
עוגת שיש נוטלה רכה רכהיש כל כך הרבה מתכונים לעוגות שיש, שאפשר בלי בעיה להכין בכל יום שישי אחת אחרת. כלומר אפשר, אבל רק עד שמגיעים לאחת הזו - בבית של קרן אגם מכינים אותה כבר חודש, והיא מסרבת להתפנות![]() צילום: קרן אגם |
עוגות שיש אף פעם לא נמאסות עליי. בכל שישי אני מכינה אחת כזו, שתהיה בבית, כי בסוף זו העוגה שכל המתבגרים שלי אוהבים והיא תמיד מתחסלת. זאת גם עוגה שממש כיף לארח איתה, ולמרות שיש מלא מתכונים לעוגות שיש אני אוהבת תמיד לגוון ולנסות חדשים. המתכון הזה נדבק ומככב אצלנו בבית כבר חודש. המצרכים :לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. 2טורפים בקערה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים שמן וטורפים שוב. מוסיפים שמנת וחלב חם וטורפים. 3מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 4מעבירים שלושה רבעים מהבלילה לתבנית. לשאר הבלילה מוסיפים נוטלה וקקאו ומערבבים היטב. 5מוזגים את בלילת הנוטלה מעט הבלילה הלבנה ומערבבים בסכין ליצירת דוגמת שיש. 6אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 7מצננים, זורקים אבקת סוכר ומגישים. עוגת שיש נוטלה רכה רכה|צילום: קרן אגם** העוגה תישמר ארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב. ** אפשר להמיר את הנוטלה בכל ממרח שאוהבים. ** לגרסת פרווה מחליפים את הנוטלה בנוטלה צמחית, את השמנת להקצפה מחליפים בקרם קוקוס או בשמנת צמחית ואת החלב בתחליף חלב. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |