במשך כל החיים הייתי בטוחה שבשביל למלא בצלים צריך קודם להפריד להם את העלים אחד אחד. נושאת הבשורה בעניין הזה הייתה נילי, בת דודה שלי, שלימדה אותי שיש דרך קלה בהרבה: פשוט מוציאים את הליבה באמצעות כף פריזיאן - וזהו. הבצל מוכן למילוי. גם את הבצל שהוצאנו כמובן ננצל, והוא יעשיר לנו את הרוטב. אז בזכות נילי - קבלו מתכון הורס לבצלים ממולאים, שלוקח פחות משעה ונותן תוצאה מדהימה.

בצל ממולא ברוטב יין (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
בצל ממולא ברוטב יין אדום. פוחדים שתצטרכו להיות עבד של הבצל? לא הפעם! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-55 שקלים

המצרכים:
10 בצלים בינוניים (למילוי)

למילוי:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל מגורר
2 שיני שום קצוצות
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
מעט קינמון
מלח
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
ליבות הבצל שרוקנו
מעט שמן לטיגון
600 מ"ל יין אדום
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית קינמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבצלים, ומיישרים את תחתיתם כך שיוכלו לעמוד בסיר. מרוקנים את פנים הבצל מלמעלה בעזרת כף הפריזיאן, ומשאירים את הדפנות של הבצל דקות אבל לא דקיקות (את מה שהוצאנו מהבצל לא זורקים. נשתמש בו לרוטב). מבשלים את הבצלים המרוקנים במים רותחים כ-5 דקות, לריכוך.

>> רגע, ואיך מרוקנים קישוא?

2. מערבבים את חומרי המילוי, וממלאים את הבצלים.

3. קוצצים את ליבות הבצל שרוקנו ומטגנים בסיר גדול. מוסיפים יין ופטרוזיליה ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את הבצלים הממולאים לרוטב ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות. מגישים עם פירה או תפוח אדמה אפוי.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות עם עלי מנגולד וסלק
>> טיפים לאפייה של הקונדיטורים הכי שווים