
קובה במיהאת הקובה הראשון שלה היא אומנם טעמה רק בגיל 30, אבל מאז זרמו הרבה מרקים במטבח של יונית צוקרמן, ועכשיו היא מוכנה ומזומנה לסדר לכם את סוף השבוע עם קובה במיה טעים טעים, שלא תדעו כמה הוא מוצלח עד שתנסו לבד![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
הפעם הראשונה שאכלתי קובה מבושל הייתה בגיל 30, באירוע ברית של חבר עיראקי של בעלי. זאת הייתה אהבה מביס ראשון. כשאני חושבת על זה, מעצבן אותי שבעלי האשכנזי הזה אכל את כל המאכלים של כל העדות לפניי. אני, להבדיל ממנו, תמיד הייתי בדיליי ענק בכל מה שקשור לאוכל מעדות אחרות. לקח זמן עד שהתחלתי להשלים פערים ולנסות בעצמי כל מאכל טעים שפגשתי. הקובה הראשון שהכנתי היה קובה סלק - והייתי האישה המאושרת בתבל. הקובה השני שלמדתי להכין היה קובה דלעת, וכאן כבר הרגשתי מאסטר קובבאית מבגדד. אחר כך התוודעתי לעוד כמה סוגי קובות והבנתי שכנראה בגלגול קודם הייתי עיראקית. וזהו, הייתי בטוחה שאין עוד מה ללמוד. אלא שאז, בזכות פייסבוק, הכרתי אישה מדהימה בשם נאוה מלכה, ובזכותה למדתי שיש גם קובה במיה. אז כמובן שניסיתי גם את זה, ומהר מאוד התחלתי להכין קובה במיה בהשראה שלה אבל בטעמים שלי. כאן מגיע החלק שבו אני מחמיאה לעצמי ולמנה שאני מכינה השבוע, אבל הפעם במקום לעשות את זה אני פשוט אתן לכם את המתכון, שתכינו ותשפטו בעצמכם. המצרכים :למרק:
לקובה:
למעטפת:
אופן ההכנה:1מתחילים עם המרק (בזמן שהוא יתבשל נכין את הקובות): מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. 2מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מגורדות ומערבבים היטב. 3מוסיפים את הבמיה (אין צורך להפשיר אותה מראש, רק לשטוף היטב ולסנן). מערבבים. 4מוסיפים מים רותחים עד שלושת רבעי מגובה הסיר. מביאים שוב לרתיחה. 5מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה חצי שעה. 6בינתיים מכינים את הקובות. מתחילים עם המילוי: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה צבע (מפוררים אותו תוך כדי במזלג). מתבלים ומניחים בצד, לקירור. 7בזמן הזה מכינים את המעטפת: מערבבים את הסולת והמלח בקערה גדולה. מערבבים בקערה נפרדת את המים והשמן. 8שופכים את תערובת השמן על תערובת הסולת ומערבבים. מכסים בשקית ניילון ומחכים 3-4 דקות. 9ממלאים את הקערה שבה היו השמן והמים במעט מים (חבל ללכלך עוד קערה). 10קורצים מהעיסה של הסולת כדור קטן, מרטיבים את הידיים ומשטחים אותו בכף היד ליריעה דקה (אם לא תרטיבו את הידיים העיסה תידבק אליכם). מניחים בנדיבות מהמלית וסוגרים את הקובה בצורה של שק. אם יש עודפי בצק – מסירים אותם. שומרים את הקובות המוכנים בצד. 11כשכל הקובות מוכנים מכניסים אותם לסיר ומבשלים 15-20 דקות ולא יותר - אחרת הם יספחו נוזלים ויהיו ענקיים. 12מכינים אורז לבן (המתכון כאן), קוראים לכל המשפחה ומתענגים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |