הישראלים מאוהבים באוכל איטלקי ובחומרי הגלם שלו; זה ניכר בשלל הפיצריות והמסעדות האיטלקיות ברחבי הארץ וגם בעובדה שכל מסעדה שמכבדת את עצמה תציע לפחות מנת פסטה ראויה ומיוחדת אחת בתפריט שלה. 

בלי שום סיבה מיוחדת, הרבה אחרי יום הפסטה הבינלאומית ומספיק רחוק מפסח והפרידה הכפויה מחמץ, ומתוך אהבה טהורה לפסטה על שלל רטביה וצורותיה, חרשנו את הארץ לאורכה ולרוחבה וחזרנו עם רשימה ארוכה מאוד של פסטות טעימות, מתוכה סיננו, בחרנו והוצאנו רשימה מכובדת של 31 מנות הפסטה הכי מומלצות בישראל. אם אתם אוהבים פסטה, אין סיכוי שתפספסו אפילו אחת מהן.

קבוצות ורשתות

פאט ויני: סלמון קרמה

רשת הדיינרים האיטלקית שפרוסה בשלל מוקדים ברחבי הארץ נחשבת לאחת האהובות והפופולריות, בעיקר בזכות היצע נרחב וטאבון אבן בולט באמצע המסעדה (יש גם גלידה בייצור עצמי, אבל זה כבר לכתבה אחרת). מעל כולן בולטת לה מנה יחסית פשוטה אך מנצחת: סלמון קרמה, שכוללת לינגוויני ירוק, קרם תרד, שמנת, כרישה, שום, מיקס פטריות, תרד, עגבניות מיובשות, פאן גריטטה ופילה סלמון. מחיר: 69 שקלים. 

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  עוז אוחיון מסטודיו אסף קרלה)
סלמון קרמה, פאט פיני, | צילום: עוז אוחיון מסטודיו אסף קרלה

קפה גן סיפור: פסטה היער השחור

מדובר במנה ותיקה בקבוצת המסעדות וכמובן שגם מאוד מבוקשת. מסוג המנות שלקוחות דורשים את המתכון שלהן כדי להכין בבית. מדובר, בסך הכל, בפסטה רדיאטורי שחורה עם עגבניות שרי צלויות, בצל סגול, פטריות פורטובלו ושמפניון. מה שתתקשו לשחזר הוא רוטב חמאת שמנת וטריאקי שמכינים במקום. מחיר: 72 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: לינה מיארה )
היער השחור קפה גן סיפור | צילום: לינה מיארה

תל אביב והמרכז

פסטה סרטנים בג'ורג' וג'ון

לא ייתכן שתהיה כתבה על פסטות מומלצות בלי מנת פסטה סרטנים של תומר טל, מנה שמלווה את ג'ורג' וג'ון מאז היווסדה ויש לא מעט סועדים, כמו כותב שורות אלו, שבביקורם במסעדה הזמינו אותה יותר מפעם אחת. ממה היא מורכבת שהופך אותה לכל כך טעימה? מדובר באטריות ביצים דקות מבושלות בציר סרטנים וחמאה חומה, מוגשות עם בשר סרטנים כחולים על קרם תירס מתוק , פירורי בריוש ומרווה ובוטרגה. מחיר: 110 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  גיל אבירם )
פסטה סרטנים גורג וגון | צילום: גיל אבירם

אלנה: קאצ'ו אה פפה

המסעדה במלון נורמן מובלת בגאון על ידי השפים עומר שדמי ודניאל צור שעשו בה המון דברים יפים, ועדיין, רבים מהסועדים יעדיפו, לגמרי בצדק, להזמין את מנת הקאצ'ו אה פפה (חמאה, פקורינו, פלפל שחור) הקלאסית של המסעדה, ללא ספק הטעימה ביותר בעיר ואולי גם בארץ. ניתן גם להזמין אותה כמנת פתיחה בגודל חצי מנה. מחיר: 48/88 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: חיים יוסף)
קאצ'ו אה פפה, אלנה נורמן. | צילום: חיים יוסף

קלארו: טורטליני שורט ריבס

המנה הזו הפכה לאחת האהודות ביותר לאורך שנות קיומה של מסעדת השף של רן שמואלי. הטורטליני מוכנים כמובן בעבודת יד, בתוכם בשר מפורק והם מונחים על קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. מחיר: 92 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  טל סיון ציפורין)
קלארו טורטליני שורט ריבס | צילום: טל סיון ציפורין

מלגו ומלבר: אנילוטי בצל שרוף 

זו אחת ממנות הפסטה הפופולריות ביותר של מלגו ומלבר, אחת המסעדות המוערכות בתל אביב. המנה של השף מוטי טיטמן מורכבת מאנילוטי ברוטב ציר עוף חם וסמיך, מעליו פיסות מוח עגל מטוגן ומלמעלה מעט סחוג. כשקוראים את התפריט זה נראה לרגע לא הגיוני, אבל בפועל טעים בטירוף. מחיר: 84 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: בר כהן)
מלגו ומלבר - אנילוטי בצל שרוף | צילום: בר כהן

בר 51: אנילוטי תפוח אדמה ומסקרפונה

מושיקו גמליאלי אחראי לאחת המנות הממכרות ביותר מבין כל ההיצע הנרחב בכתבה הזו. על הנייר זה די פשוט: אנילוטי תפוח אדמה ומסקרפונה ברוטב חמאת מרווה, המחיר מתחת ל-70 שקלים וכנראה שתזמינו את זה לפחות פעמיים. מחיר: 68 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: H)
אנילוטי תפוח אדמה ומסקרפונה של בר 51 | צילום: H

שאראק: אנילוטי תירס וכמהין

המסעדה בהובלת השף רוסלאן אוסוב ממשיכה להיות יעד קולינרי נחשק בתל אביב, ועדיין - יש תחושה שהיא מעט אנדרייטד לעומת המתחרות באותו הז'אנר - וחבל. חובבי ז'אנר הכמהין יתחברו במיוחד לאנילוטי הממולא בתירס, פקורינו, ריקוטה וחמאה ברוטב חמאת מרווה, ופטריית כמהין שחורה כמובן. מחיר: 118 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: באדיבות יחצ)
אנילוטי - שאראק | צילום: באדיבות יחצ

קוצ'ינה הס 4: פסטה פיסטוק ארטישוק

רבים טוענים שהמסעדה של השפית תמר כהן צדק היא האיטלקית הטובה בארץ, ויכול להיות שהם צודקים. הפעם אנחנו ממוקדים בהמלצה חמה על מנת פסטה פיסטוק ארטישוק הכוללת קורדונטי ירוק פיסטוק ארטישוק ובזיליקום, אבל התפריט משתנה ולא בטוח שכשתגיעו למקום יהיה אותה, אז כל שנותר הוא להמליץ על הגעה למקום כדי לחוות ולהנות באופן כללי מכל מנות הפסטה. מחיר: 69 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: הילה פלר)
קוצינה הס 4 | צילום: הילה פלר

כפרה מיו: פסטה לימונה

אחת המנות המגניבות והטעימות במסעדה המגניבה בפני עצמה שלו, כפרה מיו, היא פסטה עם לימון, מרווה, אורגנו, שום, חמאה, שמן זית, והטוויסט המעניין שמשדרג: פירורי לחם. אם אתם אוהבים לימון, המנה הזו תהיה חלומית עבורכם, אם אתם פחות בקטע - תהיו סלחניים ותזמינו אותה בכל זאת. מחיר: 68 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: אלי ריבקין )
כפרה מיו | צילום: אלי ריבקין

סרפינה: ספגטי טרטופו

הנציגה המקומית של רשת המסעדות האיטלקיות הבינלאומית, אותה הביא המסעדן יקי כביר לישראל, מגישה את מנת הדגל שלה, ספגטי טרטופו: ציר ירקות, פטריות כמהין שחורות, עירית, שמנת מתוקה, חמאה ופרמזן. ויש גם פיצה דומה, אם לא שבעתם. מחיר: 118 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  יוגב מאיר)
ספגטי טרטופו, סרפינה, | צילום: יוגב מאיר

סילו: פסטה טרטופו

מנת הדגל של המסעדה החולונית מורכבת מלינגוויני ופטריות חורש בקרם שמנת וכמהין, אבל חלק מהכיף שלה הוא השואו המוכר של הגשה וגלגול המנה בתוך גלגל פרמזן עצום לפני שהיא מגיעה לצלחת. לא נמאס אף פעם. מחיר: 95 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  About social)
לינגוויני טרטופו סילו | צילום: About social

בקאפיקו: פטוצ'יני אלי אוליו

במסעדה האיטלקית - סיציליאנית מנווה צדק יש לא מעט פסטות טובות, אבל כאן הפשוט ביותר הוא הטעים ביותר מדובר כמובן על האלי אוליו המקומית, שמורכבת מפטוצ'יני, אורגנו, צ'ילי ירוק, שום קונפי, לימון, זיתי קלמטה, פטרוזיליה, המון שמן זית ועגבניות מיובשות. מחיר: 62 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  יחסי ציבור)
פטוציני אלי אוליו בקאפיקו | צילום: יחסי ציבור

באנה: פרפום עגבניות

לא מעט מנות פסטה מתאימות גם לטבעונים או ברות טבעון וצמחון, אבל בלי קשר, מנת הפרפום עגבניות של באנה טעימה בטירוף וראויה לא רק כמנת פסטה טבעונית, אלא עומדת בשורה אחת עם לא מעט מנות שמופיעות ברשימה. הפסטה עשויה מחיטת כוסמין מלאה, פרפום עגבניות, גבינת פטה קדים, קראמבל אגוזים, צלפים וזיתים. מחיר: 64 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  אלה רז)
פסטה טבעונית באנה פרפום עגבניות | צילום: אלה רז

אנסטסיה: פסטה קלמרטה ברוטב בשמל

ממשיכים בקו הטבעוני, הפעם עם אחת ממנות הדגל של המוסד הטבעוני הוותיק. מדובר בפסטה קלמרטה ברוטב בשמל. רוטב בשמל בגרסתו הטבעונית הוא כמובן רוטב שמנת קשיו, משהו שהמקום מצטיין בו באופן כללי. מדובר בפסטה רגטוני באותו רוטב מוצלח, עם פטריות פורטובלו ושמפיניון, ערמונים, תרד, אגוז מוסקט, אורגנו טרי ופרמזן עשוי מאגוז מלך. מחיר: 66 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: באדיבות אנסטסיה)
פסטיה טבעונית מעולה של אנסטסיה | צילום: באדיבות אנסטסיה

פומו: טורטליני גבינות

מסעדת פומו קודם כל מצדיקה את הסיוט התחבורתי שכולל הגעה לרמת החייל, ויש בה לא מעט מנות טובות, אבל מעל כולן בולטת לדעתי מנת הטורטליני גבינות, שהיא כל מה שאתם מצפים מטורטליני גבינות להיות: ריקוטה, תרד ופקורינו רומנו במילוי, חמאת עגבניות צהובות ואורגנו ברוטב. לא צריך יותר מזה, באמת. מחיר: 88 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  דויד מויאל)
טורטליני גבינות פומו | צילום: דויד מויאל

ארנסטו: פסטה קרבונרה

המסעדה הוותיקה של ארנסטו מרקריה נראית כלפי חוץ כמו עוד טרטוריה איטלקית מגניבה, עם מפות הבד המשובצות וכל השואו, אבל הפסטות בארנסטו מצליחות להישאר טעימות ורלוונטיות לאורך למעלה משני עשורים בהם קיימת המסעדה. אל תוותרו על הקרבונרה: פקורינו רומנו, חלמון,פלפל שחור ו... חזה אווז מעושן. למרות היעדר הפנצ'טה/בייקון, זאת עדיין מנה נהדרת. מחיר: 79 שקלים.

ביסטרו מנא: פסטה ירקות שורש

כשקוראים את המרכיבים זה נראה כמו שילוב מוזר מאוד של חומרי גלם, אבל איכשהו הטעמים יוצרים מנה שאי אפשר להפסיק לאכול. מדובר בפסטה רחבה עם ירקות שורש ורוטב הכולל יין אדום, סילאן, זעתר ולמעלה פטה, אותה ניתן להוציא ולהפוך את המנה לטבעונית. מחיר: 78 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: חיים דוד)
ביסטרו MENA - פסטה ירקות שורש | צילום: חיים דוד

רוסטיקו: ספגטי טונה אדומה

האיטלקית הוותיקה מתמחה בשילובי פסטות ודגים ועושה את זה מעולה לאורך שנים. מעל כולן בולטת מנת הספגטי טונה. מדובר בספגטי קוואדרטו עם נתחי טונה אדומה, שום, לימון, צ'ילי, ארוגולה, צלפים ופרמזן. מחיר: 82 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: בן יוסטר)
רוסטיקו - ספגטי טונה אדומה | צילום: בן יוסטר

ירושלים

מונא: אנילוטי תירס, אספרגוס ופרמזן

גם השף מושיקו גמליאלי חוזר בפעם השנייה לכתבה זו, ושוב עם אנילוטי, הפעם במנה הנהדרת של המסעדה הירושלמית שלו שכבר הפכה למוסד, מונא. במונא גמליאלי מגיש אנילוטי במילוי תירס עם אספרגוס ופרמזן, ואי אפשר להפסיק לאכול את זה. מחיר: 72 שקלים.

דולפין ים: פסטה פירות ים 

מסעדת הדגים ופירות הים הירושלמית הוותיקה מציעה פסטה מרעננת בנוף הפסטות הישראלי, על אחת כמה וכמה בירושלים: פסטה מקמח דורום, שמן זית, שום, כוכב אניס, שרימפס, קלמרי ומולים. מחיר: 92 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: אסף קרלה)
דולפין ים פסטה פירות ים | צילום: אסף קרלה

1868: ספגטי חלמונים

הירושלמית הכשרה (והממש יפה אגב) מציעה מנת ספגטי חלמונים עם קרם תירס, כרישה ושבבי ברזאולה, כאשר ניתן להוסיף כמהין ולשדרג את המנה בתוספת של 18 שקלים לגרם. מחיר: 74 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: באדיבות יחצ)
1868 - פסטה חלמונים | צילום: באדיבות יחצ

שרון

עמק בראסרי: פטוצ'יני עגבניות עם שום וחמאה 

לפעמים הפשוט ביותר הוא הטעים ביותר, ובבראסרי החדש והכה מדובר של עידו פיינר, אי שם בתחנת דלק במשמר השרון, בין מנות הפסטה המסקרנות מככבת במיוחד דווקא מנת הפטוצ'יני עגבניות. היא הכי זולה בקטגוריה, יש בה בסך הכל שום, חמאה, בזיליקום, פרמזן וקרמבל זיתי קלמטה, אבל כל מי שטעם יצא נפעם. מחיר: 58 שקלים.

בר איטליה: פטוצ'יני כמהין 

המסעדה האיטלקית הנתנייתית, נחשבת לאהובה במיוחד בקרב תושבי האזור וידועה בזכןת הטאבון הענק שממוקם במרכזה, אבל אנחנו כאן בשביל הפסטות, והפסטה הפופולרית והטעימה ביותר כאן היא הפטוצ'יני כמהין. יש בה בסך הכל חמאה, מחית כמהין ופרמזן. מרכיבים מינימליים ובכל זאת אחת הטעימות שאכלנו מהקטגוריה. מחיר: 86 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: גל זהבי)
פטוציני פטוציני כמהין, בר איטליה | צילום: גל זהבי

 

דרימרי: ספגטי סיציליאני

מה שיפה ברשימה הזאת הוא שלא את כל הפסטות המיוחדות תמצאו בהכרח במסעדה איטלקית. הנה דוגמא נהדרת: דרימרי בפתח תקווה הוא בייקרי וביסטרו כשרים של השף עידן מימון, ובכל זאת - אחת המנות האהובות כאן היא הספגטי הסיציליאני. הפסטה נעשית כמובן במקום, על בסיס יין לבן ומגיעה עם צלפים, אנשובי, ממרח עגבניות מיובשות, צ'ילי חריף, פטרוזיליה, שום זיתים והרבה פרמזן. מחיר: 72 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  יחסי ציבור)
דרימרי | צילום: יחסי ציבור

 

דרום

נינה ביאנכה: טורטליני קרם פרמזן

האיטלקית הכשרה של השף דודו בן אבו מציעה מספר פסטות בעבודת יד, כאשר מעל כולן בולטת מנת הטורטליני קרם פרמזן שמגיעה עם פרמזן וריקוטה ברוטב בר בלאן. מחיר: 83 שקלים

הפסטות הטובות בישראל (צילום: דויד מויאל נינה ביאנכה)
טורטליני קרם פרמזן | צילום: דויד מויאל נינה ביאנכה

מאמו: רביולי ברינזה

אט אט השתחררה המסעדה האילתית מחבלי הלידה שלה ועכשיו היא יעד שהפך לתחנת חובה עבור כל פודי שמגיע לעיר. מעל כולן בולטת מנת הרביולי במילוי ברינזה וירקות מהאש. אם אתם לא מכירים - תסמכו עלינו ותזמינו כזאת. מחיר: 62 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: איתמר גינזבורג)
מאמו - רביולי ברינזה | צילום: איתמר גינזבורג

צפון

מיכאל ביסטרו מקומי: פסטה פיצ'י

אם כבר מוקדי עלייה לרגל קולינריים, המסעדה של השף מיכאל גרטופסקי היא לחלוטין אחת כזאת. כמו שנהוג היה לומר בטקס מלכת היופי: "כולן יפות", אבל פסטה אחת מככבת כאן מעל כולן והיא הפסטה פיצ'י - פסטה טוסקנית בייצור עצמי עם פנצ'טה וקלמרי. מחיר: 92 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום:  תמר דניאלי להב )
פסטה פיצי, מיכאל ביסטרו מקומי | צילום: תמר דניאלי להב

שאטו דה רואה: ספגטי ספירולינה ופירות ים 

זה כנראה המקום שרובכם הגדול לא מכיר ויתהה לגביו. מדובר בטרטוריה איטלקית שנמצאת במבצר צלבני מימי הביניים בעיירה הנוצרית מעיליא שבגליל המערבי. על האוכל אחראי השף אליאן ליוס, שניהל בגאון מסעדה איטלקית בפאדובה בשנים האחרונות. המנה המיוחדת ביותר כאן, ובאופן כללי אחת המיוחדות בכל הכתבה הארוכה הזו היא ספגטי עם ספירולינה (בעבודת יד כמובן) עם סשימי טונה אדומה, שרימפס, קלמרי וחתיכות עגבנייה. מחיר: 79 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: באדיבות יחצ)
שאטו דה רואה - ספגטי ספירולינה ופירות ים | צילום: באדיבות יחצ

קרודו: ספגטיני לימון כבוש עם שיפוד דג ים

במסעדת קרודו ברחוב הנמל בחיפה, בנה שף עלאא מוסא (לוקס) תפריט איטלקי בהשפעות ערביות וחיפאיות. בין מנות הפסטה שבתפריט אפשר למצוא טורטליני לובסטר בקרם לבנה, אנילוטי סרטניםסופגטיני חריימה, אבל המנה האהובה ביותר לדעת רבים היא שיפוד דג ים שמוגש עם ספגטיני לימון כבוש, אריסה ועשבי תיבול. מחיר: 92 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: אפיק גבאי)
ספגטיני לימון כבוש עם שיפוד דג ים - קרודו חיפה | צילום: אפיק גבאי

ברדא בייקרי: פסטה פיסטוק

מדובר בעצירת חובה לכל פודי שמגיע לסיור קולינרי בחיפה, אבל הפעם אנחנו כאן לדבר על אותם שלושה ערבים בודדים בשבוע שהמאפייה החיפאית הופכת למסעדה עם שלל מנות מסקרנות, בראשן כמובן הפסטה פיסטוק. מה חשבתם, שלא נחתום כתבה קולינרית בלי פיסטוק? מחיר: 62 שקלים.

הפסטות הטובות בישראל (צילום: באדיבות ברדא)
31. פסטה פיסטוק - ברדא בייקרי | צילום: באדיבות ברדא