אוכל
אוכל

קציצות במנגולד עם אפונה ולימון

הנה לכם קציצות ברוטב שכל מי שטועם אוהב - ולא ברור אם זה בזכות האפונה, החמצמצות של הלימון ברוטב או המרקם העסיסי-שאין-דברים-כאלה, שמוסיף הבצל המבושל. שווה

|mako אוכל| פורסם10:43
קציצות במנגולד עם אפונה ולימון  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5208reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • 1 בצל בגודל בינוני, קלוף
  • 500 גרם בשר טחון
  • ביצה גדולה
  • חצי צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • עלים מ-6 גבעולי נענע, קצוצים דק
  • 4 כפות גדושות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צרור עלי מנגולד גדול ויפה
  • 1 בצל גדול, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
  • קורט זרעי כוסברה שלמים (רשות)
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • 1 כף משחת ציר עוף או אבקת מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 300 גרם אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הקציצות: שמים את הבצל הקלוף במיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 12 דקות או עד שהוא מתרכך לגמרי. נותנים לו להתקרר ואז קוצצים דק. שמים בקערה (אל תוותרו על השלב הזה - הבצל המבושל הופך את הקציצות לעסיסיות ורכות במיוחד).

2מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים מעט את התערובת.

3מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש. חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון.

4אם רוצים, ניתן להזהיב את הקציצות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד להתקרר. אם לא רוצים, אפשר להפיל את הקציצות ישירות לרוטב.

5מכינים את הרוטב: מפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים של עלי המנגולד. את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס”מ בערך.

6מאדים בסיר עם מעט שמן זית את קוביות הבצל, גבעולי המנגולד, השום, הכורכום וזרעי הכוסברה תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.

7מוסיפים את אבקת המרק או משחת הציר, מכסים במים ובוחשים היטב. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים פנימה את הקציצות ואת האפונה (בעודה קפואה).

8מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, עד שהקציצות מתבשלות לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

9מגישים 3-4 קציצות לאדם, ביחד עם הרוטב. כדאי להגיש על אורז.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מקרוני גבינה ותרד
>> מתוקים שלי: עוגת מוקה קפואה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il