בשנים האחרונה מערכת המשפט והמשטרה נמצאות תחת מתקפות חוזרות ונשנות עקב התנהלותן האיטית בכל הנוגע לחקירת פוליטיקאים. הטענות רק החריפו בעקבות חוק ההמלצות, שבמקורו נועד לאסור את פרסום המלצות המשטרה בחקירותיה כדי לחלץ את נתניהו מפרסום ההמלצות בעניין החקירות המתנהלות נגדו. על רקע ההפגנות נגד השחיתות וההתנגדויות בקואליציה, ביקש נתניהו לשנות את החוק כך שלא יחול על חקירותיו.

אך בעוד שהחקירות נמשכות, וכמוהן גם ההפגנות נגד השחיתות בכל רחבי הארץ, סקר ממאגר דאטה ישראל של המכון הלאומי לדמוקרטיה מגלה כי 64 אחוזים מהציבור היהודי ו-40 אחוז מהציבור הערבי דווקא סומכים על מקצועיות המשטרה בניהול החקירות נגד נתניהו. רוב הציבור היהודי הביע אמון גם ביועץ המשפטי של הממשלה מנדלבליט: 59 אחוזים אמרו שהם מאמינים כי הוא יכריע באופן מקצועי כאשר יוצגו בפניו ממצאי המשטרה בעניין החקירות של נתניהו, כמו גם 49 אחוז מהציבור הערבי.

מידת האמון שהביעו במנדלבליט כמעט זהה בין חילונים, דתיים וחרדים, אך בעוד ש-72 אחוז מהחילונים סומכים על המשטרה, פחות מ-40 אחוז מהחרדים סומכים על המשטרה בנושא החקירות.

יותר מ-70 אחוז מבני 65 ומעלה סומכים על המשטרה, בעוד שרק חצי מבני ה-18-43 הביעו אמון בתיפקודה בנושא.

גברים סומכים על מנדלבליט יותר מנשים (68 אחוז לעומת 56 אחוז), וגם סומכים יותר על המשטרה (63 אחוז לעומת 51 אחוז).

מטעם ראש הממשלה נמסר בסוף השבוע: "פעם אחר פעם מנסים באופן מאולץ לקשור את ראש הממשלה לפרשת הצוללות וכלי השייט, בשעה שמשרד המשפטים הבהיר כבר שראש הממשלה אינו חשוד בדבר. שמענו הרבה נבואות במשך הזמן והרבה ספקולציות על 'מה עשוי להיות', אבל דבר אחד ברור: לא יהיה כלום כי לא היה כלום".

רוני אלשיך ואביחי מנדלבליט (צילום: פלאש 90, יהונתן סינדל, הדס פרוש, חדשות)
צילום: פלאש 90, יהונתן סינדל, הדס פרוש, חדשות