אם הייתם פוגשים את ד"ר נתי בן שלום ברחוב, רוב הסיכויים שלא הייתם מצליחים לנחש מה המקצוע שלו. הוא מתמחה בשנה השישית במחלקה הנוירוכירורגית בבית חולים בילינסון, וכבר רגיל לקבל תגובות מופתעות כשפוגשים אותו במחלקה, אבל באותה נשימה הוא דווקא די שמח מזה, טוב, איך אפשר שלא. "אני לא נראה כמו הרופא הסטנדרטי", הודה ד"ר בן שלום בפני כתבת ערב טוב עם גיא פינס, "לא תואם את הקלישאה של המנתח מוח שצריך להיות מבוגר עם שיער לבן, כרס ומשקפיים, ואני אוהב את זה, זה דווקא עוד כלי בעיני להיות הרבה יותר נגיש למטופלים".

ד"ר בן שלום ועוד ארבעה מתמחים נוספים יספקו לנו הצצה אישית ונדירה לחייהם בבית החולים בעונה החדשה של המתמחים שתשודר החל מהערב (אחרי החדשות, קשת 12). "רציתי להראות לכמה שיותר אנשים מה אנחנו באמת עושים", הסביר הד"ר למה היה לו חשוב להשתתף בתוכנית. "החברים והמשפחה לא באמת מבינים, אתה מספר להם שאתה גמור אחרי 36 שעות ונרדם בארוחת ערב, הם לא באמת מבינים למה. לא משנה כמה סיפורים דרמטיים תספר, עד שהם לא יראו את זה בעיניים, קשה מאוד להבין".

"זה באמת 24 שעות של ריצה סביב השעון לכבות שריפות. אתה רץ מהמיון לחדר ניתוח, לטיפול נמרץ, לשניידר, עונה לטלפונים של הרבה מאוד דברים בעת ובעונה אחת, אתה בקושי רואה את חדר המנוחה. מתי אתה כן רואה אותו? בסוף התורנות כשאתה תופס איזה מנוחת כוח לפני נהיגה הביתה".

למרות הלו"ז האינטנסיבי וחסר המנוחה של ד"ר בן שלום, עדיין יש דבר אחד שקשה לו יותר מכל: "אחד הדברים היותר קשים זה להודיע למשפחות. להודיע למשפחה שלמה שאבא או אמא שלהם לא יחזרו הביתה, או להודיע להורים צעירים לתינוק בן שלוש שיש לו גידול, אלה הדברים שהכי קשים לי. ברור שבכיתי, אני לא בוכה בעבודה אבל כשאני בא הביתה אני שם את הראש שלי על דיאנה הרבה פעמים ובוכה".

דיאנה היא בת זוגו של בן שלום, ולשניים ילדה בת שנה וארבעה חודשים בשם לני, אותה הוא פוגש בהתאם למשמרות. "יש רגעים שאני מחמיץ, אז אני מתעדכן בטלפון ובהודעות, רואה אותה בפייס טיים. זה לא כמות הזמן שאתה איתה אלא זה האיכות. כשאני בבית אז אני איתה".

תתכוננו להתאהב בד"ר נתי בן שלום אקסטרה 1 (צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת12)
"יש רגעים שאני מחמיץ". ד"ר בן שלום ולני בתו | צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת12

ד"ר בן שלום בן ה-38 עבד קשה מאוד כדי להגיע עד לכאן, מילדות הוא סובל מהפרעות קשב וריכוז קשות, ובבית הספר בחיפה הוא לא סומן כדבר המבטיח של האקדמיה. דווקא מהמקום הזה, הוא תיעל את הקושי לרפואה, והחל להתנדב במד"א מגיל צעיר. "לקחתי את ההפרעות האלה, ריכזתי אותן בדבר שאני הכי אוהב לעשות שזה רפואה ומשם צמחתי. נכשלתי, בכיתי, היה לי קשה, הייתי בדיכאון והתמודדתי עם אלף ואחד כישלונות. אתה מוכיח לעצמך שאתה מסוגל, עם הרבה כוח רצון והתמדה אתה מסוגל".

משם הוא התגייס לצה"ל ושירת כחובש צבאי, ואז טס להונגריה ללמוד רפואה. למרבה ההפתעה, המודל לחיקוי שלו הגיע דווקא מסדרת טלוויזיה, ממנה למד לא מעט. "ראיתי 'האוס' בלימודים ומאוד אהבתי אותו. למדתי ממנו מלא על רפואה, זאת סדרה מעולה. מהאוס אפשר חד משמעית ללמוד, אם ראית האוס יש לך חצי תואר".

אבל בחיים האמיתיים אין כתוביות שמסמנות את סיום הסדרה, והמתמחים חוזרים הביתה עם כל התחושות הקשות שחוו במהלך היום. כדי להתנתק ולסדר את הראש, ד"ר בן שלום מגיע אל חוף הים. "זה מקצוע שבו אתה חורץ גורלות כל יום, אתה מתעורר בבוקר, הולך לעבודה ולא יודע מה יהיה. אתה חבר טוב של המוות, אתה חייב לקבל אותו באהבה, אחרת לא תשרוד. זה לגמרי מייצר חרדות והים הוא התרפיה שלי. אני זורק את הכל לים, הוא מקבל הכל".