אוכל
אוכל

עוף עם שומר ואפונה על קוסקוס

סמדי בומבה עם מתכון שעובד תמיד - זריז, טעים ומשביע. שעה וזה מוכן

|mako אוכל| פורסם10:58
עוף עם שומר ואפונה וקוסקוס (צילום: נועם דוד, סוגת)
צילום: נועם דוד, סוגת
Rating:4.479reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 שוקיים או ירכיים
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול
  • 3 שומר
  • חצי חבילת אפונה
  • 3-4 גבעולי שמיר
  • חבילת קוסקוס

תבלינים:

  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר. כשהוא חם מטגנים בו את העוף לסגירה קלה. בינתיים מקלפים את הבצל וחותכים לרצועות לרוחב.

2מוציאים את העוף ומניחים בצד. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים (באותו שמן).

3חותכים את השומר לרבעים ומוסיפים לבצל. מתבלים, מערבבים ומוסיפים את העוף. מכסים במים עד שלושת-רבעי מגובה השומר והעוף. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

4מוסיפים את האפונה, קוצצים את השמיר ומפזרים. מוסיפים רבע כוס מים, מכסים וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה, או עד צמצום הנוזלים.

5מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה, ומגישים ביחד.

* המתכון באדיבות סמדי בומבה לסוגת, המשיקה את סדרת הקוסקוס החדשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il