אוכל
אוכל

גונדי עם אורז

מנה פרסית קלאסית של מרק מתובל עם גרגירי חומוס וכדורי עוף רכים לצד אורז

|הכי טעים שיש| פורסם18:18
גונדי עם אורז (תמונת AVI: הכי טעים שיש)
תמונת AVI: הכי טעים שיש
Rating:458reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • רבע קילו עוף טחון

  • רבע קילו בשר טחון
  • ½ כוס אורז, שטוף
  • 1 בצל, קצוץ או מגורד בפומפייה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שמן רגיל
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח

לרוטב:

  • 2-3 כפות שמן קנולה, לטיגון

  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1 כנף עוף או 2 שוקיים, לטיגון בתחתית הסיר
  • 3 גזרים גדולים, נקיים ופרוסים לעיגולים
  • 3 עלי סלרי אמריקאי, שטופים וקצוצים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף גדושה מלח

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל עם השום והכנף או השוקיים, עד להזהבה. מכבים את האש.

2מכינים את הקציצות:מערבבים את כל החומריםבקערה בינונית עד לקבלת תערובת יציבה למדי.3. יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים (בגודל כדור פינג פונג) ומניחים בסיר, על הבצל והעוף המטוגנים. מפזרים מעל את הגזר והסלרי.

4מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הקציצות, מביאים לרתיחה ומתבלים בכל התבלינים.

5מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה, עד שנגמרים המים. במהלך הבישול טועמים ומתקנים תיבול.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il