לא בכל יום אנחנו זוכים להצצה נדירה למה שמתרחש באמת בבתי החולים - במיון, בחדרי הניתוח ובחדר הטראומה. בעונה החדשה של "המתמחים" שתצא לדרך הערב (חמישי, אחרי החדשות, ערוץ 12), תפגשו חמישה אנשים שעובדים מאוד קשה במסגרת ההתמחות הרפואית שלהם. רגע לפני פרק הבכורה, סיפרו חמשת המתמחים החדשים למערכת "לילה טוב עם גיא פינס" על הצילומים, השעות הקשות ללא שינה והחשש מטוקבקים.

"זה סופר מוזר, פתאום מאפרים אותנו, עושים לנו שיער ועומדים מול מצלמות. אני סופר לחוצה", מודה ד"ר רותם פרנקו. "בזמן הצילומים לא היה זמן לאיפור-שיער. את יוצאת בול כמו שאת ונראית כאילו דרסו אותך ברחוב לפני רגע", מספרת ד"ר אוריאנה הרן. "זה לא מוזר, זה נחמד ושונה. אני אחרי תורנות, לא ישנתי כל הלילה", מחייך ד"ר איתן קייזמן.

ד"ר הרן בת ה-35 היא כירורגית פלסטית בבית החולים איכילוב. היא עלתה ארצה מוונצואלה לפני שבע שנים ואמה הייתה שחקנית שכיכבה בטלנובלות. "כשהייתי קטנה גדלתי בתוך בית שאם הייתי יוצאת לרחוב, אז היו באות אלינו בנות שרוצות חתימה ותמונות ממנה. זה היה כבר יותר מדי", נזכרת ד"ר הרן, "אמא תהיה מאוד מופתעת כי כל החיים ברחתי מזה. כשהייתי קטנה שאלו אותי אם אני הולכת להיות שחקנית כמו אמא שלי ואמרתי - אין מצב, זה לא יקרה".

ד"ר אוריאנה הרן (צילום: לילה טוב עם גיא פינס, קשת 12)
"אמא תהיה מאוד מופתעת, כל החיים ברחתי מזה". ד"ר אוריאנה הרן | צילום: לילה טוב עם גיא פינס, קשת 12

ד"ר קרלה ריקטה בת ה-33, מתמחה בנוירוכירורגיה בבית החולים איכילוב, עלתה מאיטליה לפני שש שנים בלי לדעת מילה אחת בעברית וכשהיא מצוידת בוויזת עבודה שעלולה להתבטל בכל רגע. "אני חיה עם זה שבכל שנה יכול להיות שלא אהיה פה, שהוויזה לא תסתדר, שמשהו לא יהיה בסדר", היא אומרת.

ד"ר שריף גרה בן ה-31 הוא מתמחה באורתופדיה בבית החולים שיבא. לו ולמשפחתו היה קשה להתרגל לעניין המצלמות שהתלוו אליו במהלך צילומי הסדרה: "חמישה אנשים מאחורייך, מצלמה מלווה אותך לתוך המיון, חדר הניתוח, המחלקה, הביתה. זה משהו שלא רגילים אליו, גם הסביבה. זה עושה סוג של רעש".

לד"ר קייזמן בן ה-35, מתמחה בכירורגיית לב בבית החולים שיבא, היה חלום אחר בכלל. הוא היה כדורגלן בנבחרת מכבי נתניה והפועל רמת גן, אבל הגיוס עצר לו את החלום. בהמשך התמודד עם הפרעת אכילה שהביאה אותו למפגש ראשון עם בית החולים. "הכדור שלג הזה התגלגל בסופו של דבר למחלקה להפרעות אכילה בתל השומר. זאת הייתה הפעם הראשונה שפגשתי את תל השומר בחיי. יצאתי מזה לחלוטין, מניח שהרבה מזה בזכות הרפואה. למדתי רפואה לא בגלל שהבנתי כמה אני מזיק לעצמי, אלא בגלל שזה נתן לי משהו מספיק חשוב להתעסק איתו".

ד"ר איתן קייזמן (צילום: לילה טוב עם גיא פינס, קשת 12)
ממחלקת הפרעות אכילה למחלקה לכירורגיית לב. ד"ר איתן קייזמן | צילום: לילה טוב עם גיא פינס, קשת 12

מבין חמשת המתמחים, ד"ר קייזמן מתפקד גם כאבא לאורן בת הארבעה חודשים. אשתו עובדת כמתמחה גם היא. "לפני האבהות אמרתי - טוב, אני רגיל מהתורנויות לא לישון, אבל זה סרט אחר. אני מנסה לאסוף שעות שינה ברצף. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה ישנתי יותר משלוש-ארבע שעות ברצף", הוא חושף.

ד"ר פרנקו בת ה-35 היא מתמחה בכירורגיה בבית החולים מאיר. בזמן הצילומים עבדה במחלקת ההשתלות בבית החולים בילינסון, ולוח הזמנים שלה לא ממש איפשר זוגיות. "בתור רווקה אני יכולה להגיד שזה קשה להיות רווקה בעולם הזה של כירורגיה ורפואה. לא תמיד הצד השני יודע את הקושי שאתה בא איתו או יכול להבין את חוסר הזמן לתאם דייט. לתאם דייט זה שבועיים מראש, כי יש תורנויות ועבודה. הרבה פעמים זה עלה בזמן הצילומים שאולי עכשיו אכיר יותר אנשים, אולי מישהו יראה ויחליט שבא לו לשלוח הודעה, אבל זאת לא הייתה הסיבה. לא באתי ל'חתונה ממבט ראשון'. היה חשש מאוד גדול מאיך להתמודד עם החשיפה, הטוקבקים והביקורות".