
קוסקוס טריפוליטאיקוסקוס עם טבחה בכמון, קוקלות ומפרוםדינו רוקח|הכי טעים שיש| פורסם30/04/1421:09 ![]() |
המצרכים :לקוסקוס:
לקוקלות:
לטבחה בכמון:
למפרום:
לסיר המפרום:
אופן ההכנה:1הקוסקוס: מערבבים את הסולת עם שליש מהמים (200 מ"ל) ומערבבים באופן ידני. מעבירים לסיר אידוי כפול (הקוסקוס למעלה) ומאדים 45 דקות. 2מוציאים את הקוסקוס ומוסיפים לו 300 מ"ל מים, שמן וחופן מלח. נותנים לקוסקוס לספוג את הנוזלים, מסננים ומחזירים לסיר הכפול ל-45 דקות נוספות. 3מוציאים את הקוסקוס, מוסיפים לו 200 מ"ל מים, נותנים למים להיספג, מסננים ומצננים. 4הקוקלות: מערבבים את כל המרכיבים מלבד הסולת. מוסיפים את הסולת בהדרגה, עד שהעיסה מפסיקה להיות דביקה. יוצרים צורות של קבבונים קטנים בעובי שלא עולה על 2 ס"מ. מניחים בצד. 5הטבחה: מבשלים את השעועית יחד עם הבשר למשך שעה וחצי. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד תפוחי האדמה, רסק העגבניות והמלח ומבשלים כחצי שעה. 6מוסיפים את תפוחי האדמה, הרסק והמלח. מוסיפים את הקוקלות ומערבבים. יוצרים שכבה דקה של שמן ומבשלים חצי שעה נוספת. 7המפרום: קוצצים את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים עם הבהרט, הפלפל והלחם. מוסיפים את הבשר, הביצים והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 8קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ופותחים כל פרוסה כמעט עד הסוף, כך שיהיה ניתן למלא אותה. ממלאים בתערובת הבשר, מקמחים, טובלים בתערובת הציפוי ומטגנים בשמן עד להזהבה. 9מסדרים בסיר את ירקות השורש הקצוצים לקוביות, ועליהם מסדרים את המפרום המטוגן. מערבבים את הפלפל, הפפריקה, הציר, הקינמון ורסק העגבניות ושופכים על המפרום. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא, ומבשלים כשעה וחצי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |