מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
יונית צוקרמן

עוף עם אורז וירקות בסיר אחד

מתברר שלפעמים אפילו ליונית צוקרמן אין חשק לעבוד קשה. כשזה קורה היא חוזרת למתכון הזה - של עיקרית ושתי תוספות בסיר אחד - עובדת מקסימום 30 דקות ומקבלת משפחה שבעה, מרוצה וטובת לב. מה צריך יותר מזה בחיים?

|mako אוכל| פורסם14:43
עוף עם אורז וירקות בסיר אחד (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

לפעמים בא לי להכין הכל בסיר אחד וביי ביי לבישולים. חצי שעה לפני הארוחה רק להוסיף כמה סלטים חיים, וכמובןסיר דגים וחלה, שאת זה אני תמיד מכינה – ובזאת לסגור ארוחה. בימים האלה, למרות שבעלי אומר שדג וחלה וכמה סלטים זה מעל ומעבר, אני מכינה את הסיר הזה שלפניכם. כולה חצי שעה עבודה, וגם זה בהגזמה - אולי עשרים רגע. ואז יש לי שקט נפשי, ואני יודעת ובטוחה שלא חסר כלום.

אז בסיר של היום יש מנה עיקרית אחת (עוף) ושתי תוספות (אורז וירקות). כמות הנוזלים גורמת להכל להיות רך רך רך, הארומה של התבלינים מפיצה ניחוחות של אהבה לכל עבר והעוף שמתבשל בפנים יוצא רך ועסיסי. אז תגידו לי, צריך יותר מזה?

המצרכים :

  • 6-8 שוקי עוף
  • 3 כוסות אורז פרסי
  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 גזרים
  • 2 קישואים
  • שמן, לטיגון
  • 2 בצלים
  • כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • כף תבלין לקציצות (אפשר להמיר בבהרט)
  • כפית פלפל שחור
  • כף אבקת מרק עוף (או מלח)
  • רבע כפית קינמון
  • חצי שקית כרובית קפואה, חלוטה

אופן ההכנה:

עוף עם אורז וירקות בסיר אחד - בצלחתעוף עם אורז וירקות בסיר אחד - בצלחת|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לבלוג של יונית צוקרמן

1משרים את האורז במים רותחים חצי שעה. בזמן הזה מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים וקוצצים אותם ואת הקישואים לקוביות גדולות.

2מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים במים רותחים בערך רבע שעה, כדי שקצת יתרככו. מסננים.

3קוצצים את הבצלים גס ומטגנים יחד עם שוקי העוף עד שהשוקיים זהובות מכל הצדדים.

4מוציאים את העוף ומוסיפים לבצל שבסיר 2-3 כפות שמן.

5מערבבים את התבלינים בכוס (אפשר חד פעמית), מוסיפים לסיר ומניחים להם "להיפתח" בשמן.

6מוסיפים את כל הירקות (גם הקישואים והכרובית) ומערבבים.

7מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים 7 כוסות מים ומסדרים את שוקי העוף מלמעלה.

8מחממים תנור ל-200 מעלות, מכסים את הסיר (שימו לב שהידיות עשויות מחומר שמותר להכניס לתנור) וצולים בתנור החם כשעה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il