נינה ביאנכה

Nina Bianca היא מסעדת  פיוז'ן כשרה בהובלת השף דודו בן אבו (לומינה, ווסט סייד, אווה סאפי) שמשלבת בין מטבח ים תיכוני נועז למנות אירופאיות קלאסיות. למרות שהיא ממוקמת במתחם המסחרי מדרום לצומת ביל"ו, יש בה מטבח פתוח, טאבון ועיצוב אורבני מודרני; בקיצור לא משהו שמצפים למצוא במתחם מסרחי. התפריט כולל מנות כמו בריוש צרפתי, טרשי דלעת חצילים, שמנת קצח ומלח ים (28 שקלים), סשימי עלים והדרים, תערובת ירוקים, בצל סגול, צ'ילי אדום, סומק, שומר, שקדים פרוסים ווינגרט הדרים אננס פיקנטי (73 שקלים) וטטאקי סביח עם טונה אדומה צרובה (76 שקלים). יש בתפריט גם מנות פחות נועזות ולא פחות טובות כמו פיצה ירוקה עם קרם ירוקים, תערובת גבינות, בייבי זוקיני, זוקיני סלייסים, צנוברים ואבן יוגורט (71 שקלים) ניוקי עננים קונפי ארטישוק ירושלמי (76 שקלים) ושווארמה דגים שהפכה למנה אופנתית. בימי שישי בין 8:30-14:00 מוגש במקום בראנץ'.

בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם בילו. טלפון: 08-9480080

שף חדש ותפריט חדש במסעדת נינה ביאנכה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
שף חדש ותפריט חדש במסעדת נינה ביאנכה | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

רובידה

רובידה נפתחה בינואר 2020 בתור מסעדה בלקנית, מאז עברה מהפך, והיום השף עמוס חיון מגיש בה תפריט פארם טו טייבל עונתי. המסעדה שייכת לחיון ובן זוגו אורן אנקווה והיא שוכנת במבנה יפהפה צמוד למוזיאון במזכרת בתיה במבנה נטוש ששימש בעבר כרפת הישנה במושבה הפסטורלית שייסד הברון רוטשילד. יש במקום מתחם פתוח עם בר, ריהוט וינטג' וקירות אבן מחוספסים. שיוצרים אווירה שונה ויוצאת דופן. תפריט המסעדה מציע מנות כמו גוזלמה – מאפה מנגולד וגבינות, מנות דגים, החל מחריימה מוסר ים ועד פילה ברמונדי, פולנטת כמהין וקינוחי פטיסרי.

המייסדים 8 מזכרת בתיה, 08-6239864

מסעדת רובידה (צילום: אלון מסיקה, יחסי ציבור)
מסעדת רובידה | צילום: אלון מסיקה, יחסי ציבור

רובידה Deli

רובידה דלי היא מעדנייה קסומה שפתחו עמוס חיון ובן זוגו אורן אנקווה בצמוד למסעדה שלהם. ניתן לרכוש במקום חומרי גלם שבהם משתמשים במסעדה כמו לחמים, יינות, גבינות, רטבים, ממרחים, זיתים כבושים, חמוצים, מאפים, עוגות, ריבות וגם פקעות של נוריות. בימי שישי מתווספים גם סלטים ודברים טעימים נוספים לסופ"ש. אפשר לקנות משהו טעים, בקבוק יין ולשבת באחד הלוקיישנים היפים באזור.

המייסדים 8 מזכרת בתיה, 08-6239864

רובידה דלי (צילום: יחסי ציבור)
רובידה דלי | צילום: יחסי ציבור

ספרה

ספרה היא אחד המקומות המפתיעים באזור רחובות. היא ממוקמת סמוך לאולם אירועים והיא כשרה, ומאז שנפתחה הספיקה להיכנס לרשימת המסעדות הכי טובות של מאקו. יש בה עיצוב מאוד מושקע והיא שוכנת בחלל גדול מאוד. את המטבח מוביל השף בני מדר, בוגר הקורדון בלו, שהתמחה תקופה במסעדת נומה הדנית. התפריט מציע מנות כמו קרפצ'ו דג עם שמן זית, יוזו, זרעי עגבנייה והמון בצל ירוק וטוויסט של "ביצת" סורבה פסיפלורה חמצמץ וקפוא; סיגרים מרוקאיים חריפים ממולאים בחלקי פנים (76 שקלים) וגם שווארמה דג, שנחשבת לאחת ממנות הדגל (126 שקלים). יש בתפריט גם בשרים של משק לגזיאל כך שאם אתם בעניין של סטייק, תמצאו כאן את מבוקשכם.

המדע 18, פארק המדע רחובות, 072-3922099

ספרה (צילום: שרית גופן, יחסי ציבור)
ספרה | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

סזאר

הביסטרו האולטימטיבי שפועל באזור ההייטק של רחובות כבר מעל עשור. המקום קרוי על שמו של סזאר כהן, סבו של ניסו כהן, אחד מבעלי המקום. לסבא סזאר היה בית קפה בתוניסיה, ונכדו החליט להגשים לו את החלום ולפתוח בית קפה מוצלח גם בארץ הקודש. סזאר הוא אחד המקומות האהובים על הרחובותיים, והוא שומר על יציבות כבר לא מעט שנים. התפריט מציע את כל הקלאסיקות ובין השאר סלט חסות, קלמרי פריך, פסטות, המבורגר, כריכים ושניצל אגדי בגודל של צלחת. האווירה במקום משתנה במשך היום, ומכיוון שהקהל מורכב מלקוחות קבועים, יש בו תחושה של בית קפה שכונתי.

סזאר רחובות דג (צילום: סיוון שוב עמי,  יחסי ציבור )
מסעדת סזאר | צילום: סיוון שוב עמי, יחסי ציבור

פבריקה

הפתעה נפוליטנית מעולה. את פבריקה פתח אורון עמר, שלמד את רזי הפיצה הנפוליטנית באיטליה. התפריט שהוא מציע כולל מעל 10 סוגים של פיצות מובנות, שמגיעות בגודל שמתאים לחלוקה זוגית או לאכילה לבד: קלאסיות כמו מרגריטה, מרינרה או פוטנסקה ומיוחדות כמו פיצה עם 4 בצלים, פיצת כרם תימנים עם סמנה ופיצה בשם טונדו ורדה עם פונדו צ'דר. הפיצה עצמה דקיקה מאוד במרכז ושמנמנה ואוורירית בשוליים, ולפניה אפשר לאכול כאן מנות לא שגרתיות כמו סטייק כרובית וברולה בטטות וכמהין.

פיצה פבריקה  (צילום: גל מלכה זהבי,  יח"צ)
פיצה פבריקה | צילום: גל מלכה זהבי, יח"צ

פיצה אלה פלה

לעומת הפיצות הנפוליטניות של פבריקה, באלה פלה אופים לכם את החלום הרומאי, כלומר פיצות כמו ברומא, שמגיעות במגשים מלבניים גדולים ונמכרות לפי משקל. המבחר כולל פיצה ביאנקה עם מסקרפונה, כמהין ותפוחי אדמה אפויים, פיצה תרד ומוצרלה וגם פיצות קצת יותר שגורות כמו פיצה עם פטריות פורטובלו ושמפיניון או עם זיתים. הבצק של הפיצה עבה והקראסט נוכח, אבל הודות להתפחה ארוכה של 72 שעות גם אחרי חצי מגש לא תרגישו כבדות בבטן.

מו ומו

על מו ומו אין צורך להכביר במילים - מוסד האוכל המוכר ביותר ברחובות ששמו יצא כבר בכל רחבי הארץ. תוכלו למצוא כאן בשרים משובחים, אווירה טובה ואם אתם חובבי בשר ועוד לא ביקרתם שם - אתם חייבים את זה לעצמכם.

מו ומו (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מו ומו | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

טרי בראסרי

המסעדה, הנמצאת במיקום מיתולוגי ברחובות, מצליחה להיות אבן שואבת לצעירים ומבוגרים כאחד. במרכז חצר המסעדה נמצא עץ תות שהופך את הסביבה בגינה לפסטורלית במיוחד, ובגזרת האוכל המקום ורסטילי מאוד ומציע מגוון רחב של מנות, רובן קלאסיות, שכל אחד יכול למצוא בו את עצמו. בין האופציות: פיש אנד צ'יפס עם איולי שום; ניוקי פטריות עם ציר פורצ'יני שמפיניון ושמנת מתוקה; טרטר בקר עם ברוסקטה ועשבי תיבול; סלט קיסר עם קרוטוני בריוש, ביצה רכה ופרמזן; כבד עוף במחבת עם תפוחי אדמה וטחינת הר ברכה; ופיצה פולנטה עם קרם פולנטה, שום קונפי, מוצרלה של עברי, פטריות וארוגולה.

סשימי ים תיכון במסעדת טרי בראסרי (צילום: ניקי טרוק, יחסי ציבור)
סשימי ים תיכון במסעדת טרי בראסרי | צילום: ניקי טרוק, יחסי ציבור

בדרה

חומוסייה טבעונית (ללא תוספות בשריות או חלביות), אורגנית ואקולוגית, שמבינה הבנה עמוקה בחומרי גלם ומגישה אוכל טעים בטירוף - מהצ'יפס הפריך והמצוין, דרך החומוס הקליל והפיתות המדהימות, שיוצאות מהטאבון שבמטבח, ועד כדורי הפלאפל המעולים. המקום מעוצב למשעי מחומרים ממוחזרים ברובם, עם חצר מקסימה והרגשה ביתית נעימה. אפשר גם לקנות חומוס הביתה או להזמין משלוח.

בדרה חומוסייה רחובות (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
חומוס בדרה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
בדרה  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
בדרה. הטאבון | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

פלאפל קריטי

אחד ממעוזי הפלאפל המוכרים ברחובות, הטוען לכתר הטוב בעיר. עסק משפחתי מצליח הפועל כבר מעל ל-50 שנה. לא בא לכם פלאפל? יש כאן גם מגוון רחב של מאכלי בשר, שנכנסים יופי לפיתה.

פטיסרי

בית מאפה עשיר ששמו יצא ברחבי הארץ, שמגיש (ומוכר הביתה) שלל עוגות ועוגיות מוצלחות ביותר, ובראשן הקרמשניט.

פטיסרי רחובות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פטיסרי רחובות | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

גוג'ו

מסעדה אתיופית של אסנת ביינה, שממשיכה להכין את האוכל שאכלה בבית אימה באתיופיה. יחד עימה עובדים במקום גם בעלה ובנה. אפשר לאכול כאן ארוחת אינג'רה נאמנה למקור, עם לאפה ענקית שעשויה מקמח טף ועליה תבשילים ביתיים מירקות וחומוס, סלטים ותבשילי בשר ועוף. מומלץ לבחור את אחת העסקיות בהתאם לכמות הסועדים, וכך לטעום כמה שיותר מאכלים של אחד המטבחים הבריאים ביותר שיש.

מטעמי תימן

מטעמי תימן הוא מקום שקל מאוד לפספס - בסך הכל כוך קטן בקיר, שמאחוריו מטבח רחב ידיים. במטבח הזה מכינים כבר עשרות שנים את כל הבצקים התימניים המסורתיים. תמצאו פה קובנה, לחוח, מלאווח, ג'חנון אפוי או קפוא, מנת ג'חנון כפולה עם ביצה ורסק לאכילה במקום ועוד מאכלים תימניים מסורתיים ומפתים. עוד נמכרים כאן רטבים כמו חילבה, רסק עגבניות, סוגי חריף שונים ועוד. ניתן לרכוש את המאפים הביתה או לאכול כאן, על שולחן קטן ויחיד שנמצא במקום. אם אתם קונים בצקים קפואים להכנה בבית, בקשו הסבר מאחד הבשלנים במקום והוא ייתן לכם אותו בשמחה. כל הבצקים במטעמי תימן מבוססים על מרגרינה, אבל אין מה לומר - הם פשוט טעימים בטירוף.

מטעמי תימן רחובות (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מטעמי תימן רחובות | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
מטעמי תימן רחובות ג'חנון (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מטעמי תימן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

פלאפל השכונה

דוכן קטן וותיק מאוד שתמיד יש בו תור. מה שכן, מדובר בהמתנה רגועה, של אנשים שמכירים אחד את השני ונפגשים באותו תור כמה פעמים בשבוע. הרבה תושבים סבורים שמדובר בפלאפל הכי טוב ברחובות. המנה כוללת כוללת לבד מהפלאפל רק כמה סלטים צנועים (ירקות, חמוצים, טחינה ועמבה). זה כל הסיפור.

פלאפל מזנון השכונה (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
פלאפל מזנון השכונה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
פלאפל מזנון השכונה רחובות (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
פלאפל מזנון השכונה רחובות | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל