"זה כשר?"

זה, ככל הנראה, הטוקבק הנפוץ ביותר לכתבות אוכל. זה שחוזר על עצמו מתחת לראיון עם שף או ידיעה על מסעדה חדשה. וצריך להודות: עבור הרבה ישראלים רוב הרשימות של המסעדות והמנות הטובות ביותר בארץ הן תוכן שאולי מפעיל את הדמיון ונותן להם לברוח לפנטזיה, אבל לא משהו שהם אי פעם יילכו לטעום.

זה לא שכשרות ומטבח עילי לא הולכים ביחד – הם לגמרי יכולים להסתדר, ויש לא מעט שפים מעולים שעובדים בלהוכיח את זה, כמו שתכף נראה – אבל פשוט זה לא. מנות ומרכיבים קלאסיים, שהם נכס צאן ברזל בתחום האוכל, הם מחוץ לתחוץ עבור מסעדות כשרות. ובכל זאת, כמו שכל מי שאוכל כשר יודע – אפשר. אפשר לבשל ולאכול כשר ומעולה.

צריך לומר: לא זול. מסעדות כשרות זולות, עממיות, יש המון – אתם מכירים אותן ואוכלים בהן. מסעדות כשרות מעולות, כאלה שמשקיעים בהן ביום הולדת של סבתא או ביום נישואים – אותן קשה למצוא, והן רוב המסעדות ברשימה הזאת. יש כמובן הרבה יותר מ-20 מסעדות כשרות שוות בארץ, ואולי תבחינו בחסרונן של כשרות אהובות וידועות כמו "ליליות" בתל אביב, "הבוקרים" במרום גולן ו"לוצ'נה" במושב אמונים, שכבודן במקומן מונח. אבל אם לבחור רק עשרים - אלה העשרים שלנו.

>> 35 מסעדות כשרות ומומלצות

צפון

נוף יפה וכוס יין ביד: אורטוריו

מאז שנפתחה המסעדה היפהפייה הזאת במלון אלמא בזכרון יעקב אנחנו לא מפסיקים לשמוע עליה. על אף שחלו בה לא מעט שינויים, ואפילו השף התחלף, אורטוריו היא עדיין אפשרות נדירה באזור זכרון יעקב המתוייר לארוחת ערב כשרה, עם אוכל טוב שמחשבה רבה עומדת מאחוריו. בתפריט: קורנביף טלה עם בצל מהגריל, אסאדו עגל במרינדת שמונה תבלינים על ירקות שורש, שקדי עגל מושחמים על כרוב מדורה, לינגוויני סרדינים חריף ופילה מוסר על רביולי תפוחי אדמה.

טווח מחירים: מנות חלוקה לכל השולחן בין 140-40 שקלים. רוב המנות נעות סביב 70 שקלים.

מלון אלמא, יאיר 1, זיכרון יעקב. 04-630-0110. בשרי

אורטוריו, פילה מוסר ים בלאדי על רביולי תפוח אדמה (צילום: דניאל לילה)
פילה מוסר ים בלאדי על רביולי תפוח אדמה מדורה בארטוריו | צילום: דניאל לילה

רפאלו (חלבית)

מסעדת רפאלו האיטלקית היא מעין התגלמות של הבלתי אפשרי: מסעדה מעולה בקניון. שני סניפים יש לרפאלו – הראשון בקריון, פעיל כבר שני עשורים, והוא הכשר מביניהם. תמצאו כאן אוכל איטלקי קלאסי ומנות דגים, כמו בס בקרם פלפלים על פולנטה, דניס על ריזוטו עם פטריות פורטבלו, חמאה, פרמזן ויין לבן וניוקי ערמונים ופטריות ברוטב שמנת, כמהין, ערמונים וצ'ילי טרי. פרט לכך מגישים שם ארוחות בוקר איטלקיות, כמו קלצונה עם תרד וביצה או פניני סלמון.

טווח מחירים: כ-30 שקלים למנות ראשונות, 60-50 שקלים לפסטות ופיצות וכ-90 שקלים למנות דגים.

הקריון, קריית ביאליק. 1-700-507-107. חלבי

פרפדלה סלמון, רפאלו (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
שגעון בקניון. פרפדלה סלמון של רפאלו | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

בשר, הרבה בשר: ארנולדס

מסעדת ארנולדס הכפרית של השף אורי ארנון מציעה לסועד הישראלי שניים מהדברים שהוא הכי אוהב: אווירה נעימה ובשר. הרבה ממנו. בשתי המסעדות, בנתיב השיירה וברמת ישי, התפריט עשיר מאוד בבשר, בלי התחכמויות. דוגמאות? סינטה עגל צרובה בגריל, חזה אווז בקלבאדוס, אסאדו מעושן במעשנה וצלעות טלה בסילאן.

טווח מחירים: 50 שקלים למנה ראשונה, 120-70 שקלים לרוב העיקריות.

נתיב השיירה ורמת ישי. 04-9522211. בשרי

כבד אווז ארנולדס (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
מה ישראלים רוצים? בשר. כבד אווז בארנולדס | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

הקרניבורית הצפונית: גיליס

יש בצפון לא מעט מסעדות בשרים כשרות, וקשה להחליט איזו מהן היא חוד החנית. גיליס במושב נוב נבחרה משום שמדובר בעסק שחי בשר, מבין בשר ואוהב בשר באמת ובתמים. מסעדת גיליס פועלת בתוך חוות אירוח, בה ניתן גם ללמוד על בשר בתיאום מראש, ובימי חמישי היא מציעה ארוחות טעימות בשר עם אינספור תוספות.

טווח מחירים: 180-96 שקלים למנה עיקרית, 238-215 שקלים לסועד לארוחת טעימות.

מושב נוב. 04-6763555. בשרי

גיליס מושב נוב סינטה (צילום: דעאל שלו,  יחסי ציבור )
מה ישראלים צפוניים רוצים? גם בשר. סינטה בגיליס | צילום: דעאל שלו, יחסי ציבור

השרון

קלאסית ומקצוענית: הרברט סמואל הרצליה

הרברט סמואל הרצליה היא הניסיון הראשון של קבוצת המסעדנות עדי'ס לייף סטייל במסעדות כשרות. והאמת? גם בלי הליווי הצמוד של השף יונתן רושפלד, שעזב את הקבוצה, הולך להם לא רע בכלל. לפחות חלק מההצלחה אפשר לזקוף לזכות המיקום במלון ריץ קרלטון, שמשקיף על המרינה היפה. התפריט כאן כולל קלאסיקות מהרברט סמואל המקורית, ומנות ייחודיות כמו פילה לוקוס על פסטה טרייה ופטריות מלך היער, ניוקי תפוחי אדמה וערמונים וטורטליני טלה ועשבים.

טווח מחירים: 60-50 שקלים למנה ראשונה, 170-80 שקלים למנה עיקרית.

ריץ קרלטון, השונית 4, הרצליה. 03-7289607. בשרי

הרברט סמואל נמסיס (צילום: מיכל רביבו)
קלאסיקות. קינוח של הרברט סמואל הרצליה | צילום: מיכל רביבו

יפנית אינטימית: מינאטו

מתוך המטבח של המסעדה הקטנטונת והאינטימית הזו בהרצליה יוצאים סלטים אסייתיים מתוחכמים, מנות שיפודים יפניות מסורתיות, ובעיקר – סושי מוקפד במיוחד שהצליח להותיר אצלנו חותם. יש כאן אגאדשי טופו עם צנון מגורר; תערובת של פטריות מוקפצות במחבת ברוטב יפני על בסיס סויה ומירין; נתחי עוף פריכים במרינדה יפנית; טטאקי טונה עם אבוקדו, אספרגוס, ובצל סגול ברוטב הדרים וקוביות דניס בתנור ברוטב מיונז מינאטו.

טווח מחירים: 75-24 שקלים למנה קטנה יחסית.

המנופים 8, הרצליה פיתוח. 09-7731703

מינאטו ניגירי (צילום: נעמה אקסלרוד,  יחסי ציבור )
מתוחכם ומוקפד. ניגירי של מינאטו | צילום: נעמה אקסלרוד, יחסי ציבור

>> הכנסו לצפייה בכניסת השבת הקרובה

תל אביב

אסייתי וכשר נפגשים: ניני האצ'י

השידוך בין כשר לאסייתי הוא שידוך מושלם: הקולינריה האסייתית ממילא לא זקוקה למוצרי חלב, כך שאין צורך בתחליפים משמימים או תירוצים. בניני האצ'י, האסייתית הכשרה ברחוב בן יהודה בתל אביב, מבינים זאת היטב. כאן עושים סושי וסשימי, מרקים, סלטים ומנות נודלס ואורז, עם דגים, בשר, או בוורסיה טבעונית. דוגמאות? מחבת אספרגוס ופטריות; קארי אדום עם בקר וחלב קוקוס; סלט סשימי עם סלמון, טונה ובס, מלפפון, צנון וגזר; רול סלמון סקין, אספרגוס; וגזר עטוף בסלמון טריאקי ורול אינטיאס וסלק עם אבוקדו. חוץ מזה, יש כאן גם תפריט רחב ללא גלוטן ואפילו אופציה לסושי לנשים בהריון. שאפו.

טווח מחירים: 60-16 שקלים לראשונות, עיקריות בטווח רחב של 115-40 שקלים.

בן יהודה 228, תל אביב. 03-6249228. בשרי.

ניני האצ'י סושי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
שידוך מדוייק. סושי כשר בניני האצ'י | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

בשר כמו שצריך: ווסט סייד

לא במקרה החיבור בין מלון יוקרה למסעדה כשרה חוזר על עצמו: זו עסקה טובה לכל הצדדים. מלון רויאל ביץ' היוקרתי בתל אביב פתח בשקט יחסי ומתחת לרדאר את מסעדת ווסט סייד, אופציה נהדרת לארוחה בשרית טובה ולא יומרנית. התפריט של השף גיא מלכה כולל מנות כמו סשימי טונה אדומה בוויניגרט הדרים עם בצלי שאלוט, עוגת ריזוטו, וסלט מלפפונים; שווארמה דג ים עם פלפלים מעושנים, טחינה, חציל שחור, כמהין, ושאלוט כבוש; ולזניית ראגו טלה עם צנוברים וחצילים.

טווח מחירים: 95-65 שקלים למנה ראשונה, 165-85 שקלים לעיקרית.

רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב. 03-7405054. בשרי

קינוח ווסט סייד (צילום: עודד מרום,  יחסי ציבור )
עסקה טובה לכל הצדדים. קינוח של ווסט סייד | צילום: עודד מרום, יחסי ציבור

כתית לשומרי כשרות: בלו סקיי (חלבית)

מתוך שתי המסעדות הכשרות של מאיר אדוני במלון קרלטון בתל אביב בחרנו להתמקד דווקא בבלו סקיי – קודם כל כי אין הרבה מסעדות כשרות חלביות טובות בתל אביב, ושנית כי הנוף מהמסעדה, שמשקיפה מגג המלון על העיר והים הפרושים תחתיה, פשוט עוצר נשימה.

בלו סקיי היא גרסה כשרה ויוקרתית לכתית האגדית. תוכלו לאכול בה, לדוגמה, מרק ערמונים עם ירקות שורש, לוקוס בחמאה, מקדמיה קלוי, קצף חלב, שמן וניל ובריוש חמאה; טרטר לוקוס עם קרם חציל שחור, יוגורט מצומצם, טקסטורות של חציל, צ'ילי, שאלוט, פול טרי, טחינת הר ברכה, וצנוברים קלויים; ובר ים בבלילת בירה עם תפוחי אדמה מעושנים ואיולי צלפים.

טווח מחירים: 157-82 שקלים למנת חלוקה.

מלון קרלטון, אליעזר פרי 10 תל אביב. 03-5201830. חלבי

בראנץ' בבלו סקיי (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
אגדה ישראלית. ארוחת בוקר בבלו סקיי | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

התל אביבית המפתיעה: דקא (חלבית למהדרין)

בלי רעש וצלצולים, אך ביציבות מרשימה, דקא מתמידה בפעילות בתוך הביצה הקולינרית התל אביבית. דקא היא מסעדה חלבית כשרה למהדרין, שפועלת באזור תעשייה לא אטרקטיבי במיוחד, אך מצליחה להיות רלוונטית כבר שנים ארוכות ולשמור על תפריט מעודכן ואווירה קלילה. בין המנות כאן: מרק בויאבז בניחוח תפוז, פרנו וכוסברה, טורטליני פטריות על קרם כרישה וסלרי וסלט אנדיב עם ריבת אגסים, גבינת קצ'וטה, פקאן קלוי, עלי חסה צעירים, תרד וויניגרט חרדל דבש.

טווח מחירים: 65-40 שקלים למנה ראשונה, 145-85 שקלים לעיקרית.

התעשייה 10, תל אביב. 03-5629900. חלבי

טורטליני דקא (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
קלילה ומעודכנת. טורטליני של דקא | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ירושלים

איטלקית כמו שצריך: טופולינו

טופולינו הקטנטונת והאינטימית שבמרכז רחוב אגריפס ההומה תמיד בירושלים עברה השנה שינוי גדול, והפכה ממסעדה חלבית לבשרית. אהבנו מאוד את טופולינו החלבית, וגם עכשיו אנחנו עדיין חושבים שמדובר באחת המסעדות הכשרות הטובות ביותר שיש לירושלים להציע. אפשר למצוא כאן מנות דגים שנעשות במומחיות אדירה, כמו קנלוני לוקוס בעור סלמון על סלט צנונית ופומלה או סרדינים מטוגנים וממולאים עשבי תיבול, שום ושקדים, וגם פסטות בשריות נהדרות, כמו פטוצ'יני קרבונרה עם ביצת שליו, או רביולי צוואר טלה ברוטב ציר בקר ופול ירוק. והשוס? מדובר במסעדה עם תמחור הוגן, ככה שבכלל כיף לאכול כאן.

טווח מחירים: 50-20 שקלים למנה ראשונה, כ-80 שקלים לעיקרית.

אגריפס 62, ירושלים. 02-6223466. בשרי.

טופולינו קנולי בשרי (צילום: שי מוריס גיני,  יחסי ציבור )
מומחיות אדירה. קנולי בשרי של טופולינו | צילום: שי מוריס גיני, יחסי ציבור

להתגבר על הפחד: לה רג'נס

רוב הירושלמים מפחדים מלה רג'נס, ולא רק הם. המסעדה נמצאת במלון המלך דוד המפואר ורב הרושם, וזוהרו מעצים את זוהרה של לה רג'נס. אנחנו מייעצים לכם להתגבר על היראה וההיסוס, וללכת לאכול את האוכל שמכינים באחד המטבחים המעניינים ביותר בישראל.

לה רג'נס לא תציע לכם אווירת מסיבה; כובד ההיסטוריה של המקום מורגש בחלל העמוס תמונות, שאירח נסיכים ורוזנים, אבל היא כן תניח על שולחנכם צלחות עם מנות יפהפיות ומרתקות, שיצדיקו את מחירן. מה למשל? קונסומה עוף עם קרעפלך, עוף בנוסח ניס, צלעות טלה בגריל פחמים וקנלוני שום שחור עם ברווז.

טווח מחירים: 98-45 שקלים למנה ראשונה, וטווח רחב של עיקריות, 220-65 שקלים.

מלון המלך דוד, דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795. בשרי.

לה רג'אנס לשון טלה (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
נסיכים ורוזנים. לשון טלה של לה רג'אנס | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

סוס מנצח: אנג'ליקה

אנג'ליקה היא מהעקביות והוותיקות שבמסעדות ירושלים, ותשובה קלאסית לשאלה איפה לאכול בעיר. מגישים כאן אוכל ים תיכוני מודרני וכיפי, שמצליח לדלג מעל למכשולי הכשרות בלי להתאמץ. דוגמאות? פפרדלה ביתית עם ארטישוק, צלפים, עגבניות לחות, וזיתי קלמטה ביין לבן; כתף טלה על ראגו חיטה בציר טלה, עם טירשי דלעת ובטטה; וקינוח טארט פיסטוק וקרם פטל.

טווח מחירים: 50 שקלHO למנה ראשונה, 180-90 שקלים לעיקרית.

ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056. בשרי.

פילה בקר אנג'ליקה (צילום: אנדרי מלכובסקי,  יחסי ציבור )
תשכחו שהיא כשרה. פילה בקר באנג'ליקה | צילום: אנדרי מלכובסקי, יחסי ציבור

באים גם לשתות: ג'קו סטריט

לא רק מסעדות מעונבות במלונות מדברות לקהל כשר: לג'קו סטריט בשוק מחנה יהודה באים גם כדי לשתות, והאווירה ערנית וכיפית. התפריט כאן אקלקטי ונשען גם על אוכל עדתי, ממנו מושפע השף זכאי חוג'ה, כמו למשל פריקסה בווריאציה מודרנית עם טונה אדומה או ריזוטו כורדי עם סלרי ומנגולד. יש גם מנות קלאסיות יותר, כמו נתח קצבים וניוקי תפוחי אדמה מזוגגים בציר בקר ופורצ'יני, אספרגוס וכבד אווז.

טווח מחירים: 88-38 שקלים למנות ראשונות, כ-90 שקלים לרוב העיקריות.

השקמה 6, ירושלים. 02-5817178. בשרי.

רביולי חמוסטה, ג'קו סטריט (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
אוכל עדתי מודרני. רביולי חמוסטה של ג'קו סטריט | צילום: עודד קרני, mako אוכל

נוף מטריף: רופטופ

אין הרבה מסעדות בישראל שמתהדרות בנוף כמו שיש ברופטופ. מהגג של מלון ממילא נשקפות חומות ירושלים העתיקה, וקו השמים המשגע הזה הופך את רופטופ ללוקיישן מושלם לערב רומנטי. השף קובי בכר (לשעבר מול ים) מציע מנות כמו שקדי עגל בגריל פחמים עם מסבחה וחומוס ספרדי; שבקייה של כבד אווז וקומפוט ענבים; וכמובן, אוויר הרים צלול.

טווח מחירים: 70-50 שקלים למנה ראשונה, 189-74 לעיקרית.

מלון ממילא, שלמה המלך 11, ירושלים. 02-5482230. בשרי.

קובי בכר מלון ממילא רופטופ (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
מנה של רופטופ. יפה בחוץ ויפה בפנים | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

ירושלמית נעימה: המוציא

נכון, לאבי לוי יש גם מסעדה חדשה בתל אביב, צ'יריפום, וגם היא כשרה, אבל אנחנו שומרים אמונים למקום הראשון שלו - המוציא, בשוק מחנה יהודה בירושלים. גם בגלל הלוקיישן שאין לו תחרות, וגם כי לוי, מה לעשות, מחובר יותר להוויה הירושלמית מלסצנה התל אביבית. בהמוציא הוא מגיש אוכל צפון אפריקאי עם הפרשנות הייחודית והמעודנת שלו. בין המנות: דגים בשרמולה, מוח עגל עם חומוס ולימונים, קציצות קוד לבן ואנטריקוט ממולא טחול ושומן כבש.

טווח מחירים: 60-30 שקלים למנה ראשונה, 90-65 שקלים לעיקרית.

סמטת משיח בורכוף 4 (כניסה מרחוב אגריפס 34), ירושלים. 02-6310050. בשרי.

המוציא אבי לוי פסטייה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צפון אפריקאי עם פרשנות. פסטייה של המוציא | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

כמה יפה ככה טעים: טורו

גם מסעדת טורו הירושלמית פתחה לאחרונה סניף חדש וכשר ברמת החייל בתל אביב, אבל אי אפשר להשוות אותו למסעדה המקורית בשכונת משכנות שאננים הציורית בירושלים. הנוף כאן עושה את כל ההבדל: בעוד מהאחת תראו מקסימום את רחוב הברזל, מהשנייה לא תוכלו להפסיק להסתכל על ירושלים העתיקה. מלבד זאת, טורו הירושלמית מציעה אוכל יפהפה ומעניין: רביולי סלק במילוי קינואה אדומה, בורקס ארטישוק ירושלמי ופטריות, תבשיל טלה, מרק פטריות וקרוטונים עם שעועית לימה ותבשיל שפונדרה עם שעועית לבנה, פטריות ודלעת.

טווח מחירים: 50-40 שקלים למנה ראשונה, 150-70 לעיקרית.

ש.א נכון 2 , משכנות שאננים, ירושלים. 02-5702189. בשרי

מסעדת טורו,קציצות פראסה עם איולי חרדל סלט פטרוזליה (צילום: מרק ישראל)
הנוף עושה את ההבדל. קציצות פראסה של טורו | צילום: מרק ישראל

דרום

דגים טריים בלי יומרות: פסקדו

מחוץ לתל אביב אין הרבה מסעדות דגים שיש לגביהן קונצנזוס. פסקדו הצנועה באשדוד היא אחת מאלה שכן. לא רק הסצנה הקולינרית האשדודית מושפעת מפסקדו, גם שפים תל אביביים מגיעים באופן קבוע לאכול שלל טרי מהים.

התפריט כאן בסיסי וחסר יומרות, וכל אחד יוכל למצוא בו משהו: קלאסיקות כמו איקרה לבנה, מוסר על הפלאנצ'ה או סלט ירקות גס, ומנות מעניינות יותר כמו דניס בפלפלים עם טחינה גולמית וקרם עגבניות שרי עם בזיליקום ופלפלים שרופים או מרק דגים עם ציר ברבוניות וראשי לוקוס.

טווח מחירים: 60-30 שקלים למנה ראשונה, כ-100 שקלים לעיקרית.

מרטין בובר 1/12, אשדוד. 08-8523063. בשרי

פסקדו פלאנצ'ה, מסעדת פסקדו (צילום: יחי זינו)
קונצנזוס. מנה של פסקאדו | צילום: יחי זינו

תמיד קולעת: כדיתא

כדיתא, של השף סהר רפאל, עברה לאחרונה שיפוץ והתחדשה. היא מציעה מנות חדשניות ורבות מיומנות לצד מנות קלאסיות ופשוטות יותר, שמדברות לכולם. מול הנוף הפסטורלי של תימורים תוכלו לאכול פסטות בייצור עצמי, בשר ודגים. לאחרונה גם התחילו לערוך כאן ערבי דגים וערבי סושי ואוכל יפני, כך שטווח האפשרויות באמת רחב.

טווח מחירים: 50-30 שקלים למנה ראשונה, כ-90 שקלים למנה עיקרית.

מושב תימורים. 08-8582037. בשרי

 

קרפציו סינטה כדיתא (צילום: אורון זו ארץ,  יחסי ציבור )
כל אחד ימצא כאן משהו. קרפצ'ו סינטה בכדיתא | צילום: אורון זו ארץ, יחסי ציבור

מופת של הקפדה: יקימונו

יקימונו, על שלושת סניפיה, היא אחת היפניות הטובות ביותר בישראל ומוסד מצליח שחרת על דגלו הקפדה בלתי מעורערת. יקימונו בשדרות רוטשילד בתל אביב איננה כשרה, אבל הסניפים במלון רויאל ביץ' באילת ובמלון הילטון בתל אביב כן. בתפריט דגים טריים שבטריים, ומנות יפניות מרהיבות, ביניהן אקאמי טטאקי - טונה פרוסה וצרובה ברוטב סויה ולימון; ניגירי בס הסלע; קונוס של סלמון סקין עם חביתה יפנית, גזר ומלפפון; ומנת קוד שחור במרינת מיסו בליווי אטריות שעועית.

טווח מחירים: רחב מאוד, עיקריות 170-60 שקלים.

מלון הילטון תל אביב (גן העצמאות). 03-5202128. 

מלון רויאל ביץ' אילת. 08-6368826.

יאקימונו סושי  (צילום: אלכסנדר כהן,  יחסי ציבור )
מדוייקת. סושי של יקימונו | צילום: אלכסנדר כהן, יחסי ציבור

לכל כתבות המגזין