
עוגת לימון ופיסטוק עם גלייזבשביל קרן אגם הסתיו פותח דלת לשיטפון של עוגות לימון, ולא באמת משנה כמה מעלות יש בחוץ. והפעם: עוגה עם מיץ לימון, קליפת לימון ופיסטוקים קצוצים דק דק, שמכוסה בשכבה מנחמת של גלייז משגע![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
הסתיו זו העונה שבה אני מתחילה להגזים עם עוגות לימון, כי יש בהן משהו כל כך חורפי ומנחם, במיוחד כשהן מגיעות עם גלייז למעלה. הפעם אנחנו עם עוגת לימון פיסטוק עם גלייז חמוץ-מתוק, שהופך אותה לחלומית במיוחד. העוגה חלבית, אבל אפשר להכין אותה בקלות בגרסת פרווה. המצרכים :לתבנית אינגליש קייק לא חד"פ:
לגלייז:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מקציפים במיקסר חמאה, סוכר, סוכר וניל ומלח עד לקבלת תערובת קרמית בהירה. 3מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. 4מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון. 5מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים אותו ואז את החלב ומערבבים. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומקפלים פנימה. 6יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין. 7מכינים את הגלייז: מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומצפים את העוגה. מפזרים את הפיסטוקים. עוגת לימון ופיסטוק. עוגה של סתיו|צילום: קרן אגם, mako אוכל** אפשר לוותר על המיקסר ולהשתמש במטרפה. ** לגרסה פרווה אפשר להמיר את החמאה בתחליף חמאה כמו מחמאה או נטורינה, או בשמן לקבלת עוגה אוורירית יותר. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |