
קוסקוס טוניסאירבות הדרכים להכין קוסקוס, רובן סיזיפיות למדי, ולכן חסכנו לכם לפחות חלק מהזמן בעזרת שימוש במערבל. אל דאגה, בסוף ייצא תבשיל קוסקוס בשרי שיגרום לכם להתגעגע לטוניס - גם אם אתם בכלל מרומניהעופר נוימן|הכי טעים שיש| פורסם24/10/1410:34 ![]() תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת |
המצרכים :לקוסקוס:
לבשר:
למרק:
אופן ההכנה:1לקוסקוס: במיקסר עם וו הקצפה שמים את הסולת ומפעילים במהירות בינונית. מוסיפים כוס מים בהדרגה תוך כדי הערבול. 2מוסיפים את המלח והשמן בהדרגה תוך כדי ערבול. ממשיכים לערבל עד לקבלת פירורי סולת. 3בסיר שהוא התחתית של סיר הקוסקוס מביאים מים לרתיחה. מעבירים את הסולת לסיר הקוסקוס (סיר עם חורים בתחתית שמתיישב על סיר המים). 4בעזרת כף מעץ יוצרים חורים בתוך הסולת כדי לאפשר לאדים להיכנס. מניחים את הסיר עם הקוסקוס על סיר המים ומכסים. מרתיחים ומבשלים במשך 20 דקות במצב של רתיחה. 5כעבור כ-20 דקות מטפטפים בהדרגה כוס מים על הקוסקוס ומכסים שוב. משהים במצב רתיחה כ-20 דקות נוספות. 6מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה. מטפטפים מעליו 3 כוסות מים נוספות באיטיות ותוך כדי ערבוב בכף עץ. מחזירים את הקוסקוס לסיר, יוצרים חורים ומשאירים לאידוי נוסף במשך 20 דקות. מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה ורחבה, מערבבים קלות ומכסים במגבת. 7הבשר: מכניסים את הבשר לסיר ומכסים אותו במים. מוסיפים את כל הירקות והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כשעתיים. 8לאחר הבישול מוציאים את קוביות הבשר ומסננים את הציר. 9למרק: בסיר גדול מטגנים בצל, מוסיפים את העוף ומטגנים מעט לסגירה. 10מוסיפים את הירקות (מלבד הדלעת, הכרוב והקישוא) ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים, הסלרי, וזר כוסברה אחד, ומטגנים כ-2-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, ממשיכים ומטגנים עוד כ-2-3 דקות. מוסיפים מים קרים מהברז, מערבבים קלות, מוסיפים את ציר הבקר ואת קוביות הבשר. 11מניחים מעל את שאר הירקות והחומוס, מכסים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה. מעט לפני סיום הבישול, מפזרים מעל את זר הכוסברה השני. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |