מסעדת טאיזו (צילום: עמית גירון,  יחסי ציבור )
מסעדת טאיזו. זכתה להמלצה גורפת כמעט מכל השפים | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

דיוויד פרנקל (פרונטו) ממליץ על: טאיזו

"אין ספק שטאיזו היא אחת המסעדות הכי יפות ומושקעות שנפתחו לאחרונה בתל אביב. יובל בן נריה הוא שף צעיר שאני מרגיש הזדהות איתו: הוא חקרן וסקרן, וגם אוטודידקט, שנכנס ממש לעובי הקורה של הבישול האסייתי והביא מוצר חדש, אחיד וברמה גבוהה. מסקרן אותי איך המקום יתפתח בעתיד, כי יריית הפתיחה הייתה גבוהה מאוד. זה אחד המקומות שהכי נהניתי לאכול בהם לאחרונה".

כתובות: מנחם בגין 23, מגדל לוינשטיין, תל אביב

מסעדת טאיזו - בר ים וסרטנים (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
דג וסרטנים בטאיזו. מוצר חדש, וברמה גבוהה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

יאיר יוספי (אלבה) ממליץ על: המסעדה הצמודה למעדנייה של תומר צוק

"תומר צוק הוא איש נפלא שמאוד לא אוהב להתפאר במה שהוא עושה ולא אוהב לייחצן את עצמו. בגלל זה לא הרבה אנשים יודעים שבצמוד שמעדנייה שלו ברמת אביב הוא פתח מעין קפה-שיפודייה – מקום שבבוקר הוא בית קפה ולקראת ערב אוכלים בו בשר. הבשר הוא כמובן הבשר של המעדנייה, שהוא מגדל במיוחד, ומה שמגניב זה שאתה יכול לבחור נתח שמוצא חן בעיניך במעדנייה, ולבקש שישימו לך אותו על האש. עוד דבר שתומר מאפשר הוא לקנות יין במחיר המעדנייה, ורק לשלם עליו דמי חליצה של 40 שקלים. זה מרכיב את תפריט היין הכי זול בעיר".

כתובת: רחוב פרלוק 5 (פינת זריצקי 4), רמת אביב החדשה

אין תמונה
ניר ותומר צוק, בחווה. עכשיו יש גם מסעדה


אבי ביטון (אדורה) ממליץ על: Bread Story

"את ברד סטורי פתחו החבר'ה של הבנדיקט עם תפריט של יוגב ירוס ממל ומישל וירון שנלר. זו פעם ראשונה שעשו בארץ מקום שהכל בו סביב לחם, כולל כל הארוחות - לחם קארי, שקשוקה שמוגשת בלחם, גלידה בלחם בריוש ועוד. זה ללא ספק מקום לאוהבי הפחמימות".

כתובות: דיזנגוף 88, תל אביב

ברד סטורי - כיכר לחם (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
ברד סטורי. מסעדה על טהרת הלחם | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור
ברד סטורי - המסעדה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
עוד קצת ברד סטורי. התפריט של יוגב ירוס | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

יוסי שטרית (Kitchen Market) ממליץ על: טייגר לילי וטומפולומפו

"אני מת לאכול בטייגר לילי, מסעדה תאילנדית שסוואלי אלדר, יבואנית של כל מיני חומרי גלם תאילנדית מעורבת בה. זה אומר שזו מסעדה תאילנדית עד הסוף. עשיתי איתה בעבר שיתוף פעולה שהיה מוצלח, אז אני בטוח שמבטיח שם. לפי מה ששמעתי זו מסעדה תאילנדית אמיתית, שזה אומר אוכל חריף מאוד. אני מאוד מאוד מסוקרן.

"עוד מסעדה שאני מחכה לה היא טופולופומפו של אבי קונפורטי שתפתח ביוני, מאוד קרוב לצפרה. זו גם מסעדה אסייתית, אבל היא תהיה מאוד מיוחדת, כמו שקונפורטי יודע לעשות – והוא עושה את הדברים הכי טוב שיש. זה יהיה יופי של מקום".

כתובות: טייגר לילי: הברזל 32, רמת החי"ל, תל אביב; טומפולומפו: ליד מסעדת צפרה, רחוב יגאל אלון, תל אביב

טייגר לילי - עוד זווית (צילום: איתי סיקולסקי,  יחסי ציבור )
טייגר לילי. תאילנדית עד הסוף | צילום: איתי סיקולסקי, יחסי ציבור

אסנת הופמן (44) ממליצה על: מסעדת דה קלוק (שם לא סגור)

"השפית מרב דוידסון ממסעדת ושתי חברה לשפים שחר דבח וגיא בן סימון וביחד הם יפתחו מסעדה, שכפי שאני מבינה אותה היא מטבח מתקדם עם שיטות וציוד שבאים מהעולם המולקולרי,אבל באופן נגיש יותר. 'שהצלחת לא תהיה זרה' כמו שקראה לזה מרב.

"אני לא מאוד מכירה את שני השפים, אבל מרב היא כישרון גדול ומבטיח. המקום צפוי להיפתח בעוד כחודש-חודש וחצי על חורבות מסעדת ושתי שלה. אני מאוד סקרנית לראות מה הולך לקרות שם, בעיקר כי אני מגיעה מהעולם ההפוך, ואפילו מתנגדת לחלק מהדברים של העולם המולקולרי, אבל דווקא בגלל שזו היא והחבר'ה זה מאוד מסקרן אותי".

כתובת: רציף העלייה השנייה 8, יפו

אסף גרניט (מחניודה) ממליץ על: ליטל איטלי

"בעוד כחודשיים קולגה שלי, שעוד אי אפשר לחשוף את שמו, יפתח את ליטל איטלי במתחם שרונה – יהיו שם גם דוכנים של פיצה, פסטה ועוד, גם מסעדת בשרים וגם טרטוריה של דגים ופירות ים. לבחור שעומד מאחורי המקום יש ידיים טובות. הוא מאוד רציני, מוכשר ומקצוען, לא נוהה אחרי טרנדים ועובד קשה.

"חוץ מזה יש שני מיזמים שלי: אוטו אוכל – הפוד טארק של עונת התרבות בירושלים, שירוץ שלושה שבועות במהלך יוני וימכור בכל יום אוכל אחר. כל יום הוא ייסע למקום אחר ואפשר לעקוב אחרי המיקומים שלו בטוויטר ובפייסבוק העתידיים שלו. וגם הסדנא בירושלים – מסעדת בשר, מבשר טרי שאנחנו מיישנים בעצמנו".

כתובת עתידית (ליטל איטלי): מתחם התחנה, מבנים 129 ו-130

מאיר אדוני (כתית, מזללה) ממליץ על: Jajo Wine Bar

"אני ממליץ על Jajo Wine Bar - בר יין עם אוכל שעומדת לפתוח השפית עדי לוי, שהיא בהחלט ההבטחה הבאה של ישראל! זה אמור לקרות לקראת סוף יוני במתחם שרונה. אני מחכה".

כתובות עתידית: מתחם שרונה

צח בר (מבעלי פורט סעיד) ממליץ על: Imperial Cocktail Bar

"הבר הזה נפתח לפני כחודש בלובי האימפריאל הוטל ברחוב הירקון. זה בר קוקטיילים מדהים עם אוכל מעולה, ועומדים מאחוריו ברמנים במלוא מובן המילה. זה מקום קטן ויפהפה, המומחיות שלהם זה קוקטיילים והאוכל שם הוא בסגנון אסייתי, עם פירות ים, בשרים ועוד. ממליץ מכל הלב".

כתובת: מלון אימפריאל, הירקון 66 (פינת טרומפלדור), תל אביב

אין תמונה
אימפיראל קוקטייל בר. מקום של ברמנים, במלוא מובן המילה


גיא גמזו (השף של מסעדת aria שעומדת להיפתח בקרוב) ממליץ על: עזיזה

"מסעדת החובה שלי היא מסעדת עזיזה, שמשלבת בחן בין האותנטיות של מסעדת כרם בשעות הצהריים לקולינריה צעירה, קלילה ומקומית בשעות הערב. ללא ספק שילוב נהדר ששומר על הלקוחות הוותיקים אך מחבק גם סועדים צעירים".

כתובת: מל"ן 4, כרם התימנים, תל אביב

לאפ גאי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
לאפ גאי מהמם (אנחנו עדיין בטייגר לילי) | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור


השף יואב בלימן (מסעדת מטבח לילה) ממליץ על: טורקוואז

"מסעדת טורקוואז במזרח ירושלים, הממוקמת במלון סנט ג'ורג'. זאת מסעדה לבנונית נהדרת שמסבירה למה למטבח הלבנוני יש כל כך הרבה מעריצים בעולם. תוסיפו לאוכל המרגש וחומרי הגלם המקומיים תפריט ערקים מכל רחבי המזרח התיכון ונוף הצופה על ירושלים – והרי לכם המסעדה הבאה שתרגש גם אתכם".

כתובת: מלון סנט ג'ורג', עמר בן אלעס 6, ירושלים

מסעדת עזיזה, סלט סלק (צילום: תמר מצפי, גלובס)
סלט סלק של עזיזה. בבוקר מסעדת פועלים, בערב מסעדת שף | צילום: תמר מצפי, גלובס

איל לביא (רוקח 73, רוקח ים) ממליץ על: המסעדות האסייתיות החדשות, ובעיקר אנג סו

"אני מאוד שמח וכיף לי שפתאום חזר לארץ גל של מסעדות אסייתיות, כי אני מאוד אוהב את האוכל הזה. בעבר הייתי צריך לנסוע לזוזוברה כדאי לאכול את סוג האוכל הזה, ואני שמח שהטרנד הזה שוטף עכשיו את תל אביב. לצערי עוד לא יצא לי לנסות אף אחד מהמסעדות החדשות, בעיקר כי אני באטרף של עבודה – גם עם המסעדה החדשה שפתחתי בקיץ ביפו, רוקח ים, וגם עם המסעדה החדשה בנמל תל אביב שתיפתח אחרי פסח.

"המקום הראשון שאני מתכנן לצאת אליו זה אנג סו. זו מסעדה של האחים ירזין, שאלופים בפתיחת מקומות חדשים וחדשניים. גם כשהם עשו פיצה (טוני ווספה), הם לקחו קונספט שמאוד מקובל כבר המון שנים באיטליה והביאו אותו לארץ בצורה יפה וטובה, וגם המקום של הטורטיות (הטאקרייה) שנפתח לא מזמן נעשה בצורה מאוד יפה. הם לקחו חור שאף אחד אחר לא היה לוקח בו סיכון לפתוח מסעדה, והפכו אותו למקום מצליח. אני מאוד אוהב את מה שהם עושים. חוץ מאנג סו, אני מתכנן גם ללכת לטאיזו, וונג והאנוי.

"וכמה מילים על המקום החדש: הוא הולך להיות בשוק הנמל שבתל אביב, עדיין אין החלטה סופית על שם. זה הולך להיות שונה ממה שעשינו עד היום. אם רוקח 73 היא מאוד פרובנס, ביסטרו צרפתי אלגנטי, ורוקח ים ביפו זה טאפאס בר באוריינטציה ספרדית עם השפעות יפואיות/ערביות, המקום החדש הולך להיות בכיוון יותר איטלקי. אוכל שוק נגיש, מנות לא גדולות, תפריט מגוון ומשתנה וגם לא יקר".

כתובת (אנג סו): בוגרשוב 34, תל אביב

 >> לכל כתבות המגזין