מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
יונית צוקרמן

קובה במיה

את הקובה הראשון שלה היא אומנם טעמה רק בגיל 30, אבל מאז זרמו הרבה מרקים במטבח של יונית צוקרמן, ועכשיו היא מוכנה ומזומנה לסדר לכם את סוף השבוע עם קובה במיה טעים טעים, שלא תדעו כמה הוא מוצלח עד שתנסו לבד

|mako אוכל| פורסם15:01
קובה במיה (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

הפעם הראשונה שאכלתי קובה מבושל הייתה בגיל 30, באירוע ברית של חבר עיראקי של בעלי. זאת הייתה אהבה מביס ראשון. כשאני חושבת על זה, מעצבן אותי שבעלי האשכנזי הזה אכל את כל המאכלים של כל העדות לפניי. אני, להבדיל ממנו, תמיד הייתי בדיליי ענק בכל מה שקשור לאוכל מעדות אחרות. לקח זמן עד שהתחלתי להשלים פערים ולנסות בעצמי כל מאכל טעים שפגשתי.

הקובה הראשון שהכנתי היה קובה סלק - והייתי האישה המאושרת בתבל. הקובה השני שלמדתי להכין היה קובה דלעת, וכאן כבר הרגשתי מאסטר קובבאית מבגדד. אחר כך התוודעתי לעוד כמה סוגי קובות והבנתי שכנראה בגלגול קודם הייתי עיראקית. וזהו, הייתי בטוחה שאין עוד מה ללמוד. אלא שאז, בזכות פייסבוק, הכרתי אישה מדהימה בשם נאוה מלכה, ובזכותה למדתי שיש גם קובה במיה. אז כמובן שניסיתי גם את זה, ומהר מאוד התחלתי להכין קובה במיה בהשראה שלה אבל בטעמים שלי.

כאן מגיע החלק שבו אני מחמיאה לעצמי ולמנה שאני מכינה השבוע, אבל הפעם במקום לעשות את זה אני פשוט אתן לכם את המתכון, שתכינו ותשפטו בעצמכם.

לבלוג של יונית: מלכת המטבח

המצרכים :

למרק:

  • בצל גדול, קצוץ גס
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 3-4 עגבניות מגורדות בפומפייה (או קופסת 400 גרם של עגבניות מגוררות)
  • שקית במיה קפואה (או חצי קילו במיה טרייה), שטופה ומסוננת
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט
  • כף גדושה מלח
  • כף פפריקה
  • כף סוכר
  • כפית מחוקה פלפל שחור

לקובה:

  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 2-3 כפות שמן
  • חצי קילו בשר טחון
  • כף בהרט לקובה
  • כפית פלפל שחור
  • כף פפריקה
  • כפית מלח

למעטפת:

  • 4 חצי כוסות סולת
  • כפית מחוקה מלח
  • 2 כוסות מים
  • רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

1מתחילים עם המרק (בזמן שהוא יתבשל נכין את הקובות): מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

2מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מגורדות ומערבבים היטב.

3מוסיפים את הבמיה (אין צורך להפשיר אותה מראש, רק לשטוף היטב ולסנן). מערבבים.

4מוסיפים מים רותחים עד שלושת רבעי מגובה הסיר. מביאים שוב לרתיחה.

5מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה חצי שעה.

6בינתיים מכינים את הקובות. מתחילים עם המילוי: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה צבע (מפוררים אותו תוך כדי במזלג). מתבלים ומניחים בצד, לקירור.

7בזמן הזה מכינים את המעטפת: מערבבים את הסולת והמלח בקערה גדולה. מערבבים בקערה נפרדת את המים והשמן.

8שופכים את תערובת השמן על תערובת הסולת ומערבבים. מכסים בשקית ניילון ומחכים 3-4 דקות.

9ממלאים את הקערה שבה היו השמן והמים במעט מים (חבל ללכלך עוד קערה).

10קורצים מהעיסה של הסולת כדור קטן, מרטיבים את הידיים ומשטחים אותו בכף היד ליריעה דקה (אם לא תרטיבו את הידיים העיסה תידבק אליכם). מניחים בנדיבות מהמלית וסוגרים את הקובה בצורה של שק. אם יש עודפי בצק – מסירים אותם. שומרים את הקובות המוכנים בצד.

11כשכל הקובות מוכנים מכניסים אותם לסיר ומבשלים 15-20 דקות ולא יותר - אחרת הם יספחו נוזלים ויהיו ענקיים.

12מכינים אורז לבן (המתכון כאן), קוראים לכל המשפחה ומתענגים.

תגיות:קובהבמיה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il