אוכל
אוכל

מרק טום-יאם

מרק תאילנדי ייחודי עם קציצות עוף ברוטב קארי

|הכי טעים שיש| פורסם12:19
מרק טום יאם (תמונת AVI: mako)
Rating:4.521reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לציר:

  • 1.5 ליטר מים

  • 5-6 כנפי עוף
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי (פלוס עלים)
  • 1 גזר
  • 1 ראש שום, חצוי
  • 2-3 גבעולי למון גראס
  • 1 שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס

לקארי:

  • 2 קופסאות חלב קוקוס

  • 1 כף מחית קארי אדום חריף
  • 1 כף מחית קארי אדום לא חריף
  • 1 כף רוטב דגים או סויה
  • חצי לימון

לקציצות עוף:

  • 500 גרם בשר פרגית טחון

  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • חופן כוסברה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום

להגשה:

  • 3 פטריות שיטאקי, פרוסות

  • 2 עלי בוק צ'וי, שעברו חליטה של דקה במים רותחים ומיד הועברו למי קרח
  • חופן נבטים סיניים
  • חופן נודלס שעועית, שהושרו 5 דק במים רותחים

אופן ההכנה:

1הציר: שמים את כל חומרי הציר למעט הלמון גראס והג'ינג'ר בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שעה עד שעה וחצי.

2מוסיפים את הלמון גראס והג'ינג'ר ומבשלים חצי שעה נוספת.

3מסננים את הציר ושומרים על להבה נמוכה.

4הקארי: מחממים את קרם הקוקוס במחבת עמוקה וממיסים בפנים את הקארי. מוסיפים כף רוטב דגים, סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים. מאחדים עם הציר ומביאים לרתיחה.

5קציצות העוף: שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות קטנות ועגולות ומניחים במרק המבעבע. מבשלים כ-10 דקות.

6להגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה ומוסיפים קציצות עוף. מוסיפים את הפטריות, עלי הבוק צ'וי, הנבטים והנודלס ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il