אוכל
אוכל

מרק שעועית ובשר בניחוח תימני

לשילוב בין קטניות לבין בשר בבישול ארוך כתוב בגדול "חורף" על המצח. למה? שעות על אש נמוכה עם הרבה עשבי תיבול וירקות שורש ותבינו לבד

|הכי טעים שיש| פורסם07:55
מרק שעועית ובשר בניחוח תימני (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:438reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

מרכיבים:

  • 500 גרם שעועית לבנה יבשה/ בובס /אדומה או תערובת

  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 600 גרם עצמות בקר עם מח העצם
  • 1 ק"ג שפונדרה חתוכה לקוביות
  • 1 גזר גדול לא קלוף, שטוף חתוך גס
  • 1 שורש פטרוזיליה לא קלוף, שטוף חתוך גס
  • 1 שורש סלרי בינוני לא קלוף, שטוף חתוך גס
  • 1 בצל גדול קלוף, שטוף חתוך גס
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 10 שיני שום
  • 1 כוס גבעולים ועלי סלרי חתוכים גס
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 עגבנייה חתוכה גס
  • 4 ליטר מים

לחוואייג':

  • 2 כפיות פלפל מתוק יבש גרוס

  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית גרגירי כמון טחון טרי
  • 1/2 כפית גרגירי הל טחון טרי
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים טרי
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1 כף מלח גס

להגשה:

  • 1 פלפל ירוק חריף

  • 2 כפות שמן זית
  • חופן כוסברה קצוצה
  • לחם פועלים טרי

אופן ההכנה:

1משרים את השעועית במים למשך 12 שעות. מסננים את השעועית ממי השרייה.

2מכניסים לסיר ומכסים במים כך שיגיעו פי שתיים מגובה השעועית בסיר. מוסיפים סודה לשתייה ושמן קנולה ומביאים לרתיחה.

3מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך על אש בינונית על סף רתיחה עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת. מסננים את השעועית ונפטרים מהמים. שומרים בכלי את השעועית ומניחים בצד.

4בסיר שמים שמן, עצמות בקר (עצמות מוח) ואת בשר השפונדרה, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ובצל ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד שתי דקות.

5מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה, מכפים את הקצף שנוצר.

6מוסיפים דלעת, שום, סלרי גבעולים ועלים, פטרוזיליה, כוסברה, עגבנייה ואת התבלינים (כולל החוואייג'). מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים ארבע-חמש שעות.

7שמים מסננת על סיר אחר ושופכים אליו את תוכן הסיר. אם נותר בעצמות מח עצם, מוציאים אותו בכפית ומוסיפים למוצקים במסננת ונפטרים מהעצמות. מועכים את המוצקים במסננת בעזרת מצקת מרק עד למיצוי כל הנוזלים ונפטרים מהמוצקים.

8מוסיפים לנוזלים את השעועית המבושלת מסוננת מהנוזלים, ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהיא רכה לגמרי ומתפרקת מעט לתוך המרק.

9מנקים את הפלפל הירוק החריף וקוצצים דק מאוד. מערבבים עם שמן הזית ומשהים מספר דקות בכלי בצד.

10ההגשה: מגישים בקערת מרק, מעל מזלפים כפית מתערובת הפלפלים החריפים והשמן וזורים מעט כוסברה קצוצה, מגישים עם לחם פועלים קרוע ליד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il