אוכל
אוכל

בייגלה ירושלמי

לא חייבים להקפיץ אג'ואים ולהגיד מאאתיים כדי ליהנות מבייגלה רך, ממש כמו בשוק בירושלים. עם זעתר, שומשום או רק מלח גס - תכינו לעצמם בייגלה בדיוק כמו שאתם אוהבים

|My Cook Book| פורסם08:43
בייגלה ירושלמי (צילום: לירז כהן, My Cook Book)
צילום: לירז כהן, My Cook Book
Rating:4.5509reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1/2 קילו קמח
  • 1/2 1 כוסות חלב חמים
  • 1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כף מלח

לציפוי:

  • זעתר לפי הטעם
  • שומשום לפי הטעם
  • ביצה טרופה
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1שופכים את כל חומרי הבצק לתוך קערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק. מכסים את הבצק לתפיחה של חצי שעה.

2כעבור חצי שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-4 כדורים.

3בעזרת הידיים עושים חור בכל כדור, ולאט לאט פותחים אותו לצורה של בייגלה מאורך וצר.

4מניחים לתפיחה נוספת על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה נוספת, כאשר התבנית מכוסה במגבת.

5מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם.

6אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב.

המתכון באדיבות הבלוגMy Cook Book

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il