
עוף עם אורז וירקות בסיר אחדמתברר שלפעמים אפילו ליונית צוקרמן אין חשק לעבוד קשה. כשזה קורה היא חוזרת למתכון הזה - של עיקרית ושתי תוספות בסיר אחד - עובדת מקסימום 30 דקות ומקבלת משפחה שבעה, מרוצה וטובת לב. מה צריך יותר מזה בחיים?![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
לפעמים בא לי להכין הכל בסיר אחד וביי ביי לבישולים. חצי שעה לפני הארוחה רק להוסיף כמה סלטים חיים, וכמובןסיר דגים וחלה, שאת זה אני תמיד מכינה – ובזאת לסגור ארוחה. בימים האלה, למרות שבעלי אומר שדג וחלה וכמה סלטים זה מעל ומעבר, אני מכינה את הסיר הזה שלפניכם. כולה חצי שעה עבודה, וגם זה בהגזמה - אולי עשרים רגע. ואז יש לי שקט נפשי, ואני יודעת ובטוחה שלא חסר כלום. אז בסיר של היום יש מנה עיקרית אחת (עוף) ושתי תוספות (אורז וירקות). כמות הנוזלים גורמת להכל להיות רך רך רך, הארומה של התבלינים מפיצה ניחוחות של אהבה לכל עבר והעוף שמתבשל בפנים יוצא רך ועסיסי. אז תגידו לי, צריך יותר מזה? המצרכים :
אופן ההכנה: עוף עם אורז וירקות בסיר אחד - בצלחת|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל1משרים את האורז במים רותחים חצי שעה. בזמן הזה מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים וקוצצים אותם ואת הקישואים לקוביות גדולות. 2מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים במים רותחים בערך רבע שעה, כדי שקצת יתרככו. מסננים. 3קוצצים את הבצלים גס ומטגנים יחד עם שוקי העוף עד שהשוקיים זהובות מכל הצדדים. 4מוציאים את העוף ומוסיפים לבצל שבסיר 2-3 כפות שמן. 5מערבבים את התבלינים בכוס (אפשר חד פעמית), מוסיפים לסיר ומניחים להם "להיפתח" בשמן. 6מוסיפים את כל הירקות (גם הקישואים והכרובית) ומערבבים. 7מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים 7 כוסות מים ומסדרים את שוקי העוף מלמעלה. 8מחממים תנור ל-200 מעלות, מכסים את הסיר (שימו לב שהידיות עשויות מחומר שמותר להכניס לתנור) וצולים בתנור החם כשעה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |