
לחמניות בשר שהן ארוחה שלמההשבוע על שולחנה של משפחת צוקרמן: לחמניות הבשר המפורסמות שכל מי שטועם אותן נדלק, ולידן טחינה, מטבוחה אורגינל (שמכינים בחצי שעה!) וסלט ירקות עם טריק שמשדרג אותו בטירוף. רוצים גם? לא צריך לבקש פעמיים![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
השבוע הכנתי לשישי את אחד ממתכוני הדגל שלי - לחמניות בשר עסיסיות, עגלגלות ושמנמנות, ממולאות בכל טוב - ואמרתי לעצמי "יונה, אין מצב שב'אמא של שבת' לא יופיעו הלחמניות הממכרות האלה שלך'" (אל תגידו כן כן, תכינו - ואז נדבר על כמה טעים זה). הבצק הנהדר במתכון הזה יוצר לנו בסופו של דבר לחמנייה קראנצ'ית מבחוץ ורכה מבפנים, ובתוכה מסתתר בשר עם רוטב אלוהי שרק מהמחשבה עליו הריר מתחיל לנזול. אם אתם חוששים שמדובר במתכון מסובך – אני מבטיחה שהוא לא קשה בכלל, ואם תלכו איתי צעד צעד תבינו לבד שזה הרבה יותר קל ממה שחשבתם. מכיוון שסוכות עוד רגע כאן, אני מציעה לכם לעשות הפתעה ולהביא למארחים שלכם מגש של לחמניות כאלה. אם הם לא מנשקים לכם את הידיים והרגליים (תנו לי קצת לעוף על עצמי, מה קרה) ומדברים על זה כל הארוחה - לא קוראים לי צוקרמן (טוב, האמת שאני בכלל סולטן). אבל מה, קחו בחשבון שהמארחים שלכם הולכים להתעצבן כי לחמנייה אחת כזו זאת ארוחה שלמה. הן משביעות בטירוף. לצד סלט ירקות, טחינה וסלט מטבוחה - סגרתם את הסופ"ש על הצד הטוב ביותר. אז שנתחיל? המצרכים :לבצק הלחמניות:
למילוי הלחמניות:
למטבוחה:
לסלט הירקות:
אופן ההכנה: לחמניות ממולאות ומטבוחה של יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכלהלחמניות: 1מתחילים עם הבצק (בזמן שהוא יתפח, נכין את המילוי): מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח, עד שמתקבל גוש אחיד של בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7 דקות ולא פחות, כדי לאפשר לגלוטן להתפתח. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ולשים אותו בפנים ידנית עוד כחצי דקה עד דקה (בכל זאת מדובר בארוחת השישי שלנו, לא ניתן לה אהבה?). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח (שעה בקיץ, שעה וחצי בחורף). 3בזמן הזה מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומפזרים את פתיתי הבשר הטחון. כשהבשר מתחיל להתבשל מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים דקה-שתיים. 4מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים עוד דקה-שתיים. מצננים. 5אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכ-20 כדורים. משטחים כל כדור, מניחים במרכז בערך כף וחצי מהמלית וסוגרים. מסדרים את הלחמניות באופן מרווח על תבניות מרופדות נייר אפייה ומניחים להתפחה של עוד 30 דקות. 6מחממים תנור ל-200 מעלות. 7מברישים את הלחמניות בביצה, מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, ואופים עד הזהבה (בערך 20 דקות). * אפשר להכין את המילוי עם עוף טחון במקום בקר, ואפשר גם להעשיר אותו בשומן כבש וצנוברים קלויים. לחמניות ממולאות בתבשיל בשר ועגבניות|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכלהמטבוחה: 1מקלפים את העגבניות והפלפלים האדומים בקולפן (אם אין קולפן עגבניות חולטים אותן במים רותחים לחצי דקה ואז מקלפים). 2מכניסים את העגבניות, שני סוגי הפלפלים והשום למעבד מזון וקוצצים גס בכמה פולסים קצרים. 3מחממים את השמן בסיר קטן, וכשהוא חם מוסיפים את תערובת הירקות. מבשלים 20 דקות על להבה בינונית. 4מתבלים ומבשלים עוד 10 דקות. * טעמה של המטבוחה יהיה יותר עמוק וטעים ככל שתבשלו אותה יותר. הסלט: 1מקלפים את הצנוניות ומגררים בפומפייה. מערבבים עם רבע כפית מלח ומניחים בצד (המלח יעזור להיפטר מהנוזלים המרירים של הצנונית). 2קוצצים את המלפפונים, העגבניות והבצל ומעבירים לקערה. מוסיפים את רצועות הגזר. מסננים את הצנוניות ומוסיפים. 3מתבלים ומערבבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |