
פוקאצ'ה משודרגת עם רוקט וחזה אווז מעושןהפוקאצ'ה לא חייבת לבוא ליד משהו, היא לגמרי יכולה להיות מנה בפני עצמה, כשמשדכים לה עלי רוקט טריים וקוביות חזה אווז מעושן שהוקפצו קלותתומר בלס|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם05/01/1509:35 ![]() צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב |
המצרכים :לפוקאצ'ה:
לתוספות:
אופן ההכנה:1בקערה שמים את הקמח, המחמצת והשמרים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. 2בוחשים פנימה את המלח וממשיכים לערבב, עד שמתקבל בצק חלק, נוזלי ודביק. 3מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית. יוצקים את הבצק עליו, מקמחים היטב ומכסים בנייר אפייה או במגבת. 4מתפיחים במקום חמים כחצי שעה. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות. 5בתום זמן ההתפחה, מזלפים מעל הפוקאצ'ה שמן זית ומפזרים מעל מלח גס ועלי תימין. מכניסים לתנור החם ואופים 20-30 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה יפה. 6רגע לפני שהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור, מקפיצים במחבת מעל להבה גבוהה את קוביות חזה האווז, עד שנתחיו משחימים – משהו כמו 3-5 דקות של טיגון אגב ערבוב. מעל הפוקאצ'ה החמה יוצקים מעט שמן זית, מפזרים את קוביות חזה האווז עם השומן שניגר ממנו. מפזרים מעל את עלי הרוקט בנדיבות וגם את גרידת הלימון. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |