אוכל
אוכל

מרק ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי עובד נהדר בכל מצב צבירה שתבחרו לו ובייחוד במרק סמיך, קטיפתי ושמנתי עם טעימים עדינים של חורף. פייר? התגעגענו

|הכי טעים שיש| פורסם07:56
מרק ארטישוק ירושלמי (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:4.4218reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 2 כפות חמאה

  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כרישה פרוסה (החלק הלבן)
  • 3 שיני שום
  • 3 עלים של טימין
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
  • 200 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 ליטר מים

להגשה:

  • כרשה מטוגנת

  • טוסטוני אשתנור
  • כפית שמנת

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים בצל, כרשה, שום, טימין, ארטישוק ירושלמי ותפו"א. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

2מבשלים על אש גבוהה עד שהתפו"א והארטישוק מתרככים (כ-20 דקות). מוסיפים את השמנת, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והתקבל מרק סמיך מדי, מדללים על ידי הוספת נוזלים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן.

3ההגשה: במרכז הקערה מוזגים כפית שמנת מלמעלה. ניתן לטגן כרישה עד להזהבה, לסדר מעל למרק ולהגיש עם טוסטוני אשתנור.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il