בימים האחרונים הולך ומתגלה במלואו היקף ההתפרצות הנוכחית של מגפת החצבת בישראל. כ-1300 בני אדם נדבקו במחלה ברחבי הארץ, ולאחר שהשבוע התפרסמה מפת התחלואה הארצית, התגלה שירושלים היא מוקד התפרצות החצבת הגדול ביותר בארץ בפער משמעותי, כאשר כ-60 אחוזים ממקרי ההידבקות בארץ בסיבוב הנוכחי הם בסביבתה.

בתחילת השבוע הוחלט במשרד הבריאות על המשך מבצע החיסון נגד חצבת בירושלים, ועל הרחבת שעות הפעילות במוקדי החיסון ועל תגבור הניידות הייעודיות לחיסון האוכלוסייה בשכונות החרדיות בעיר של חברת "נטלי".

במסגרת תגבור הצוותים הרפואיים בעיר פנה משרד הבריאות גם לחוג לסיעוד במרכז האקדמי לב בירושלים. כ-30 סטודנטיות בשנה ד' מהמרכז, שעתידות להפוך לאחיות, התנדבו להצטרף למוקדי החירום ולסייע לצוותים הרפואיים במתן החיסונים ובשירותים הנלווים, בעיקר בריכוזי האוכלוסייה החרדיים בירושלים ובערים החרדיות שסביבה. הסטודנטיות ישתתפו במבצע במשך כעשרה ימים לאורך כל היום, ובמרכז איפשרו להן לכלול את ההתנדבות כחלק מהסטאז' שלהן.

אחת מהסטודנטיות היא רזיאלה רפפורט (22), שעלתה עם משפחתה לארץ מקנדה. חלק מבני המשפחה הפסידו את החיסון כשעלו, וכך לפני עשר שנים, בהתפרצות הקודמת של המחלה בישראל, חלתה בה רפפורט בעצמה. "אימא שלי חלתה ואז כמעט כל הילדים נדבקו", היא משחזרת, "הייתי חולה יותר משבוע, וזאת לא הייתה חוויה נעימה בכלל, אז זה מאוד מיוחד ומספק בשבילי להיות שם עכשיו בשביל כמויות האנשים שמגיעים, זאת ממש זכות להיות בצד שעוזר, זה תחושה ענקית של שליחות, תחושה שאנחנו חלק ממשהו מאוד גדול".

הסטודנטיות שנלחמות בחצבת (צילום: המרכז האקדמי לב)
הסטודנטיות עם האחות הראשית של משרד הבריאות, ד"ר שושי גולדברג | צילום: המרכז האקדמי לב

לדבריה, הלחץ בשטח מורגש בהחלט. "הרבה מהאנשים מגיעים מפוחדים שהילד שלהם ייחשף במקום למחלה, אבל יש היענות מאוד גדולה, ואנחנו אמנם לא מחסנות אבל מסייעות בכל מה שאפשר מסביב כדי להקל על הלחץ הגדול".

"החיסונים מצילים חיים, זו עובדה", אומרת ראש החוג לסיעוד במרכז האקדמי לב, ד"ר חיה רז, שהתנדבה בעצמה להשתתף במבצע החיסון, "חשיבות החיסונים גבוהה ביותר ואנחנו שמחים לתת כתף במאבק במחלה. אסור להיות שאננים".

_OBJ