אוכל
אוכל

קציצות בקר וכבש

קציצות בקר וכבש מתובלות היטב ברוטב של ציר בקר ותפוחי אדמה

|הכי טעים שיש| פורסם17:37
קציצות בקר וכבש (תמונת AVI: הכי טעים שיש)
תמונת AVI: הכי טעים שיש
Rating:4.8279reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 1 קילו בשר בקר טחון מס' 2

  • 50-100 גרם פלאדה כבש
  • 2 בצלים בינוניים או בצל אחד גדול, טחונים במעבד מזון (כ-300 גרם בצל)
  • 100 גרם לחם בצל (פרוסה עבה), טחון במעבד מזון
  • 2 ביצים
  • חצי כף בהרט לקובה (ציפורן, הל, כמון, קינמון ופלפל אנגלי)
  • כף פלפל שחור גרוס
  • כף מלח
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף כמון
  • כרבע כוס (50 מ״ל) שמן קנולה

לרוטב:

  • שמן קנולה

  • 1 קילו בצל, קצוץ גס
  • 6 גזרים, מקולפים וחתוכים
  • 12 תפוחי אדמה קטנים, קלופים (או 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים)
  • חצי כף בהרט
  • חצי כף כמון או כורכום
  • כף פלפל
  • כף מלח
  • חצי ליטר ציר בקר משובח
  • ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון והפלאדה. מוסיפים את הבצל, הלחם והביצים ומתבלים. מוסיפים את השמן ולשים עד לקבלת עיסה אחידה (אם צריך, מוסיפים עוד שמן).

2יוצרים קציצות במשקל 90-80 גרם, ומעבירים למקרר ל-30-20 דקות.

3הרוטב: מחממים על להבה גבוהה מחבת עם כמות נדיבה של שמן קנולה. מנמיכים להבה ומטגנים את הבצל כ-20 דקות, עד שהוא מושחם היטב.

4מוסיפים את הגזר, מחכים רבע שעה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מתבלים, וממשיכים לצלות את הירקות עוד כ-10 דקות (בסך הכל משחימים את הירקות כ-45 דקות. שימו לב, אם הירקות משחימים היטב לפני כן, עוצרים את ההשחמה וממשיכים לפי המתכון. אנחנו לא רוצים לשרוף את הירקות).

5מוסיפים מים רותחים וציר בקר, עד חצי גובה תפוחי האדמה ומכסים.

6מבשלים 20-15 דקות על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.

7מוציאים את הקציצות מהקירור ומטגנים אותן טיגון קל על להבה גבוהה בשמן קנולה בגובה כס"מ, עד שיש השחמה קלה מבחוץ.

8מעבירים את הקציצות לרוטב החם, מוסיפים עוד מעט מים (לא מכסים לגמרי את הקציצות), מכסים את הסיר ומבשלים עוד 15-10 דקות על אש בינונית.

* אם אין ציר בקר, אפשר להמיר אותו בכמות זהה של מים וב-3-2 עצמות מוח. במקרה כזה רצוי להוסיף את העצמות כבר בשלב טיגון הבצל.

שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il