אוכל
אוכל

פלפלים ממולאים

מתכון קלאסי למנה הכי ביתית שיש

|פורום המתכונים של תפוז| פורסם09:45
פלפלים ממולאים (צילום: איריס שמש, פורום המתכונים של תפוז)
צילום: איריס שמש, פורום המתכונים של תפוז
Rating:4.5220reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • כוס אורז פרסי

  • 6-10 פלפלים, ללא החלק העליון, שטופים ונקיים מתוכן
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 גזר גדול מגורר
  • 1 עגבנייה בשלה קצוצה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • ½ כפית כמון1 כפית תבלין "פילדלפיה" (לא חובה)
  • קורט כרכום
  • פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל

לרוטב

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • 2 שיני שום פרוסות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מכינים את הבשר :מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום והגזר ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים במשך 10 דקות תוך ערבוב.

2מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ועגבנייה ומתבלים בכל התבלינים. מוסיפים ככוס מים רותחים ומבשלים כ-3/4 שעה, עד שהבשר מוכן. לקראת סוף הבישול מצמצמים את הנוזלים.

3מכינים את האורז חלקית בלבד: שוטפים את האורז ומטגנים במעט שמן, מוסיפים 2 כוסות מים וממליחים. מבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים, ומסירים מהאש.

4מערבבים את האורז והבשר וממלאים את הפלפלים בתערובת. את מה שנשאר מהתערובת משאירים בצד להמשך.

5מכינים את הרוטב :מטגנים שום בסיר ומוסיפים רסק עגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומסדרים את הפלפלים הממולאים. ביניהם מפזרים את יתרת התערובת.

6מבשלים כדקה על אש גבוהה. מוסיפים מים כך שיגיעו עד כ-3/4 מגובה הפלפלים, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, עד שהפלפלים מתרככים. מגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il