוזרת לנו להתמודד טוב יותר עם הדברים שקורים לנו בחיים. אנשים חיוביים הם אנשים ממגנטים – הם ממגנטים לעצמם שפע של אפשרויות, שפע של אהבה וחברה טובה. אנשים רוצים להיות בסביבתם ולהידבק בכל הטוב הזה שלהם.

חשיבה חיובית אכן יוצרת מציאות – מציאות טובה שכל אחד היה רוצה לעצמו. אז איך עושים את זה גם? איך הופכים מאנשים שחושבים שלילי, לאנשים שחיים, נושמים וחושבים חיובי? זו אמנם עבודה יומיומית, ואפילו שעתית, אבל היא בטוח משתלמת. נסו לאמץ את הרעיונות, הטיפים והתרגילים ולעשות אותם מדי יום במשך 30 יום. כשעושים משהו באופן חזרתי, יש סיכוי טוב מאוד שההרגל והמחשבות החיוביות יטמעו אצלכם בתוך הראש והנפש.

22 רעיונות ותרגילים איך לאמן את המוח לחשוב חיובי:

  1. 'כולו במחשבה יתבררו' – כך נכתב בספר הזוהר, והכוונה היא שהאדם נמצא היכן שהוא חושב. היו נוכחים בכאן ועכשיו. אנשים יכולים להיות עם הילדים שלהם או בעבודה, אבל בראש שלהם הם עמוק באיזו צרה, בחדשות ששמעו הבוקר ובדמיונות שווא על מה שעלול לקרות. נסו להיות במחשבות כל הזמן במקום שבו אתם נמצאים. אם אתם בעבודה, היו 100 אחוז בעבודה, מבלים עם החברים? היו איתם!
  2. תרגלו מיינדפולנסהמיינדפולנס מלמד אותנו להיות נוכחים בכאן ועכשיו. כשאנחנו נוכחים, אנחנו הרבה פחות שופטים את עצמינו, ופנויים להיות רגועים ושמחים. ניתן לקרוא ספרים על מיינדפולנס, למצוא מדיטציות של מיינדפולנס או לתרגל באופן עצמאי אפילו בזמן שאתם בנסיעה ברכב.
  3. התחילו את הבוקר עם הודיה – ביהדות אנחנו מתחילים עם ברכת "מודה אני", על כך שהתעוררנו לעוד יום בעולם הזה, אבל זה לא משנה למה אתם מתחברים – העיקר שתודו על זה שניתנה לכם עוד הזדמנות להיות אורחים בעולם הזה. קמתם בבוקר? פתחתם את העיניים? כל השאר זה בונוס.
  4. חפשו את הטוב – הודיה היא תדר שגורם לנו להיות בשמחה. תחשבו על זה רגע. כשאנחנו מתבאסים על דברים שקורים לנו במשך היום, אז פתאום כל דבר הכי קטן נראה לנו הכי הדבר הכי גרוע שיכל לקרות לנו וזה כמו גלגל שלג של מחשבות רעות שגורמות ליום שלנו להיראות עקום. חפשו את הטוב בכל דבר שקורה לנו, גם אם הוא לא מאוד מוצלח.
  5. משימת הודיה – עשו רשימת הודיה יומית. כל יום לפני השינה, תכתבו בפנקס קטן, בנייד שלכם או איפה שנוח לכם, מהם הדברים שאתם מודים עליהם. זה יכול להיות על הבריאות שלכם, על זה שאתם נושמים ומדברים, וזה יכול להיות על דברים שיש לכם כמו מיטה חמה לישון בה, חברים ומשפחה או משהו שהשגתם היום. זכרו ששום דבר שיש לכם הוא לא מובן מאליו. הערכה והודיה הם נצרכים בדרך לאושר.
  6. קצת פרופורציות – כשמשהו ממש קשה לכם, תמיד תזכרו שיכול להיות יותר גרוע. תחשבו על סיפור קשה שקראתם או ששמעתם עליו ותגידו שוב תודה על החיים שלכם שהם הרבה יותר טובים ממה שנראה לכם כרגע.
  7. התבוננו רגע מהצד – צאו שניה מהסרט שאתם נמצאים בו. האם מה שקרה לכם באמת כזה נורא? האם החיים שלכם כאלו גרועים ועלובים כפי שאתם מציירים אותם במוח? עברו רגע ממבט המזדהה עם המציאות למצב של המזהה את המחשבות.
    אישה כותבת (צילום: Svitlana Sokolova, shutterstock)
    כתבו בכל יום על מה אתם מודים | צילום: Svitlana Sokolova, shutterstock
  8. היו ערים למחשבות – ובהמשך לסעיף הקודם, ברגע שאתם יודעים לעצור בזמן ולהעביר את המודעות שלכם למחשבות שלכם, יש לכם יותר אפשרות בחירה. שאלו את עצמכם: האם המחשבה הזו שתפסתם כרגע, מקדמת אתכם לאנשהו? היא תורמת לאושר שלכם? אם היא לא נעימה לכם – זו ההזדמנות להחליף אותה באחת שכן תורמת ומקדמת.
  9. תשאלו את השאלות הנכונות – נגיד ומחלחלת אליכם מחשבה מורידה כמו: "אני כישלון או זה לא יצליח לי" – שאלו את עצמכם: מה כן יעזור לי להצליח? איזה דברים אני צריך לעשות כדי שהדבר שאני רוצה יעבוד בשבילי?
  10. תצחקו על הדברים שקורים – הצחוק מרפא את הנפש. לקחת את החיים בקלילות ובצחוק עוזר לנו להיות במוד חיובי כל הזמן. ואם קשה לכם להתחיל אז פשוט תחייכו בכוח, גם אם קשה, לחיוך ולצחוק יש השפעה מיידית על ההרגשה. תנסו ותראו.
  11. היו עסוקים – תחשבו על רגעים בחיים בהם הייתם מלאים בעשייה. היה לכם זמן לחשוב מחשבות רעות? להתמרמר? לכעוס? בטוח שלא, כי הייתם עסוקים בדברים שמעניינים אתכם ועושים לכם טוב. מצאו את הדברים שעושים לכם טוב והתמידו בהם.
  12. מה שאנחנו מתמקדים בו גדל – אם נתמקד בקושי, יהיה לנו יותר קשה. אם נתמקד במה שאין לנו וחסר לנו, כנראה שלעולם לא יהיה לנו, אולי רק נעמיק את תחושת הבור של החוסר. לעומת זאת, אם נתמקד במה שכן יש לנו כרגע, הטוב יגדל ויתעצם.
  13. הימנעו מקרבת אנשים שליליים – לסביבה שלנו יש השפעה חזקה עלינו ועל ההרגשה שלנו. הקיפו את עצמכם באנשים טובים עם ווייב חיובי, שחושבים טוב וגורמים לכם להרגיש טוב. הימנעו מקרבת אנשים שמורידים אתכם וגורמים לכם להרגיש רע בקשר לעצמכם.
  14. הימנעו מחשיפה לסיפורי זוועות – יש אנשים שלשמוע סיפורים קשים של אחרים גורם להם להרגיש רע. אם אתם יודעים שהסיפורים הקשים מורידים אתכם למטה, פשוט אל תיחשפו אליהם, ובקשו גם מאחרים לא לשתף אתכם בהם. זו לא בריחה, זו בחירה במה להתמקד.
  15. הקשיבו למוזיקה שאתם אוהבים – מוזיקה טובה מעלה לנו את תדר השמחה, היא מרגיעה וגורמת לנו לראות את החיים באור חיובי. עשו לכם מנהג להקשיב למוזיקה שאתם אוהבים מדי יום או כשאתם חשים צורך בחיזוק נפשי.
    אישה עם אזניות (צילום: Roman Samborskyi, shutterstock)
    מוזיקה מחזקת את הנפש | צילום: Roman Samborskyi, shutterstock
  16. חזקו את עצמכם עם פודקאסטים והרצאות חיוביות – ככל שתכניסו לעצמכם לראש יותר תכנים של שפע, הצלחה, שמחה, ומחשבות חיוביות, כך יש יותר סיכוי שתהפכו להיות הדבר שאתם מקשיבים לו. בסופו של דבר התכנים האלו מחלחלים וגורמים לשינוי.
  17. צאו מעצמכם בשביל הסביבה שלכם – ברגע שאנחנו מרוכזים בעצמינו ובסבל שלנו, חושבים מחשבות שליליות ולא מקדמות, אנחנו לא פנויים לראות את הזולת – את מי שזקוק לנו. צאו מההתמסכנות רגע כדי שתוכלו לראות גם את סביבתכם. אלו יכולים להיות הילדים שלכם, הבעל או האישה, החברים, עמיתים לעבודה, שכנים או המשפחה.
  18. עכשיו תתנו – עכשיו כשיצאתם רגע מהסבל של עצמכם ואתם פנויים לראות את הזולת, אתם יותר פנויים לנתינה, ונתינה אמיתית מהלב גורמת לאושר אמיתי שלא משתווה לשום דבר. כשאנחנו נותנים, אנחנו מרגישים בעלי משמעות. אנחנו חושבים טוב יותר על עצמינו וכתוצאה מכך מרגישים מאושרים. הנתינה שלכם יכולה להתבטא בהקשבה, מילה טובה, ראיית הזולת, עזרה במשהו או בנתינת דבר חומרי, זה לא משנה, העיקר שתהיו בכוונת הנתינה.
  19. תתחילו את הבוקר עם ספורט – אז מה הקשר? קודם כל תעשו ניסוי. תתחילו את הבוקר עם הליכה נמרצת או כל ספורט אחר שאתם מתחברים אליו, ותשוו את הבוקר הזה לבוקר שבו לא עשיתם פעילות גופנית. באיזה בוקר תרגישו יותר שמחים, מאושרים, אנרגטיים, שעשיתם משהו משמעותי לעצמכם? כמובן שבבוקר שבו זזתם. הפעילות הגופנית מפרישה הורמונים שגורמים לנו להיות שמחים יותר, רגועים ומאושרים.
  20. חיבור לאמונה – אנשים מאמינים סובלים פחות מדיכאונות וחרדות. זה לא משנה במה אתם מאמינים – אם זה בבורא עולם, יקום, או איך שתקראו לכוח החיים שמניע, ברא את הכל, ורוצה את טובתכם העליונה. ברגע שנתחזק באמונה שכל מה שקרה לנו בחיים, קורה ויקרה לנו הוא לטובתנו, כבר נרגיש יותר טוב.
    זוג מתאמן בפארק (צילום: AstroStar, shutterstock)
    פתחו את הבוקר עם ספורט וצאו לטבע | צילום: AstroStar, shutterstock
  21. טיילו בטבע ואם אפשר יחפים – השהייה בטבע מרככת כל מציאות. היא גורמת לנו להרגיש טוב יותר ולחשוב טוב יותר. בנוסף, ההליכה היחפה מעלה את רמות האנרגיות, מורידה את רמות הסטרס, מקרקעת ואף תורמת לשינה טובה יותר, מה שבוודאות מעלה את מצב הרוח. אם אתם גרים בקרבת חוף הים, זה הזמן להוריד את הנעליים ולהתקרקע בכל זמן פנוי שיש לכם.
  22. עשו רשימה לשנה החדשה – מטרות חדשות תמיד גורמות לנו לחשוב טוב יותר ולראות את הטוב. הן משדרות למוח תקווה ושמחה. כתבו לעצמכם מה תרצו להשיג השנה בכל תחומי החיים: בבריאות, משפחה, זוגיות, בתחום המקצועי, איזו הצלחה תרצו לעצמכם וכל מה שאתם חפצים בו. אחריה, כל מה שנותר זה להאמין, לפעול ולחכות לתוצאות.