ביוגה יש אינספור זרמים, מורים, תרגילים ושיטות, אבל דבר אחד משותף לכל היוגיסטים – שלוות נפש, שאנחנו רוצים ממנה גם, ואם אפשר אז בארגזים. אנשים שמתרגלים יוגה לאורך זמן לא רק מאובזרים בגוף ארוך וחטוב, לרוב הם גם מתונים יותר ונראים קלילים וזורמים. אז לכבוד יום היוגה שמצויין היום, 21.6 הנה כמה דברים שנרצה לאמץ מהם לכל תחומי החיים שלנו:

  1. הם מוכיחים שההתמדה משתלמת – אף אחד מאיתנו לא נולד כשהוא יודע לעמוד על הראש ולהעביר את הרגליים מאחורי הגב, אבל היוגיסטים לא מוותרים לעצמם והם יודעים שתרגול יומיומי על המזרון לאורך הזמן מבלי להתייאש, זה המפתח להתקדמות ולתוצאות המרשימות, ביוגה ובכלל. הדבר הגדול ביותר ללמוד מהם הוא את הכבוד והחשיבות שיש לדרך, ללא רדיפה אחרי התוצאה המושלמת ביותר. ההתמדה היא סוד גדול שכדאי לנו לאמץ מהיוגיסטים – לא לפחד מהכישלון, לא לוותר לעצמינו כשקצת קשה או לא מתחשק, פשוט להמשיך ולנסות ליהנות מהדרך.
  2. הם לא משווים – אם יש משפט ששומעים הרבה ממורי היוגה בשיעור, הוא שמקור הסבל הוא ההשוואה –  לאחרים ואפילו לעצמינו בתקופה אחרת בחיים. הרעיון של היוגה הוא לחיות כאן ועכשיו בצורה הטובה ביותר, בלי להסתכל על האדם על המזרון שלידנו; כי גם אם זה שלידנו גמיש יותר ויודע לעמוד על יד אחת ואנחנו לא, זה לא באמת יעזור לנו או יגרום לנו להרגיש מאושרים יותר. שווה ללמוד מהם פשוט להעריך את מה שיש לנו, ולא להסתכל על מה חסר לנו ושייך לאחרים, מה ששלנו שלנו וזה מספיק טוב.
  3. הם נושמים נכון יותר – אפשר לחיות ללא אוכל, אפשר גם לחיות זמן מה ללא מים, אבל אי אפשר לחיות ללא נשימה. היוגיסטים מבינים את חשיבות הנשימה הנכונה בתרגול ובחיים.
    נשימה נכונה עוזרת להרגיע את הסטרס, שהוא גורם של הרבה מחלות, הנשימה הנכונה עוזרת גם לשיפור זרימת הדם, לשיפור המטבוליזם ובאופן כללי לזרימה ורוגע בחיים. אז גם אם אתם לא מתרגלים יוגה, עצרו פעם ביום ותרגלו נשימה, אפילו במשרד, בתור לסופר או בנהיגה. פשוט נשמו לאט נשימה איטית ונינוחה, ותנו לה את תשומת הלב הראויה.
  4. הם בעלי מצפון נקי – אמנם לא כל מי שמתרגל יוגה הוא טבעוני, אבל תורת היוגה מדברת על קדושת החיים, הכבוד לגוף שלנו וגם על הכבוד לחיי האחר – כולל כבודם של בעלי החיים. תורת היוגה גם מדברת על חוק הקארמה, שטוען שמה שאנחנו עושים לאחר אנחנו בסופו של דבר עושים גם לעצמנו; לכן, רוב אנשי היוגה מבססים את התזונה שלהם על תזונה מהצומח, שגם מאפשרת להם לחיות חיים נטולי רגשות אשם, וגם גורמת להם להרגיש קלילים, צעירים ובריאים יותר. מחקרים מוכיחים שתזונה טבעונית מאוזנת עשויה למנוע מחלות רבות, לשפר את מראה העור ולהוריד את רמות הדלקתיות בגוף.
  5. הם יודעים לנהל את הפנימיות שלהם – העולם הפנימי שלנו הוא זה שמקרין לעולם החיצוני, אנחנו יכולים להתרגז בלי סוף על זה שעקף אותנו, על ההיא שהתנגשה בנו, על האישה, על בן הזוג, על ההורים והחברים, אבל זה לא ישנה שום דבר בעולם הפנימי שלנו. ביוגה לומדים להסתכל רגע פנימה, על מה שקורה בעולם הפנימי לפני שהוא יוצא החוצה. היוגיסטים לומדים להתבונן, וההתבוננות הזו פנימה כבר עושה שינוי גדול. אנחנו חיים בעולם עם המון לחצים ודאגות, שלא משאיר לנו הרבה זמן לעצור ולהתבונן במה שקורה לנו בפנים, ואולי זה עוד משהו שכדאי לנו ללמוד מהאנשים שמשקיעים זמן בתרגול יוגה.
  6. הם מכבדים את הזמן שלהם עם עצמם – האם אתם מקדישים לעצמכם מספיק זמן? זמן שהוא רק שלכם בלי הטלפון, בלי הבוס, בלי החברות, בלי הילדים – רק אתם והנשימות שלכם? מי שמתרגל יוגה משקיע מדי יום לפחות שעה ורבע בעצמו. כשאנחנו משקיעים בעצמנו, אנחנו מפתחים אהבה עצמית ומסתובבים עם תחושת סיפוק וערך עצמי, שעובר הלאה לכל מי שפוגש אותנו במהלך היום.
  7. הם יודעים לראות את הטוב באחר – פירוש המילה נמסטה שחוזרת על עצמה ביוגה, היא בעצם ברכת קידה על האלוקות שקיימת באחרים. הברכה הזו היא סוג של ראיית הטוב והאלוקי בכל אדם, ואם כולנו היינו חיים כך, ורואים רק את הטוב באחר, כנראה שלא היו סכסוכים ומלחמות בעולם.
  8. ההווה הוא היחיד שקיים עבורם – "יוגה מביאה אותנו אל הרגע הנוכחי, המקום היחיד שבו החיים קיימים", נכתב על ידי אלן ברנמן. הריכוז בהווה עוזר לנו להיות הגרסה הכי טובה שיש לנו תמיד.
  9. שלווה – הכניסה פנימה, החיפוש אחר המשמעות, העיסוק בגוף, הנשימה והמדיטציה, עוזרים להגיע לרמות גבוהות של שלווה פנימית. כשאנחנו שלווים אז אנחנו שלמים עם עצמינו, וכשאנחנו שלמים ושלווים, אין שום סיבה שלא נהיה שלווים עם הסביבה שלנו. יותר יוגה, יותר שלווה, יותר שלווה, יותר שלום.
  10. הם יודעים למצוא איזון – היוגיסטים מבינים את האיזון בין שינה לערות, בין אוכל לצום, בין הנאה גשמית לרוחנית. הם מבינים שאין צורך להתנזר מהנאות החיים, מאוכל, מלהרגיש נוח ונעים עם הגוף, החכמה היא ללמוד לאזן, לדעת גבולות, לא לאכול יותר מדי כדי להישאר קלילים, לא לישון פחות מדי או יותר מדי, לאהוב את הגוף ולכבד אותו אבל לא לעבוד אותו. ללמוד איזון זה בהחלט משהו שחשוב שניקח איתנו מהיוגה לכל החלקים בתוכנו ובחיים שלנו.