מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

עוגת לימון ופיסטוק עם גלייז

בשביל קרן אגם הסתיו פותח דלת לשיטפון של עוגות לימון, ולא באמת משנה כמה מעלות יש בחוץ. והפעם: עוגה עם מיץ לימון, קליפת לימון ופיסטוקים קצוצים דק דק, שמכוסה בשכבה מנחמת של גלייז משגע

|mako אוכל| פורסם06:11
עוגת לימון ופיסטוק (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הסתיו זו העונה שבה אני מתחילה להגזים עם עוגות לימון, כי יש בהן משהו כל כך חורפי ומנחם, במיוחד כשהן מגיעות עם גלייז למעלה. הפעם אנחנו עם עוגת לימון פיסטוק עם גלייז חמוץ-מתוק, שהופך אותה לחלומית במיוחד. העוגה חלבית, אבל אפשר להכין אותה בקלות בגרסת פרווה.

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק לא חד"פ:

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קמצוץ מלח
  • 4 ביצים גודל L
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד שתי כפות) קמח
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 50 מ"ל חלב
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים דק דק

לגלייז:

  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מקציפים במיקסר חמאה, סוכר, סוכר וניל ומלח עד לקבלת תערובת קרמית בהירה.

3מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

4מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון.

5מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים אותו ואז את החלב ומערבבים. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומקפלים פנימה.

6יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין.

7מכינים את הגלייז: מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומצפים את העוגה. מפזרים את הפיסטוקים.

עוגת לימון ופיסטוק. עוגה של סתיועוגת לימון ופיסטוק. עוגה של סתיו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** אפשר לוותר על המיקסר ולהשתמש במטרפה.

** לגרסה פרווה אפשר להמיר את החמאה בתחליף חמאה כמו מחמאה או נטורינה, או בשמן לקבלת עוגה אוורירית יותר.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il