
עוף עם תפוחי אדמה ושזיפים מיובשיםזאת לא מנת העוף הראשונה שיונית צוקרמן מכינה לשבת, אבל זאת ללא ספק אחת הטובות שבהן. עם המרינדה הנכונה, תפוחי האדמה הקטנים והעקיצות המתוקות של השזיפים - יש סיכוי שיש לנו פה מנה מנצחת![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
עוף בתנור זה תמיד רעיון טוב. מכינים מרינדה, נותנים עיסוי קטן, צולים עד שמקבלים שיזוף נכון - ויש לכם ארוחה מהסרטים. כזאת שבא ללחוץ עליה פליי לפחות פעם בחודש. את המתכון של היום למדתי מחברה של אחותי סיגל. אני יודעת שזה כולה עוף בתנור, אבל תאמינו לי שכולם הולכים להתעלף על המנה הזאת, ומיד לבקש מכם את המתכון - כי זה לא סתם עוף, זה ה-עוף. קל מאוד להכנה, נראה מיליון דולר והכי חשוב - טעים טעים. המצרכים :
למרינדה:
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי המרינדה עד לקבלת תערובת אחידה. 2מכניסים את חלקי העוף ומניחים להם לשרות במרינדה לילה שלם. 3למחרת מחממים תנור ל-210 מעלות על טורבו. פורסים את הבצלים ושוטפים את תפוחי האדמה. 4מרפדים תבנית או רוסטר בנייר אפייה ומסדרים את חלקי העוף. 5מכניסים את תפוחי האדמה והבצל למרינדה, מערבבים ושופכים לתבנית. ככה זה נראה לפני|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל6מסדרים את התבנית יפה ומפזרים את השזיפים. אם רוצים ואוהבים, אפשר לקשט בכמה ענפי רוזמרין. אוטמים את התבנית היטב בנייר אפייה ועליו נייר כסף. 7מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה, מורידים את החום ל-180 מעלות וצולים עוד שעה. 8מסירים את הכיסוי ונותנים צלייה אחרונה של עוד 10 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |