
קוסקוס עם טנזייהתבשיל בשר ראש ושקדי עגל לצד קוסקוסמרים טפירו|הכי טעים שיש| פורסם30/04/1421:22 ![]() |
המצרכים :לטנזייה:
לקוסקוס:
למרק הירקות:
לתבשיל הבשר:
אופן ההכנה:1הטנזייה: מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים קלות. 2משרים את הפירות היבשים במים למשך 10 דקות. 3מוסיפים למחבת סוכר, קינמון וציפורן ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומיץ התפוזים ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים היטב מספר שניות. מבשלים על אש נמוכה למשך שעה. בסוף הבישול מערבבים היטב והופכים את הסיר על קערת הגשה גדולה. 4הקוסקוס: מרתיחים בסיר אידוי (של קוסקוס) מים בגובה חצי מגובה הסיר. שופכים חצי קילו סולת לקערה, מוסיפים בטפטוף כוס מים ויוצרים בתנועות סיבוביות גרגירים קטנים של קוסקוס. חשוב לא לשפוך את כל המים יחד, כי אז יתקבל בצק. 5מאחדים את חצי הקילו הנוסף של הסולת. 6מערבבים לתוך הסולת את השמן ומעט מלח ומתחילים את פעולת העברת הקוסקוס דרך רשת סינון הנקראת קישקש, לאט לאט. 7מניחים על סיר אידוי, יוצרים ארבע גומות עם מזלג ומכסים. נותנים לאדים להתפיח את הקוסקוס במשך כ-45 דקות, ומוודאים שכל הקוסקוס אחיד ומוצק. הופכים אותו לתוך קערה רחבה, שופכים 3 כוסות מים, מכסים עם מגבת ונותנים לו לנוח בצד 20 דקות. 8מעבירים את הקוסקוס שוב ברשת הקישקש ומחזירים לסיר האידוי לעוד חצי שעה. 9מרק הירקות: מביאים לרתיחה את עצמות העוף והמים ומסננים. מוסיפים גזר, קולרבי, סלרי ובצל ומבשלים חצי שעה על אש גבוהה. מוסיפים את התבלינים, הדלעת, הקישואים וגרגירי החומוס ומבשלים עוד חצי שעה. לקראת הסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה. 10תבשיל הבשר: מרתיחים בסיר לחץ את בשר הראש למשך שעה. מרתיחים את שקדי העגל בסיר לחץ רבע שעה. חותכים את שניהם לקוביות בינוניות. 11מטגנים את השום, הפלפל החריף והגמבה עד הזהבה. מוסיפים 3 כוסות מים ואת הבשר הראש, הערמונים והשקדים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. 12מבשלים על אש גבוהה חצי שעה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד חצי שעה. מוסיפים את הכוסברה ומגישים. * לתוספת הבצל המטוגן: חותכים בצל לרצועות בינוניות ומקמחים בקמח לבן. זורקים לתוך שמן עמוק רותח, מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שמזהיב. מסננים היטב מכל עודפי השמן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |