הסטורי של רותם סלע באינסטגרם הסעיר בשבוע שעבר את המדינה כולה, ובעיקר את מערכת הבחירות. מראש הממשלה נתניהו והנשיא ריבלין כאן בארץ ועד גל גדות מעבר לים, האמירות שלה על כך כל בני האדם נולדו שווים ושישראל צריכה להיות מדינת כלל אזרחיה גררו שלל תגובות ופרשנויות, אבל אחת התגובות המרגשות והכנות ביותר שנראו היא של רופא אחד, " ממשפחה דתית ומקיים אורח דתי", לדבריו, יליד ירושלים, אולי העיר הכי רוויות קונפליקטים בישראל.

בפוסט שפרסם בסוף השבוע האחרון בפייסבוק, החליט נדב גרנט (37), רופא בתחום הרפואה הדחופה בבי"ח בילינסון, לקחת את הסטורי של סלע צעד אחד קדימה, ולהזמין את כל אזרחי המדינה ליישם בדיוק את הדברים שאליהם היא קראה.

"מזה זמן רב אני חש תסכול מהגזענות, השנאה, הדה-לגיטימציה שמופצת כלפי ציבורים וקהלים שלמים במדינה באופן כללי, וכלפי הציבור הערבי בפרט. לא על ערכים אלו התחנכתי בבית הוריי או במוסדות בהם למדתי", כתב גרנט, "לשמחתי, זכיתי בעבודתי בבית החולים לרכוש חברים חדשים, היקרים לליבי, מהציבור הערבי. ביניהם ד"ר ראפע מחאג'נה, איש מיוחד במינו, נעים הליכות, טוב לב ורופא למופת משכמו ומעלה. לאורך השנים ניהלנו שיחות רבות על החיים ועל השיח הגזעני כלפי האוכלוסייה הערבית בישראל. זכורה לי במיוחד שיחתנו ביום הבחירות האחרונות, אז הרגשתי מבויש על אמירתו של ראש ממשלתנו – "הערבים נוהרים לקלפיות". דמיינתי בעיני רוחי את ההשפלה שחווה ד"ר ראפע עקב תיאורו בעקיפין כאויב ומסוכן יחד עם ציבור רחב של אזרחים רבים וטובים במדינתנו".

"עד עתה שתקתי, יותר נכון דיברתי רק עם משפחתי וחבריי במעגל הקרוב על הנושא הכאוב הזה", כתב גרנט, "לא מכבר לפני מספר שבועות, עם התלהטות הדה-לגיטימציה ביחס לציבור הערבי ונבחריו סביב הבחירות, החלטתי שלא עוד. הגיע הזמן להשמיע את קולי ואת קולו של ציבור גדול ושפוי שרוצה בדו קיום ולא מפלה בין דם לדם ובין גזע לגזע. אני חי ועובד עם ספוואת, פאדי, סעיד, מקסים, מוחמד, ענאן, אמיר ועוד ועוד. שמח כל פעם לגלות את סג'א בעמדת המזכירה ונהנה מהיחס החם והמפרגן כל פעם מחדש. נהנה לעבוד במשמרת יחד איתם, מעריך את עבודתם עד מאד וסומך עליהם בעיניים עצומות. שמח מאד בכל פעם שאני פוגש את מוחמד וג'ובראן חברי לשיכון בשיבא. נהנה לשתף, לשמוע חוויות, להתייעץ ולייעץ. אלה לא 'הערבים נוהרים' אלה חברי עם שמות ופנים, הנוהרים יחד איתי בחיי היום-יום".

ואז קרא גרנט את הסטורי של סלע. "כל כך שמחתי על תוכנו ועל העיתוי. כל כך הזדהיתי", הוא כתב בפוסט, "באותה נשימה, חשתי ריחוק והתנגדות עמוקה למתנגדים וליוצאים כנגדה, וגם לשותקים והעומדים מנגד".

בתגובה, העלה גרנט בפוסט שלו תמונות שבהן הצטלם במחלקה שבה הוא עובד – "עם חבריי ושותפיי למדינה ולעבודה, המשתייכים לציבור הערבי", כתב, והוסיף: "אני גאה ושמח בתמונות אלו ובמציאות היפה והשפויה של בית החולים שאותה הן משקפות. הלוואי ותישא רוח טובה ואחרת אל מול רוח עכורה הנושבת ממחוזות אחרים".

גרנט הזמין את כל קוראי הפוסט שלו להצטרף אליו ולהעלות תמונות נוספות של עבודה, בילויים וחיים משותפים של יהודים וערבים, עם ההאשטג #שווים: "יחד נרים קול של אחווה, שותפות וחברות, בתקווה ליצירת שינוי ממציאות של פחד, ריחוק והסתה, בקרב חלק מהעם ומנבחרי הציבור בישראל. שותפים בעבודה, חברים בחיים, שווים באזרחות. כולנו סוג א', כאן ביתנו המשותף".

מאז שפורסם, כבש הפוסט של גרנט את הרשת והספיק לגרוף תוך ימים ספורים יותר מ-8000 לייקים, 4000 שיתופים וכמובן שלל תמונות של גולשים יהודים וערבים שהצטרפו ליוזמה, הצטלמו עם חבריהם ותייגו את התמונות עם ההאשטאג #שווים.

אלפי גולשים גם הגיבו לפוסט של גרנט והביעו תמיכה. "כל הכבוד ד"ר נדב, המילים שאמרת הן מילים חשובות ורק מי שמכבד את האנושות אומר אותן", כתב לו בתגובה לפוסט הגולש סמי אבו פאני, "אני מהנדס אזרחי וקבלן בניין רשום, אחי הצעיר ממני רופא קרדיולוג בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב בהלל יפה ואנחנו במפגש יום יומי עם יהודים בעבודות שלנו... אני אישית כל יום שותה קפה יחד עם היהודים שעובד איתם ביום יום... מכבדים אחד את השני... נותנים יחס ראוי ואנושי אחד לשני וזה ומה שסיפרת משקף את העובדה שיש דו קיום בין שתי אוכלוסיות שחיים ויצטרכו לחיות ביחד במדינה אחת אחד לצד השני בשלום ובשיוויון מלא. כל הכבוד".