תעשיית הספורט האלקטרוני ועולם הגיימינג התחרותי הולכים וגדלים ואיתם גם הרווחים של המנצחים הגדולים. אם לפני חמש שנים גובה הפרסים עמד על מאות דולרים, היום זה כבר מגיע למיליונים. אתר הדיילי מייל בדק מי הם הגיימרים שהפכו למיליונרים מהמשחק.

League of Legends - לי 'פייקר' סאנג היוק (1,110,000 דולר)

פייקר הוכתר פה אחד כשחקן LOL הגדול ביותר בעולם. הוא זכה לכינויים "מלך השדים האלמותי" או פשוט "אלוהים". הדרום קוריאני עלה לראשונה לכותרות ב- SK טלקום T1 – צוות ליגת האגדות המשמעותי בכל הזמנים, כאשר היה רק בן 16. אף קבוצה אחרת לא זכתה באליפות העולם יותר מפעם אחת, אבל SKT וסאנג היוק זכו באליפות העולם שלוש פעמים. הם זכו בשתי אליפויות העולם האחרונות, ובשנה שעברה הרוויחו למעלה מ-2 מיליון דולר עבור הניצחון שלהם. סאנג היוק ו- SKT עלו לגמר אליפות העולם גם השנה, ואפשר להניח שגובה הפרס רק יעלה.

פסטיבל Game In mako Fest יתקיים בחול המועד סוכות, ה- 8-9 באוקטובר בביתן מרכז הירידים, תל אביב וכולם מוזמנים: גיימרים מנוסים, מתחילים והקהל הרחב.

לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים>>

גורילה (צילום: יוטיוב )
גורילה | צילום: יוטיוב

פיפ"א 17 - ספנסר 'גורילה' אילינג (260,000 דולר)

הוא רק בן 20 מברמינגהם וכבר זכה בשבוע שעבר בטורניר. כספי הזכייה שלו היו מעבר לכל מה ששחקן פיפ"א אי פעם הרוויח. בשנה הנוכחית, זוכה גביע העולם של פיפ"א האינטרקטיבי הרוויח 210,000 פאונד באליפות, פי עשר ממה שהרוויח הזוכה בטורניר בשנה שעברה.

'FalleN'  (צילום: יוטיוב )
'FalleN' לא נופל | צילום: יוטיוב

Counter Strike Global Offensive - גבריאל 'FalleN' טולדו (600,000 דולר)

בראש רשימת המרוויחים של 'המתקפה הנגדית הגלובלית', תמצאו בעיקר שחקנים מברזיל. טולדו גבר על שאר חבריו לקבוצה בהפרש של 2,500 דולק בלבד. בן ה-26 נבחר בברזיל למשפיע ביותר בספורט אלקטרוני בשנת 2015, והוא גם הבעלים של ארגון הספורט הברזילאי Games Academy. הוא התחרה במתקפת נגד: מקור ואש צולבת, אבל הוא טבע את חותמו כאחד הטובים בעולם במתקפה הנגדית הגלובלית.

'קוקסיר'  (צילום: יוטיוב )
'קוקסיר' | צילום: יוטיוב

Rocket League פרנצ'סקו 'קוקסיר' צ'ינקמני (46,000 פאונד)

אמנם לעומת שאר המתמודדים ברשימה, הרווחים שלו הם הנמוכים ביותר, עדיין צ'ינקמני נחשב לאחד משחקני האליטה הטובים בעולם בליגת רוקט, אחד מענפי הספורט האלקטרוני שגדלים בקצב מהיר. השחקן האיטלקי החל לגרוף רווחים, כששיחק במשחקי טורניר עם הצוות שלו טקטיקות FlipSid3. עד כה, הם התחרו בכל סדרת אליפויות ליגת רוקט (RLCS) והגיעו למקום שני בתחרות הראשונה אבל מאז זכו בכל תחרות. הסגנון הראוותני של צ'ינקמני סייע ל- FlipSid3 לבסס לעצמם מקום טוב, אבל אחרי ביצועים מאכזבים ב RLCS 3, הם צפויים לקאמבק הכי טוב שלהם אי פעם.

ג'אנג אם.סי. מינצ'ול  (צילום: יוטיוב )
ג'אנג אם.סי. מינצ'ול | צילום: יוטיוב

סטארקראפט 2 - ג'אנג אם.סי. מינצ'ול (535,000 דולר)

דרום קוריאה רושמת לעצמה מתמודד נוסף ברשימה, שזכה באירועים בכל רחבי העולם. סטארקראפט 2 הוא אחד המשחקים החלוציים הגדולים שעיצבו את תעשיית הספורט האלקטרוני והפכו אותה למה שהיא. זהו אחד המשחקים הוותיקים ועוד ב-2010 מינצ'ול קיבל את הפרס הגדול ביותר שלו - הוא זכה בעונה השלישית בפרס סוני אריקסון סטארקראפט 2, בשווי 70,000 דולר כשהיה רק בן 18. כעת, בגיל 26 "המופלג", הוא פורש מתחרויות הספורט האלקטרוני, לאחר שגרף הרבה מאוד זכיות.

'ארמדה'  (צילום: יוטיוב )
'ארמדה' | צילום: יוטיוב

Super Smash Bros Melee - אדם 'ארמדה' לינדגרן (250,000 דולר)

הוא נחשב לאחד משחקני ההתכתשות הטובים ביותר בכל הזמנים, ללינדגרן יש קריירת ספורט אלקטרוני מזהירה, שמתפרשת על פני 15 שנה. השחקן השוודי התחרה בפעם הראשונה באליפות נינטנדו השוודית בשנת 2003 אבל הניצחון הגדול ביותר שלו הגיע השנה כאשר הוא זכה ב- 20,000 דולר עבור זכייה בטורניר הסמאש סאמיט באביב 2017. המשחק שווק כבר בשנת 2001 אבל המעריצים הנלהבים שלו ממשיכים לשמור על קיומו בטורנירים.

קורוקי  (צילום: יוטיוב )
קורוקי | צילום: יוטיוב

DOTA 2 – קורו קורוקי טאקאסומי – 4,300,000 דולר

בעולם הספורט האלקטרוני טאקסומי מגרמניה נחשב למרוויח הגדול ביותר בכל הזמנים, ולא בכדי. השחקן הגרמני הפך למיליונר. הטורנירים הבינלאומיים של DOTA תמיד מותחים את גבולות כספי הפרס. הטורניר שהיה השנה, התפאר בסכום הזכייה הגבוה ביותר שניתן אי פעם – 25 מיליון דולר. הזוכים של הטורניר השנה היו הצוות של טאקאסומי, הקבוצה זכתה ליותר מ-10 מיליון דולר. טאקאסומי התחרה בארבעת הטורנירים הבינלאומיים האחרונים של DOTA וכך הוא למעשה הצליח לגרוף את הסכום הזה. טורנירי DOTA מציעים את הפרסים הכספיים הגבוהים ביותר. 30 המרוויחים הגדולים בספורט האלקטרוני הם כולם מומחי DOTA 2.

טאימו  (צילום: יוטיוב )
טאימו | צילום: יוטיוב

Overwatch - טימו טאימו קטונן (46,000 דולר)

Overwatch הוא אחד המשחקים הכי פופולאריים בעולם, ומשחקים בו למעלה מ-30 מיליון שחקנים. קיטונן הרוויח למעלה מ-15,000 דולר עבור עונה ראשונה בטורניר  Apex OGN Overwatch בדרום קוריאה עם צוות EnVyUs. קטונן הפיני קיבל תוספת של 1,700 דולר לאחר שהצביעו בעדו האוהדים בגמר MVP. עם זאת, קטונן יצטרך להיאבק על מנת לשמור על מעמדו ב-  Overwatch בגלל ליגת Overwatch הקרובה שעליה מוכנים לשלם סטן קרואנקה, הבעלים של ארסנל  20.7 מיליון דולר רק כדי להיכנס. לאחר שתתחיל הליגה העולמית, הפרסים יהיו הרבה יותר רווחיים.

'אנדינסטר'  (צילום: יוטיוב )
'אנדינסטר' | צילום: יוטיוב

Smite - אנדרו 'אנדינסטר' וודוורד (336,000 דולר)

Smite הוא לא פופולרי כמו שאר משחקי Moba : DOTA 2 וליגת האגדות אבל עדיין יש לו הרבה עוקבים שמתחרים על הרבה מאוד כסף. וודוורד מוביל כרגע בראש, בהפרש קל. הסכום הגדול ביותר שבו הוא זכה הוא 276,000 דולר, אחרי שהוא ו-cognitive Gamingזכו באליפות העולם ל-Smite 2015. כל הספקות מצד המעריצים שלא חשבו שהאמריקאי יוכל להופיע על הבמה, התמוססו באותו גמר שבו הוא הוכיח את עצמו שוב כשהצוות החדש שלו, קלאוד 9, הפסיד בקרב ממש צמוד את גמר אליפות העולם אשתקד.

'אנדינסטר'  (צילום: יוטיוב )
פאבל בלטיוקוב | צילום: יוטיוב

Hearthstone - פאבל בלטיוקוב (310,000 דולר)

השחקן הרוסי היה רק בן 18 כשזכה בסכום של כ -270,000 דולר בטורניר Heareststone של בליזקון. המשחק מבוסס על מזל, אבל שחקנים מקצועיים יודעים לבנות את החפיסה שלהם בצורה היעילה ביותר. רק מספר שבועות אחרי הטורניר הגדול ביותר בחייו, זכה בלטיוקוב ב-14,000 דולר נוספים, הסכום השני בגובהו בקריירה שלו, בזכייה בטורניר GameGune 2016. השנה הנוכחית הייתה פחות מוצלחת בשבילו, אבל הוא עדיין מתחרה. הוא רק צריך עוד טורניר גדול אחד לנצח בו על מנת להבטיח את מקומו מול שאר השחקנים המקצועניים של Hearthstone.