ריצה בשמש מפרישה אנדורפין וסרוטונין במוח שמעודדים אושר

ספורט באופן כללי וריצה באופן ספציפי ידועים כמפרישי אנדורפין וסרוטונין שמעודדים תחושת אושר. לצד זה, אור השמש מעודד גם הוא הפרשת סרוטונין ומחקרים רבים מקשרים בין פעילות גופנית לאור השמש ויציאה מכלא הדיכאון.

כתיבה של הרגשות מפחיתה דיכאון, חרדה ופחדים

עיבוד הרגשות שלכם לכתב עשוי לעזור רבות עם הרגשת דיכאון, חרדה ופחדים. כתיבת רגשותיכם ותמלול הלב עוזרים לירידה בפעילות האמיגדלה, חלק במוח שאחראי על ויסות הרגשות, במיוחד אלו שנוגעים בחרדות ולחץ. זה הזמן לחזור ליומן שנטשתם עם סיום החטיבה.

המוח לא מבדיל בין צחוק אמיתי למזוייף, אז לכו על זה

אתם יכולים לייצר בעזרת צחוק וחיוך מזויפים את התגובה הרגשית האותנטית שבתורה מעוררת ומעודדת את הגוף. בחיינו, לא צוחקים. צאו למופע סטנדאפ, תראו סרט מטופש או אפילו הכריחו את עצמכם לצחוק באופן מזוייף, ותוך כמה דקות האפקט האמיתי אמור להיכנס לפעולה.

ליטוף בעל חיים יגביר את ייצור האוקסיטוצין במוח

שילוב מושלם בין חיבה, אחריות ותגובות כימיות שכולן מעודדות את העפת הענן השחור מעל הראש. בזמן שתאלצו לדאוג למישהו אחר חוץ מכם תקבלו מהם חום, אהבה ובעיקר אפשרות ללטף אותם – פעולה שמחקרים קבעו כי מגבירה את ייצור האוקסיטוצין, האנדורפינים והדופמין במוח. חוץ מזה, תעשו משהו טוב והם ישדרגו לכם את האינסטגרם.

לפעמים החיים יותר מורכבים, וטיפול מקצועי הוא הפתרון

אנחנו רוצים להיות אופטימים ולהגיד שריצה, חיה או חיוך ישפרו את הכל אבל העולם מעט יותר מורכב מזה. אין תחליף לטיפול מקצועי בידי פסיכולוג או במידת הצורך, פסיכיאטר שירשום לכם תרופות לאיזון הכימיקלים במוח שיאזנו את הסערות בנפש. אין בזה בושה, מותר וצריך לבקש עזרה. אפשר להתחיל בטלפון לער"ן – 1201.