אוכל
אוכל

סירות תפוחי אדמה במילוי גבינות

תפוחי אדמה ממולאים זה המתכון הכי עתיק בספר, אבל כשמכינים את החבר'ה האלה כמו שצריך - עדיין אין להם תחליף. אז קבלו אותם, עם בולגרית, שמנת חמוצה, פרמזן ואבקת מרק פטריות - ולא לוותר על העירית

|mako אוכל| פורסם07:25
סירות תפוחי אדמה במילוי גבינות  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.263reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 4תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם
  • 1ביצה
  • 2כפות אבקת מרק פטריות
  • חצי חבילה עירית, קצוצה
  • גביע קטן של שמנת חמוצה
  • 100גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ספריי שמן זית

אופן ההכנה:

1חוצים בזהירות את תפוחי האדמה ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנם לקערה. משאירים שוליים של סנטימטר.

2מערבבים בקערה את תוכן תפוחי האדמה עם ביצה, אבקת מרק, 2 כפות עירית קצוצה, שמנת חמוצה והגבינות. משאירים 2 כפות מהבולגרית והפרמזן בצד.

3ממלאים כל חצי תפוח אדמה במלית ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4מפזרים את הגבינות שהשארנו בצד על תפוחי האדמה, מרססים מעט שמן ואופים בחום של 200 מעלות כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים.

5מפזרים עירית קצוצה ומגישים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו ביצה בקן פסטרמה

>> איך מקציפים חלב בלי מקציף?

>> ועוד טיפים של שפים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il