לקום ללכת לעבודה, לריב עם הבוס, לחזור הביתה, לנקות ולבשל. מטלות, מטלות ועוד קצת מטלות. אנחנו כל כל שקועים בעולם המבוגרים, שלא באמת נשאר לנו פנאי לעשות מה שבאמת מתחשק לנו, כמו פעם, כשהיינו ילדים. בלי מעצורים. אז איך מתחברים שוב לילד שבנו? הנה 5 דרכים מצויינות להיזכר מי הילד שנמצא אצלכם עמוק בפנים:

 

נסו לשחזר את הילד שהייתם: סקרן, אמיץ, פחדן, אולי ליצן?

איזה ילד מצוי בתוככם? אמנם כל אדם שונה, אבל יש כמה סוגים של ילדים פנימיים שחוזרים אצל מבוגרים. לדוגמה: הילד הזנוח, הילד המשחק, הילד הסקרן או הילד המפוחד. נסו להבין איזה מהם הוא אתם.

כתבו לו מכתב והעניקו לו את המילים שהיו חסרות לו אז

אחרי שזיהיתם מי הילד, כתבו לו מכתב. נסו להשתמש במילים שיתאימו לסוג הילד שהוא. אם הוא מפוחד השתמשו במילים רכות ומפייסות. אם הוא סקרן הציעו לו תחומי מחקר חדשים. כתבו לילדים שלכם איך וכיצד הייתם רוצים לפגוש אותם ומה אתם רוצים להעניק להם.

חזרו לעשות פעילויות שאהבתם לעשות בתור ילדים

הכינו רשימה של דברים שנהנתם לעשות כילדים וצאו לבצע אותן שוב, בין אם זה כדורגל, חמש אבנים, גומי או סתם לשחק במחשב. המלצה שלנו: חוברות צביעה או נגינה על חלילית.

אל תנתחו רגשות שצפים, הקשיבו להם ותחוו אותם במלואם

דרך נכונה להכיר ולתת מקום לילד הפנימי שלכם היא להיות קשובים לעצמכם. עצרו מדי פעם ושאלו את עצמכם "מה אנחנו מרגישים עכשיו".

עצרו כל ביקורת פנימית שצפה, כי אצל הילד שבכם הכל מותר

הביקורת העצמית היא האויבת של הילד הפנימי שלכם, והרבה פעמים היא החלה להתעצב בתקופת הילדות שלכם. כשאתם עסוקים במשחק או במעשים ילדותיים והביקורת תוקפת אתכם, עצרו אותה ואמרו לעצמכם "אנחנו מבינים מה את אומרת, אנחנו יודעים שאת פגועה מאוד".