מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קוסקוס ארגנטינאי

בשר אוסובוקו, נקניקיות צ'וריסו וזנב שור לצד ירקות מבושלים וקוסקוס

|הכי טעים שיש| פורסם19:44
קוסקוס ארגנטינאי (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקוסקוס:

  • 1 ק"ג סולת

  • 1 כוס שמן
  • מלח
  • 3 כוסות מים

לבשר:

  • 3/4 כוס שמן זית

  • 4 פרוסות אוסובוקו
  • 3 בצלים, קצוצים
  • 4 שיני שום
  • 1 קילו זנב שור, חתוך לחלקים יפים
  • 4 נקניקיות צ'וריסו בקר
  • בקבוק יין אדום קברנה סוביניון
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/2 כוס עלי סלרי
  • מלח
  • פלפל שחור

לירקות המבושלים:

  • 6 גזרים, קלופים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 300 גרם גרגירי חומוס, שהושרו לילה במים קרים
  • 2 בטטות, קלופות
  • 2 קישואים גדולים
  • 300 גרם דלעת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1הקוסקוס: מניחים את הסולת בקערה, יוצקים עליה לאט ובהדרגה חצי כוס שמן ומפוררים בידיים כדישתספוג אותו היטב. מוסיפים מלח ויוצקים פנימה חצי כוס מים בהדרגה. מערבבים היטב.2. מעבירים את הסולת במסננת של קוסקוס ומעבירים לסיר כפול (המים בסיר צריכים להיות רותחים על אשבינונית). מאדים כחצי שעה.

3מוציאים את הסולת מהסיר העליון ומעבירים לקערה. מוסיפים כוס מים בהדרגה, ומערבבים לאט בעזרת כף. מניחים בצד לחצי שעה. מחזירים את הקוסקוס לסיר הכפול ומאדים כחצי שעה נוספת.

4מעבירים את הקוסקוס לקערה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדיערבוב מלח, את יתרת השמן ועוד כוס וחצי מים.

5מעבירים את הסולת במסננת הקוסקוס. אם הקוסקוס עדיין מעט יבש ניתן להוסיף עוד קצת מים בהתזה עם היד.

6הבשר: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את האוסובוקו מכל צדדיו. מוצאים, ובאותו שמן מטגנים את הבצל והשום עד לקבלת צבע חום-זהוב. מחזירים את האוסובוקו, ומוסיפים לסיר את זנב השור והצ'וריסו. מבשלים כ-5 דקות, ובמהלכן הופכים את הבשר.7. מוסיפים את היין ומרתיחים במשך 10 דקות.

8מוסיפים מים עד כיסוי הבשר, מוסיפים את עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

9מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות. מדי פעם בודקים אם יש מספיק נוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך.

10הירקות: אחרי כשעתיים של בישול הבשר מוסיפים לסיר את הגזרים, תפוחי אדמה השלמים וגרגירי החומוס, וממשיכים בבישול.

11חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את שאר הירקות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

12מגישים עם הקוסקוס.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il