אוכל
אוכל

פיצה פשטידה

איך קוראים לבלילה של פשטידה שנאפית כמו לביבה ענקית ובסופו של דבר משמשת כבסיס של פיצה? וואללה, אין לנו מושג, אנחנו רק יודעים שזאת הולכת להיות ארוחת הערב שלנו להיום - ושאנחנו מקנאים בעצמנו על זה

|mako אוכל| פורסם07:19
פיצה פשטידה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.7107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 קישואים בינוניים, מגוררים
  • ביצה
  • 3 כפות קמח (רגיל, כוסמין או קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
  • רבע כוס גבינה מגוררת (פרמזן או מוצרלה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט בזיליקום או אורגנו

לפיזור:

  • כוס גבינה צהובה מגוררת (רצוי מוצרלה)
  • עשבי תיבול לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2סוחטים את הקישואים המגוררים מנוזלים ומעבירים לקערה (אחרי סינון אמורה להישאר כמות של כוס קישואים מגוררים מלאה).

3מוסיפים את הביצה, הקמח, הגבינה והתבלינים ומערבבים היטב.

פיצה פשטידה - לפני האפייהפיצה פשטידה - לפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4משטחים את התערובת בצורת מלבן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לחצי אפייה של כ-10 דקות בתנור, עד שהיא משתזפת יפה.

5מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינה ועשבי התיבול ומחזירים לאפייה עד הזהבה (עוד 10 דקות לכל היותר).

* אפשר להחליף את הקישואים בכל ירק שרוצים: בטטה, גזר, תפוח אדמה, כרובית, ברוקולי ועוד.

פיצה פשטידה - פרוסהפיצה פשטידה - פרוסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il