
קציצות בקר וכבשקציצות בקר וכבש מתובלות היטב ברוטב של ציר בקר ותפוחי אדמהאבי נאמן|הכי טעים שיש| פורסם11/06/1417:37 ![]() תמונת AVI: הכי טעים שיש |
המצרכים :לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון והפלאדה. מוסיפים את הבצל, הלחם והביצים ומתבלים. מוסיפים את השמן ולשים עד לקבלת עיסה אחידה (אם צריך, מוסיפים עוד שמן). 2יוצרים קציצות במשקל 90-80 גרם, ומעבירים למקרר ל-30-20 דקות. 3הרוטב: מחממים על להבה גבוהה מחבת עם כמות נדיבה של שמן קנולה. מנמיכים להבה ומטגנים את הבצל כ-20 דקות, עד שהוא מושחם היטב. 4מוסיפים את הגזר, מחכים רבע שעה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מתבלים, וממשיכים לצלות את הירקות עוד כ-10 דקות (בסך הכל משחימים את הירקות כ-45 דקות. שימו לב, אם הירקות משחימים היטב לפני כן, עוצרים את ההשחמה וממשיכים לפי המתכון. אנחנו לא רוצים לשרוף את הירקות). 5מוסיפים מים רותחים וציר בקר, עד חצי גובה תפוחי האדמה ומכסים. 6מבשלים 20-15 דקות על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים. 7מוציאים את הקציצות מהקירור ומטגנים אותן טיגון קל על להבה גבוהה בשמן קנולה בגובה כס"מ, עד שיש השחמה קלה מבחוץ. 8מעבירים את הקציצות לרוטב החם, מוסיפים עוד מעט מים (לא מכסים לגמרי את הקציצות), מכסים את הסיר ומבשלים עוד 15-10 דקות על אש בינונית. * אם אין ציר בקר, אפשר להמיר אותו בכמות זהה של מים וב-3-2 עצמות מוח. במקרה כזה רצוי להוסיף את העצמות כבר בשלב טיגון הבצל. שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |