אוכל
אוכל

פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות

פלפל במילוי עשיר של אורז ועדשים, שוחה ברוטב טעים של עגבניות. מי צריך בשר כשיש טעמים מעולים?

|mako אוכל| פורסם16:52
פלפלים ממולאים בקטניות ברוטב עגבניות וחלב קוקוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.455reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לרוטב:

  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • גזר מגורר
  • 260 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • חצי חבילת כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

למילוי ולפלפלים:

  • 10 פלפלים אדומים וצהובים קטנים (אם אין קטנים, אז 7 פלפלים), ללא הגרעינים
  • 400 גרם (חצי חבילה) עדשים קפואות
  • בצל מגורר
  • שן שום קצוצה
  • 2 גזרים, מגוררים דק
  • כוס אורז בסמטי
  • חצי חבילת כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-2 דקות מוסיפים את השום והגזר לכ-3 דקות נוספות.

2מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב לפי הסדר, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שמסיימים להכין את הפלפלים.

3מניחים את העדשים במסננת ושופכים מעליהם מים רותחים. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מערבבים את כל המרכיבים של המילוי וממלאים את הפלפלים.

4מניחים את הפלפלים בסיר הרוטב כך שהפלפלים יהיו מכוסים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25-30 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כ-5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il